perjantaina, heinäkuuta 27, 2007

Sairaan kamalaa

Ren helvete. Edellisen postauksen jälkeen niskakivut on vain pahentuneet. Eilen valvotun yön jälkeen soitin lääkäriin ja se ohjasi sjukgymnastille. Onneksi sain peruutusajan samalle päivälle ja olin siellä myös tänään. Tyypin venytykset tuntuivat todelliselta kidutukselta. Olo ei valitettavasti juuri parantunut. Yöllä heräilin taas parin tunnin välein, tasan yksi asento missä voin olla ja siinäkin sattuu. Kävellessä sattuu, syödessä sattuu. Tänään menin lisäksi lääkärin päivystykseen kun pelkäsin lihastulehdusta, jollainen mulla oli viime syksynä. Kuten läkäri jo puhelimesssa arveli, tulehdukseen annettavaa lääkekuuria en voi raskaana ollessa ottaa. Sain ohjeen ottaa särkylääke Alvedonia maksimimäärän 8 tabua päivässä ja nyt sitten toivotaan jos se auttaisi. Lisäksi aseina mikrossa lämmitettävä vehnäpussi niskaan sekä Ice Power geeliä.

Kun tämä nyt vain menisi synnytykseen mennessä ohi. Ajatuskin sekä niska- että synnytyskivuista samanaikaisesti saa paniikkiin. Pitikö tämä nyt tulla just tähän väliin, häh?? Vai tasaantuuko kipu jos siis sattuu kumpaankin päähän, hahhah. Tämä ei kyllä varmaan tunnu missään verrattuna synnytyskipuihin, mutta kyllä sitä nyt hyvin riittäisi yhdet kivut kerrallaan.

Eilen oli myös viimeinen neuvola. Kaikki arvot kunnossa. Mitattiin verenpaine, hemoglobiini, paino sekä vauvan sydänäänet. Ensi viikolla pitää soittaa barnmorskalle, jos ei synnytys ole alkanut, jotta sovitaan aika synnytyksen käynnistykselle. Nyt siis tosiaankin loppu lähestyy. Toivottavasti ei menis käynnistykseen kuitenkaan. En enää saanut edes uutta aikaa, barnmorska totesi vaan että kaikki on kunnossa ja turhaa enää mun tulla. Just maanantaina suomalainen kaveri kertoi, että kun sillä meni 2 viikkoa yli niin se oli lopussa ravannut sairaalassa useampaan otteeseen tarkistamassa, että vauvalla happi riittää ja on tilaa. Näköjään tässä(kin) politiikka on täällä lähes päinvastainen.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi itku, mikä vaiva tähän loppumetreille. Paljon tsemppiä ja haleja!! Toivottavasti särkylääke,geeli ja vehnäpussi auttaisivat :) Hurjasti terkkuja!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Joo täällä ollaan kyllä ihan hajalla! Tosi hyvinhän se oli mennytkin tähän asti, nyt ei muuta voi kun kärsiä ja toivoa että säryt menis ohi synnytykseen mennessä. Kiitos Milano tsempistä ja terkkuja myös sinne Italiaan! Ihana kuulla että sielläkin vielä sinnitellään :)

Hanna Kopra kirjoitti...

No jo on... Miten olis. Auttaisiko sopivan mieto sauna? Voisi päästä lihakset kivasti lämpeämään? Saunahan joidenkin vanhojen uskomusten lisää synnytyksen käynnistymistäkin, muttei käsittääkseni mieto löyly...

Mullakin kun meni yli, niin LA jälkeen olisi ollut viikossa 2 neuvolakäyntiä ja jos menee 12 pvää yli niin sitten sairaalaan peruschekiin ja VASTA sitten mietitään milloin käynnistettäisii. Eri on siis toimintamallit maiden välillä.

Kokki saisi myös hieroa sua. Siinähän menisi ilta jos toinenkin, mutta mäkin kannatan sitä, ettei olisi muita vaivoja synnytykseen mentäessä. Edes mitään "niskakipuja".

Lämmin kylpy+hieronta
sauna+hierotaa

Kokkihan voisi ihan kustantaa sulle jonkun hoidon jossain hoitolassa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei Mari, tsemppiä viimeisille päiville! Kohta se on ohi. Me pidetään täällä sulle peukkuja ja odotetaan innokkaasti ihania uutisia.t. Anu, Tomi ja Micaela

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hna, kun pääsisikin helposti saunaan, mutta kun eihän täällä niitä yleisiä saunoja oikein ole... salilla olisi, muttei sinne viitsi mennä kun ei voi (todellakaan) urheillakaan. Meillä ei talossa ole eikä muutenkaan lähistöllä. Ja meillä on vaan suihku, ei kylpyä... mutta kokki on kyllä tehnyt parhaansa, nyt oon saanu hierontaa ja geeliä niskaan ja hellää huolenpitoa. Vähän parempi onkin tänään ollut, johtuuko sitten hieronnasta ja huolenpidosta vaiko niistä särkylääkkeistä... Hoitolahoito kuulostaa myös erinomaiselta, täytyykin ehdottaa ;) Tänään sunnuntaina on siis LA, että saa nähdä kuinka täsmällinen tyyppi on!

Anu, Tom ja Micaela, puhhuh, tsemppiä tarvitaankin näihin kaikkiin vaivoihin! Mutta kai se sieltä viimeistään 2 viikon päästä tulee...