keskiviikkona, kesäkuuta 20, 2007

Osa-aikatöitä

Lääkäri määräsi eilen puolipäiväistä sairaslomaa. Ei se loppujen lopuksi ollutkaan ihan niin helppoa kuin luulin, olin kuvitellut että riittää kun sitä haluaa ja on raskaana. Mutta siihen tarvittiin jopa ihan perusteet! Hyvä niin, luottamus Ruotsin sairausvakuutusjärjestelmään ja verovarojen käyttöön parani piirun verran :)

Alhainen verenpaine kuitenkin riitti syyksi, veriarvo 111 puolestaan ei ollut tarpeeksi matala. Kuulemma raskaana olevilla raja on 100. Itsellä kun on aina ollut n 130-140 ja joskus jopa yli 150, tuntuu 111 jo tosi matalalta. Lääkäri ei edes mitannut mitään, vaan tsekkasi vaan viime viikon barnmorskan mittaukset. Mittailu ei ilmeisesti kuulu lääkärin tehtäviin täällä? Mulla on kuulemma niin alhainen verenpaine että vain eliittiurheilijoilla on yleensä sellainen. Hehe! Että jotain positiivistakin. Mutta se saattaa siis aiheuttaa huimausta ja pahoinpointia sekä pyörtyilyä - ja jopa depressiivisyyttä kuulemma. Sitä en ole onneksi huomannut!

Joten nyt sitten saan ihan luvalla tehdä 4 tuntista päivää. Sitä jatkuu ensi viikon loppuun asti, jolloin alkaa loma. Aika kissanpäivät :) Mutta kai se on ihan aiheellista ladata akkuja ennen vauvan tuloa.

Remonttiäijiä ei näkynytkään eilen, tänään tulivat sitten kasilta kun olin ajatellut nukkua pitkään (en saanut taas eilen unta). No eihän siitä sitten mitään tullut. Mutta hyvä kun tulivat. Maalaria ei vieläkään näy ja remontin pitäisi olla valmis perjantaina... usko kyllä vähän hiipuu. Vanhemmat tulee sunnuntaina visiitille, olisi tosi kiva jos keittiö olisi kutakuinkin valmis silloin. Muutenkin oikein odottaa että saa taas oman kodin omaan käyttöön. Postaan kuvan kaakeleista illemmalla kunhan pääsen keittiööni :)

Ulkonakin on taas pitkästä aikaa vähän lämmintä. Viime viikolla Ruotsissa satoi lunta! Ei sentään onneksi täällä Tukholmassa. Juhannukseksi taitaa olla luvattuna aika epävakaista. Ollaan kaupungissa, joten se ei haittaa. Juhannusmusiikkina toivottavasti saan kuunnella Maijaa.

Ei kommentteja: