maanantaina, helmikuuta 11, 2008

Matkasuunnitelmia

Suunnitellaan pääsiäisen Suomen matkaa, ja tällä kertaa on harkittu myös vaihtoehtoa autonvuokraus Ruotsista ja laivalla Tukholma-Helsinki tai Tukholma-Turku. Mutta mutta, laivamatka maksaa ihan karmeasti. Hytti maksaa siis melkein 2000 kruunua - YKSI SUUNTA!!Jos siis ei lähde risteilylle. Ja sehän ei meille käy. Ja jos ei halua kökkiä C-hytissä autokannen alla, ja sitä en todellakaan halua vauvan kanssa. Jopa Turun matka maksaa yli tuhat SEK suunta. Lentäen päästään 1000 kruunulla nuppi edestakas. Jaajaa. Onneksi tässä ei tartte pähkäillä ympäristöseikkoja, kun molemmat vaihtoehdot on yhtä huonoja...

Koska harkitsemme reissua sukulaisiin Keski-Suomeen (huom! sukulaiset, vielä ei saa kertoa isomummolle!), pähkäilemme siis auton vuokraamisen kanssa. Ja tässä taas, äärimmäisen mielenkiintoista on, että Suomesta auton vuokraaminen kahdeksi päiväksi on kalliimpaa kun Ruotsissa peräti kuudeksi päiväksi!! Nämä siis Aviksen hintoja, mutta muilla vuokraamoilla näyttäisi olevan suunnilleen samaa luokkaa. Onneksi Suomessa näyttäisi olevan viikonlopputarjouksia, jos sitten tartumme sellaiseen jollemme saa autoa peräti lainaksi. Mutta jotakin kertonee, että tosiaankin hinnat ovat valovuoden päässä toisistaan naapurimaissa. Kai se on sitten vaan niin paljon suositumpaa vuokrata auto Ruotsissa kuin Suomessa ja kilpailua löytyy...?

ps. niin, ja kahden viikon päästä lähdetään taas Espanjaan! Jee! Tällä hetkellä Malagassa näyttäisi olevan +13, toivottavasti tuosta hiukan nousee helmikuun loppuun mennessä

6 kommenttia:

-lea kirjoitti...

Kiva blogi, ja välillä kirjoitetaan kovin samanlaisista aiheista, minä olen täällä Kungsholmenin puolella.
Sitä vain että jos autolla aikoo liikkua, niin Finnlink kannattaa tarkistaa, niillä on siistit hytit ja rauhalliset laivat, ruoat sisältyvät hintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Moi mari, oletteko Silja-clubin jäseniä? Jos ette, niin liittykää, niin saatte alennuksia (en tiedä, koskeeko tota pääsiäistä). Me ollaan matkustettu laivalla usein ja aina väh. A-luokan hytti, mutta ei olla kyllä koskaan kyllä maksettu 2000 kr suunta (vaikka ollaan myös sesonkoaikana matkustettu). Kumma jos ei alle 3000kr pääse laivalla?????

Anu

Anonyymi kirjoitti...

Avis ja Herz ovat kalleimmasta päästä, kokeile Sixt-vuokraamoa. Ainakin aikaisemmin on ollut huomattavasti muita huokeampi!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tarkistakaa saako vuokratulla autolla ajaa "ulkomailla". Siis jos Ruotsista vuokraatte ja sillä Suomeen tuutte. Aina ei saa.

Anonyymi kirjoitti...

Osta menomatkalle Tukholmasta lähtevä risteily ja paluumatkalle Helsingistä lähtevä risteily (ja jätä risteilyjen paluumatkat käyttämättä) - näin saa useimmiten matkat paljon halvemmalla.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Whatsover, kiitos! Ja kiva kun kävit kommentoimassa niin mäkin löysin sun blogiin, sinne naapurisaarelle! Hauskaa! En löytänyt tuolta Finnlinkin www-sivulta mitään hintoja, pitääköhän sinne soittaa sitä varten? No, me mennään todnäk joka tapauksessa lentäen, mutta jatkossa on hyvä tietää tästäkin vaihtoehdosta.

Anu, ei olla, mutta ei ne club hinnatkaan ole mitään halpoja, mitä porukat meilaili niitä. Ehkä niillä on sit jotain vaihtuvia tarjouksia, en tiedä. Ehkä pitäis joka tapauksessa liittyä. Mutta tuntuu että lentäminen on enivei halvempaa...

Anonymous, kiitos vinkistä, tsekataan myös tuo Sixt-vuokraamo!

Kukannuppu, hyvä huomio, Aviksella näytti olevan "Pohjoismaissa matkustavat" ja sitten ulkopuolella, eli Suomeen varmaan saa matkustaa. Mutta täytyy tarkistaa, jos jossain vaiheessa vuokrataan auto ja matkataan sillä, nyt siis varmaan lennetään loppujen lopuksi.

Anonymous, tuotakin harkitsin, onkohan se laivayhtiöille ihan ok? Ongelmaksi siinä taas voi tulla, ettei autoa varmaankaan voi ottaa risteilylle mukaan...?