maanantaina, tammikuuta 11, 2010

Hyvin hidas alku...

Meillä on alkanut aika takkuisesti tämä työ-ja päiväkotitaival. Vera on köhinyt rankasti jo pitkänä ja yöt on olleet tosi repaleisia. Tänään sitten päätin että lääkäriin on soitettava, vaikkei nyt virallisesti systeemiin kuuluttaisikaan. Jonotus kesti n 10 min, mutta saatiin samantien aika aamupäivälle terveyskeskukseen 15 min kävelymatkan päähän. Lääkäri oli erittäin pätevänoloinen ja tosi mukava. Korvatulehdus. Ainakin tämän kokemuksen perusteella julkinen terveydenhuolto tuntuisi toimivan. Päiväkoti jäi siis tänään väliin, huomenna saatiin lupa mennä.

Luulin Veran olevan tästä iloinen, mutta koko matka lääkäristä hän huuteli pulkasta "päiväkotiin, päiväkotiin", joten ihan positiivisin mielin ollaan huomenna menossa...

Mitä meikäläisen työmatkoihin tulee, VR on todella kunnostautunut hoitamaan työmatkaliikennettä. Perjantaina kun uskaltauduin kokeilemaan, ensin odotin puolisen tuntia -15 asteen pakkasessa kun junaa ei tullut. Lopulta väänsin itkua laiturilla ja mies heitti autolla töihin ja varpaiden sulamisessa meni sen jälkeen puoli päivää. Takaisin tullessa 15 min matka kesti tunnin, koska vaihteissa oli vikaa. Tällä kertaa istuin onneksi sisällä lämpimässä junassa, ja luin kirjaa, mutta ei se nyt ehkä kuitenkaan se toivottu perjantai-illan viettämistapa ollut. Ei todellakaan lupaa hyvää. Tänään en olisi uskaltanut lähteä ollenkaan kaupunkiin, huomenna mietitään yhteistä tyämatkaa autolla. Huraa julkinen liikenne??! Vähänkö masentavaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Mari,
tervetuloa koko perheelle! Ikävää, että alkutaipaleelle on osunut kaikenlaisia vastoinkäymisiä. Sellon tragedia oli todellakin kauhea loppu vuodelle 2009. Helsingissä on kuulemma ollut näin paljon lunta viimeksi 60-luvulla. Onneksi sentään pakkaset helpottivat, ja ollaan matkalla kevääseen päin.
T. A-R

Elli kirjoitti...

haha, joo junat on nyt ollu kovilla koetuksilla suomessa!

kuulostaa yhtä kivalta, kun mun tunnin metron odotus tossa ennen joulua täällä stokiksessa *facepalm* onneksi lähdin ajoissa matkaan, että oli aikaa odotella ja mp3 soitin mukana, eikä sillon vielä ollut mistään pakkasista kuultukaan! :)

toivottavasti junat nyt onnistuu kulkemaan tai saatte kimppakyydin töihin onnistumaan tai jotenkin!

tosi hyvä että Vera viihtyy päiväkodissa.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Heippa A-R, kiitos kovasti! On tässä ollut tosiaan kaikkea kommellusta ja ikäviä asioita! Eipä ole juuri pakkaseet helpottaneet, ihan kummallista miten pitkään voi tätä jatkua... ! Päivä sentään pitenee, se on ihanaa :) Tapaamisiin!

Elli, onneksi junat on tosiaan kulkeneet hyvin sittemmin!