tiistaina, heinäkuuta 10, 2007

Vierailulla synnytyssairaalassa

Tänään sitten käytiin tutustumassa synnytyssairaalaan BB Stockholmiin. Siellä oli mukavan tuntuisia kätilöitä ja hoitajia, rauhallinen tunnelma ja viihtyisät huoneet. Tuli kiva fiilis. Alkoi melkein odottaa synnytystä, minäkin joa muuten olen aika hermona homman suhteen. Synnytyshuoneessa oli cd-soitin, johon saa ottaa omia levyjä mukaan kuunneltavaksi, synnytystuoli ja -palli ja sitten löytyi myös erityishuone jossa oli allas, jossa saa lillua mutta ei sentään synnyttää - täällähän siis ei sallita vesisynnytystä. Sekä minä että J saatiin kokeilla myös ilokaasua. En tiedä hengittelinkö väärin kun se ei tuntunut enempää, J tuli paljon enemmän kaasuihin siitä. Huonompi homma sinänsä, tai mistäs sitä tietää jos J vaikka tarvitsee sitä sitten yhtälailla :)

Kertoivat myös, että jos synnytys menee normaalisti ja kaikki on kunnossa, osastolla saa ensisynnyttäjä olla kaksi yötä. Jos on aiemmin synnyttänyt, saa olla vain yhden yön. Eli jos kokenut synnyttäjä esim synnyttää illalla, seuraavana päivänä pitää jo lähteä kotiin. Aika hurjaa. Onko Suomessa sama? Tuntuu, että eikö sitä ole aika hajalla vielä siinä vaiheessa...? No, meikäläiset saa siis joka tapauksessa olla vähintään 2 yötä.

Sitten käytiin ostamassa hoitopöytä sekä sitteri, tyyny ja lakanoita vaunuihin ja muuta pikkukamaa. Babylandista saatiin mukaan myös ilmaispaketti Pampers Baby Basics Box, jota työkaverini oli mainostanut kun kerroin meidän äitiyspakkauksesta. Ihan surkea! Käsittämättömän onneton todella, parit vaipat, Vänta Barn-lehti ja mainosläpäreitä. Huvittaa ihan, miten joku edes vertaa tämmöistä naurettavuutta suomalaiseen äitiyspakkaukseen.

Seuraava urakka on siis hoitopöydän kokoaminen. Ollaan ihan poropeukaloita molemmat, mutta ehkäpä tuo onnistuu ... Onneksi J alkaa tekemään spaghetti carbonaraa (J on meidän perheen kokki), jolla ehkä jaksaa uurastuksen hoitopöydän parissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, miten ihanalta tuo sairaala ja osasto kuulostavat!! :D Aivan erinomaiselta! Mäkin haluan altaaseen köllimmään!

Täällä normaalisynnytys vie osastolla aikaa 3 päivää ja keisarinleikkaus 5. Aika pitkään saa siis osastolla viihtyä, ja usein monet tulevat vielä joitakin päiviä ennen synnytystä.

Paljon terkkuja ja iloa hoitopöydän kokoamiseen!! :D

Tukholman tyttö kirjoitti...

Milano, olisi kyllä mustakin kivaa jos saisi sen vaihtoehdon olla pidempään jos siltä tuntuu. Täällähän ei tulisi kuuloonkaan mennä yhtään etukäteen, lähettävät kotiin takaisin jos yrittääkin.

Tsemppiä myös sinne loppusuoralle!