tiistaina, heinäkuuta 17, 2007

TV:n tuijotusta

Saatiin J:n kaverilta dvdnä lainaksi iso kasa uutta amerikkalaista sarjaa Big Love. Sarja kertoo amerikkalaisesta mormoni"perheestä", jossa on isä, 3 vaimoa ja 7 lasta. Kerrassaaan uskomaton juttu. Äijä suhaa vaimojen välillä kolmessa eri talossa Salt Lake Cityssä. Polygamisti-yhteisön ulkopuolisilta yritetään pitää salassa homman todellinen luonne, ja väitetään naapurien olevan yksinhuoltajaäitejä, joiden asioista äijä ja vaimo (= vaimo numero 1 siis) huolehtivat hyvää hyvyyttään silloin tällöin. Menestyvää kauppaketjua pyörittävä perheenpää on ihan stressaantunut, kun kaikille vaimoille pitää riittää niin hynää kun seksiäkin säännöllisin väliajoin ja vaihtovuorot talojen välillä on päivittäin.

Ameriikoissa on meneillään sarjan toinen tuotantokausi ja se on saanut jo sekä Emmy että Golden Globe nimitykset. Mä olen jo koukussa, sarja on oikeesti vaan niin pimee että pitää tietää mitä ne seuraavaksi keksii. Tulee varmaan Suomeenkin jossain vaiheessa. Ja lisäksi, näitä tyyppejähän löytyy siis oikeasti, oikeassa elämässä. Tämä lienee aikalailla dramatisoitu versio polygamisti-elämästä, mutta silti. Aika pelottavaa.

Telkusta ei tule kesäisin mitään katsottavan arvoista, joten Big Loven lisäksi olen katsonut viimeisen viiden päivän sisään neljä elokuvaa (!!):
Hollywoodland (50-luvun Supermiehen näyttelijän itsemurhamysteeri, crap),
Déjà Vu (katsottava, aika tyypillistä jenkkijännitystä tosin mutta piti otteessaan ja Denzel on ihan hyvä),
Vers le Sud (keski-ikäiset naiset nuorten tummien poikien perässä Haitilla 80-luvun alussa; eikö ihan vastaavaa tapahdu jossain Afrikassa -Sambiassa?- nykyään; miksi muuten tätä pidetään usein moraalisesti hyväksyttävämpänä kuin keski-ikäiset äklöttävät miehet nuorten thaityttöjen perässä?)
ja viimeisenä tänään
Little Children (kyllästynyt kotiäiti pettää miestään naapurin miehen kanssa; tykkään yleensä Kate Winsletistä ja mutta tää oli vähän turhan pitkä ja mun mielestä päälle puhuva kertojaääni erityisesti outo ratkaisu).

Nyt ajattelin pitää leffankatselusta taukoa. Vatsa tosin painaa niin että alkaa tuntua ettei mitään jaksa, joten voi olla että joudun taipumaan television pariin vielä moneen otteeseen - vielä kun voi mennä kuukausi tämän mahan kanssa...

5 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Biggiä tuli 1. kausi.

Anonyymi kirjoitti...

Mä repeilen uteliaisuudesta. :D Kaikki puhuu tuosta sarjasta,mutta täällä sitä ei vain näytetä.Höh.

Kun mietin,mitä mies tekisi vastaavassa tilanteessa- jo tässäkin vaimossa on kestettävää ihan tarpeeksi :D Voi hitsi, tulis jo tännekin! Utelias..

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hna, no niinpäs näkyy että nelosella on tullut Suomessa eka kausi! Ei musta täällä vielä, maksullisilla kanavilla vaan. Niin vaan taas Suomi on Ruotsia edellä ;) Seurasitko? Mitä tykkäsit?

Milano, samaa on todettu on täälläkin - yhdessäkin on ihan tarpeeksi :D Perheenpää Bill on todellakin stressaantunut, hyvä ettei tule turhia harhakuvitelmia monen vaimon tuomasta "onnesta", hih!

Hanna Kopra kirjoitti...

Joo, niin tuli. Ei voinut kattoo. Palo käämit ihan kaikkiin. Hullua porukkaa ja ne maalaiset vielä ahdistavia. Se keskimmäinen vaimo vaan repi mun hajalle ihan alta aika yksikön. Ihan kauhee tuhlari ja AAAARGH! Ei pysty - liian hapokasta. Kuten meillä Suomessa on tavan sanoa. ;)

Pystyit kattoo läpi?

Muttei täälläkään tule töllöstä MITÄÄÄÄÄÄÄN! Ihan vaan uusintoja ja suurin osa vielä kaikkee kökkösontaa! To-del-la ärsyttävää.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Joo pystyin kyllä. Mut mä nyt oon koukussa desperate housewifeihinkin, joten... tää menee vähän samaa rataa. Ihan kreisiä porukkaa. Mut keskimmäiseen vaimoon on mullakin kyllä menny hermot, muija on ihan sairas shoppaholic. Ehkä ku ei sitä oo muuta elämässä ni kaikki energia menee ostoskanavien seuraamiseen.. Hämmästyttävää on että myös J seuraa sarjaa. Ja yleensä se ei tosiaankaan tuijota mun kanssa jenkkisössöä. Kai tässä siis jotain on??