tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Lepoa

Jaahas, nyt on sitten meikäläinenkin määrätty vuodelepoon. Enpä olisi uskonut. Tapasin entisiä kollegoita tänään aamukahvilla. Kun kerroin että supistelee kovasti, heistä yksi kommentoi, että hänellä oli myös ollut paljon supistuksia aikanaan viikolla 32. Häntä oli vain käsketty odottamaan, mutta kun oli lopulta kuitenkin kehoituksista huolimatta mennyt sairaalaan, oli synnytys jo alkanut! Olivat saaneet sen kuitenkin pysäytettyä, kun oli ollut sairaalassa ajoissa.

Hui ajattelin minä. Soitin siis neuvolaan ja kerroin, että supistelee paljon. Barnmorska soitti takaisin kun oli saanut viestin ja sanoi, että jos supistelee monta kertaa tunnissa, se on joko synnytys tai virtsatientulehdus (tai jotain sellaista, ymmärsin kuitenkin pointin etä vakavaa). Käski soittaa sairaalaan ja kysyä sieltä pitääkö tulla. Sairaalasta kyseltiin kaikkea, joihin en oikein osannu vastatakaan, mistä minä tiedän onko synnytys alkanut ja kuinka usein supistuksia tulee (luulin että useasti tunnissa riittäisi tiedoksi...) ja tuleeko niitä lepoasennossakin kun enhän ole tajunnut sellaista mitata. Ymmärsin kuitenkin käskyn, että heti kotiin.... ja jos ei supistelut levossa ja makuuasennossa lopu, niin sitten pitää lähteä sairaalaan. Todenäköisesti kuitenkin kyse on vain rasituksesta, sanoivat.

Nyt olen sitten maannut iltapäivän. Supistuksia on kyllä ollut vähemmän, joten ehkä se on sitten rasitus tai virtsatientulehdus. Uskomatonta kyllä, että heti tuntuu möykky vatsassa kun vähän liikkuu. Huomenna on onneksi Ruotsin kansallispäivä ja joka tapauksessa vapaapäivä töistä - päivä mennee siis kotosalla - ja torstaina menen virtsatulehdustestiin neuvolaan. Jollen ole sitä ennen alkanut synnyttämään, siis...

Ei kommentteja: