tiistaina, helmikuuta 05, 2008

Super Tuesday

Tänään ehkä jo tiedetään, ketkä kaksi kamppailevat USA:n presidentin vaaleissa ensi syksynä. Tai sitten ei; sen verran tiukaksi kisa näyttää menneen, että ehkä ehdokkaiden ero ei tänään kovin suureksi kasvakaan. Sekä Obamassa että Hillaryssa on puolensa, mutta olisihan se vaan hienoa ja todellakin aika saada Ameriikkaan ensimmäinen naispresidentti. Tai värillinen. Kamalan vaikea kysymys - miksi niiden pitää asettaa kaksi hyvää ehdokasta vastakkain? Miksi niillä joskus on vaan ihan mälsiä keski-ikäisiä valkoisia miehiä (toisaalta Al Gore on kyllä kaikkea muuta kuin mälsä nykyään) ja sitten välillä liikaakin kiinnostavia saman puolueen ehdokkaita, jotka tappelevat sitten toisiaan vastaan.

Mutta kaikkein tärkeintähän on siis, että demokraatit voittavat loppupeleissä ja a) päästään vihdoin eroon Bushista ja b) ylipäänsä rebuplikaanisesta presidentistä. Eli olisi kai myös mietittävä kumpi demokraattiehdokkaista olisi parempi kokoamaan äänet taakseen varsinaisissa vaaleissa? Rebuplikaanipuolella valittavana taas on John McCain ja Mitt Romney, joista sympatiat ehdottomasti McCainille - toisaalta, McCainilla lienee paremmat mahdollisuudet voittaa demokraattiehdokas, eli olisiko Mitt Romney kuitenkin parempi ehdokas lopputaistoon ja varmistaisi demokraattien voiton?? Kauhuskenaario kuitenkin tässä tapauksessa on, että äärikonservatiivi ja mormoni (!!!) Romney menisi ja voittaisi, ja saataisiin vielä pahempi heebo kuin nykyään ja vähintään yhtä karseeta politiikkaa kuin on tähänkin asti ollut. Ei ole helppoa. Eipä silti että itse näissä vaaleissa saisin vaikuttaakaan, mutta ainahan sitä voi spekuloida :D

Me saatiin kutsu Ameriikkaan häihin kesällä, vähän tekisi mieli lähteä, mutta mitenhän tuo tytsy matkan jaksaisi? Ja ne aikaerot... toisaalta häät on kuitenkin itärannikolla, ja jos siellä olisi samantien pari viikkoa lomailemassa niin kyllähän siinä jo uuteen aikavyöhykkeeseenkin kai tottuisi, eikö?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset Meksikosta!

Ollaan tehty tänne muuttoa jo lähes puolisen vuotta... Palasimme viimeisimmän kerran Euroopasta just viime viikolla. Neljä yötä siihen meni, että pienin (nyt 9kk) sopeutui uudelle vyöhykkeelle unien puolesta. Muutamana ekana yönä unet alkoivat tavallista aikaisemmin illalla ja sitten pidettiinkin aamuyöllä leikkitaukoa.

Meillä näin. Muilla voi tietty olla toisinkin :) Onnea matkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ai Huckabeeta ei edes lasketa ? :)

Megajännää, me vaalistudioillaan!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei Saara, neljä yötä on viikon lomasta aika paljon, mutta jos ollaan kaks viikkoa niin sitten se ehkä menee :D Katsotaan nyt päästäänkö sinne asti, mitään ei ole vielä päätetty! Paljon terkkuja Meksikoon!

Anna, ai niin siellähän oli sellainenkin sekopää mukana kisassa vielä :D Ihan kaikesta ei täällä kaukana olla niin hyvin perillä ja enempi on keskitytty muutenkin tuohon demokraattipuoleen... Mutta jännää on, todella!

Anonyymi kirjoitti...

No eipä tosiaan demokraattipuolella päästy kovinkaan pitkälle vielä. Jännitys tiivistyy!

Juu, tuo Huckabee oli sikäli tosiaan merkityksellinen että vei Romneyltä konservatiiviääniä, McCainhan on selkeästi liberaalimpi. Eli Huckabee oli supertiistaina ihan McCainin paras kaveri :)

Anonyymi kirjoitti...

Entisenä Amerikan asukkina seuraan tietenkin kisaa jännityksellä. Demokraateilla on todellakin kaksi hyvää ehdokasta ja todella omalaatuista: ovatko amerikkalaiset todella valmiita saamaan presidentiksi NAISEN tai tummaihoisen????? Valitettavasti uskon, että McCainista tulee republikaanien ehdokas ja loppujen lopuksi voittaa koko vaalit. Harmi, mutta amerikkalaiset ovat edelleen niin konservatiivisia, että olisin erittäin yllättynyt jos Hillarysta tai Obamasta tulisi presidentti.

terv. Anu

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anna, joo Hukka-Peen mukanaolo varmaankin vaikutti tähän Romneyn luovuttamiseen. Mutta Hukka-Pee siis ilmeisesti jatkaa vielä, vaikka tsaanssit ei kyllä kovin suuret taida olla (onneks?).

Anu, niin olet varmaan valitettavasti oikeassa. En suostu uskomaan siihen, mutta pahaa pelkään... että kuten arvelet, 72-vuotias (!!) McCain vie lopulta potin. Siinä vasta nuorikko pressana ;) Mutta McCain lienee suht liberaali, mitä nyt rebuplikaani ylipäänsä voi olla..? Silti, haluan uskoa, että Hillarylla tai Obamalla oikeasti olisi mahkoja. Pakko olla!!!