keskiviikkona, tammikuuta 07, 2009

Neuvolassa

Tänään oli pitkästä aikaa neuvola, 18kk tarkastus. Ajatella, kolmen viikon päästä on tosiaan täynnä 1½ vuotta! Me ei paljon ole mittailtu neuvoloiden välillä, joten ei ollut juuri tietoa painoista ja pituuksista. Painoa oli tasan 11 kg ja pituutta tullut 82 cm. Pituutta ei siis hirmusti viime kerran jälkeen, käyrän keskellä mennään. Ei siis olekaan ihme, että 80cm vaatteet vielä mahtuvat, ainakin jotkut niistä.

Samalla tarkastettiin kehitys, eli kasattiin palikoita ja piirrettiin liiduilla. Sanojakin yritettiin, mutta Vera ujosti tuttua neuvolan tätiä niin, ettei juuri puhetta tullut. Hyväksytyt paperit saatiin kuitenkin matkaan :)

Rokotettiin myös, mässling, påsjuka sekä röda hund. Näissä tämmöisissä tekee kielitaito tenkkapoot - jouduinpa taas kerran tarkastamaan, mitä ihmettä nämä olivatkaan suomeksi. Olisitko sinä tiennyt?

Seuraava neuvola onkin sitten 3vuotiaana! Jösses. Varmaan pitäisi alkaa mittailla itse tällä välillä, jos näin harvoin enää tulee virallisia kutsuja!



10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Söpö tonttutyttö ja hassuja taudin nimiä! Onneksi sai nyt suojan niiltä!

Anonyymi kirjoitti...

Mua alkoi ihan oikeesti kiinnostamaan noi tautien nimet; lukioruotsilla veikkaisin, että tuo mässling on joku rokko, påssjukasta tuli heti mieleen sikotauti ja tuo röda hund on kaikista ihmeellisin. Siis hund?, mutta joo siitä tulee mieleen joku sairaus, josta tulee punainen iho, olisko taas joku rokko?

Hanna Kopra kirjoitti...

Mahtava kuva! Tosi hauska. Mitäs siellä kuva ulkopuolella onkaan? Joo, mekin saatiin ihan 2 seinämittaa. Tosi hyvä kun eihän tässä kauheasti neuvolassa Helmin kanssa juosta. Vielä kun saisi toisen seinään…

Tukholman tyttö kirjoitti...

Ipo, kiitos! Pikku tonttunen on tosiaan :)

Anonymous, MPR:ksi http://fi.wikipedia.org/wiki/MPR-rokote
kutsutaan tätä rokotetta Suomessakin, eli olet oikeassa, mässling (morbilli) on tuhkarokko, påssjuka (parotitis) on sikotauti ja röda hund (rubella) on vihurirokko, tunnettu ennen Suomessakin myös nimellä punainen koira: http://fi.wikipedia.org/wiki/Vihurirokko
Näin sitä ain oppii uutta :)

Hna, niinpä, näyttäisi olevan jotain TODELLA mielenkiintoista... No, kohta te juoksette sitten taas neuvolassa paljon seuraavan kanssa :D

Hanna Kopra kirjoitti...

Haastetta pukkaa. Meemin ohjeet blogissa!

minä kirjoitti...

Eksyin hnan blogista tänne ja jäin lueskelemaan kun oli niin mukavia tekstejä. Piti sitten oikein katsoa, että minkäs ikäinen Vera ihan tarkalleen on, kun on niin samanoloinen kun oma tytär. Ja kas, Tinja ja Vera ovat syntyneet samana päivänä :) Kiva seurata mitä teillä osataan!
-anu

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hna, voi rähmä...! Mutta kiitos haasteesta - millonkahan sitä kerkeis.. No jos laittaa tavoitteeksi etät tällä viikolla :)

Hei Anu, olipas hauskaa kun kävit katsomassa ja kommentoimassa, minäkin kävin heti sun luona. Samana päivänä! Hurjaa, ja hauskaa!Laitan sut heti seurantaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Olen Laurean liiketalouden tradenomiopiskelija Suomesta. Teen opinnäytetyötäni liittyen suomalaiseen avainlipun saaneeseen DentoBon-tuttiin. Kohderyhmänä tuotteelle ovat alle 2-vuotiaat lapset. Tietoa etsiessäni löysin sinun blogisi ja ajattelin kokeilla onneani, jospa sinä pystyisit minua auttamaan.

Purentavirheisiin erikoistuneet suomalaiset hammaslääkärit ovat kehittäneet DentoBon-tuoteperheen tutit ja ksylitoli-probioottitabletit. Alkuvuodesta 2009 markkinoille tuleva DentoBon+ annostelututti mahdollistaa ksylitolin ja probioottien kontrolloidun annostelun vauvoille. www.dentobon.fi sivuilta löytyy tarvittavaa lisätietoa.

Yrityksen tarkoituksena on laajentaa markkinoitaan Ruotsiin ja minun tehtäväni on tehdä markkinaselvitys Ruotsista. Tarvitsisin tietoa Ruotsin esim. neuvolatoiminnasta, hammaslääkärillä käynnistä, äitiyspakkauksesta. Lisäksi minun pitäisi selvittää millaiset tuttimarkkinat (esim. hintataso, kilpailijat) Ruotsissa ovat sekä mitä mahdollisia lakisääteisiä asioita liittyy Ksylitoliin ja probiootteihin ( ne lukeutuvat terveysvaikutteisiin ravintoainelisiin). Olen yrittänyt etsiä tietoja internetistä huonoin tuloksin! Kävin Ruotsin hammaslääkäriliiton sivuilla, mutta en löytänyt mitään sopivaa tietoa.

Haluaisin kysyä sinulta, voisitko antaa minulle esim. linkkejä, joista löytäisin tietoa tämänkaltaisista asioista? En ole vielä käynyt Ruotsin internetsivuilla katsomassa mitä sieltä löytäisin. Tietenkin ongelmani on kielitaidossa, koska en osaa kieltä. Englannilla pitäisi pärjätä.

Olisin todella kiitollinen, jos voisit minua auttaa!

Kiitos jo etukäteen!

Ystävällsiin terveisin
Janika Lehtinen
janika.lehtinen@laurea.fi

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei Janika, kiitos viestistä. Mielenkiintoinen juttu. Niin ja enkulla on kyllä täällä vähän vaikeaa pärjätä tuommoisissa asioissa... Laitan sulle meiliä suoraan tuohon spostiisi kunhan kerkiän!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos erittäin paljon! Voit kertoa myös omista kokemuksista näistä asioista. Otan todella mielellään vastaan sinun omia kertomuksia ja ajatuksiasi, koska olet kokenut juuri etsimiäni tietoja. Olisit työlleni todella tärkeä ja aito lähde! Ruotsin kielelläkin voit laittaa tietoa. Arvasin, että kielimuuri on ongelma.

Terveisin Janika