maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Huomioita 2

Veraa on luultu usein pojaksi, vaikka päällä olisi vaaleanpunaisia vaatteita. Tänään ymmärsin miksi. Veralla ei ole korvakoruja.

Tänään kurkkasin samassa hississä olevaan vaunuun, jossa nukkui noin kuukauden ikäinen vauva. Napit korvissaan. Sairasta, jos minulta kysytään. Tosin minultahan ei kysytä. Kai ne sitten korvikset tekevät tytön. Kivusta niin väliä, sehän menee ohi sitäpaitsi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huhhuh, aikamoista. Tota jos jotain voidaan sanoa sukupuolten erotteluksi vauvaiästä lähtien!

Bisquits kirjoitti...

Samaa olen hämmästellyt täällä Hollannissakin, tosi pienillä vauvoilla on jo korvakorut. Minä en kyllä ymmärrä, enkä todellakaan suostu rei'ittämään tulevia lapsiani!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Tiina, eikös! Ja me pohjolassa ihmetellään vaatteiden värityksen vaihtoehdottomuutta... se on aika pientä tähän verrattuna. Täällä ei todellakaan löydy muuta kun prinsessamekkoja. Ihan mielettömän nättejähän ne on, mutta aika epäkäytännöllisiä, ja ei sitä nyt kuitenkaan ihan aina tarttis olla hörhelöissä.

Bisquits, ai Hollannissa on sama juttu! Musta tää korvien rei'ittäminen on oikeesti aika kamalaa - vauvathan voi repiä itsensä niihin koruihin, ja sattuuhan se niitten laittaminen. Mulle ei tulis mieleenkään, musta se on ihan groteskin näköistä sitä paitsi vastasyntyneellä!

Anonyymi kirjoitti...

Samat havainnot niin Italiasta kuin Meksikostakin: purkkiruoka pitää sisällään suolaa heti 2-vaiheesta (6kk) eteenpäin ja joo, tyttövauvat tunnistaa korviksista. Meillä myös tätä kummastellaan, ihmetellään ja päivitellään!

Anonyymi kirjoitti...

Minun pieni (vielä mahassa olevani) tyttäreni ei tule saamaan korvakoruja vauvana... Ei vaikka kuinka joutuisi selittelemään asiaa ihmisille anopista lähtien... Mies on onneksi samaa mieltä kanssani. Tyypillinen perustelu on, että eihän se ole niin iso kipu vauvana kuin myöhemmin... siis mitä?! Eikö ainoa ero ole se, ettei lapsi osaa yhdistää tuota kipua eikä muista sitä aikuisena... mutta samalla tavalla se varmasti sattuu...

Ei siis korviksia minun prinsessalleni...

Tukholman tyttö kirjoitti...

Saara, onpa mielenkiintoista - onko teille perusteltu tätä suolankäyttöä jotenkin?? Sanotaanko näissä maissa että pieni määrä suolaa on ok?

Ratón, siellä teillä päin varmaan joutuukin selittelemään! Mutta hienoa että aiot pitää periaatteestasi kiinni! Aivan varmasti sattuu ihan yhtä lailla vauvaan ja enemmänkin, ja aikuinen (tai teini tai missä iässä sitä nyt sitten korvikset laittaakaan) on sentään itse kipunsa valinnut! Minä ainakin meinaan odottaa ainakin siihen että Vera itse vaatii saada korvikset, sitten ainakin itse päättää että saa sattua.

Ai että tiedätte että tyttö on tulossa, voi miten ihanaa :D (Olisihan kyllä poikakin kiva :)