sunnuntaina, tammikuuta 18, 2009

Viikonlopun aatoksia

Meillä on edelleenkin sairastettu, vaikkakin jo vähän paremmassa kunnossa. Jopa niin että uskallettiin kutsua vieraita eilen illalla, kun oltiin jo kaksi kertaa jouduttu siirtämään ko illallisia niin ajateltiin ottaa riski. Ja Verahan oli sitten mukana, simahti vasta puolen yön aikaan. Että näin meillä, rytmit on todellakin ihan sekaisin. Illallinen oli erinomaisen onnistunut ja vieraat jaksoivat jatkaa, vaikka emäntä simahtikin joskus yhden jälkeen... Onneksi Vera armahti vanhempiaan ja nukkui aamulla, kun oli mennyt nukkumaankin niin myöhään.

Mimmu kirjoittaa blogissaan suomalaisten ja ruotsalaisten vauvanruokien eroista. Miten samoissa ruoissa on Ruotsissa suositus 4kk ja Suomessa 5kk. Valikoimat ovat täällä paljon suppeammat kuin Suomessa, ja hinnat etenkin näissä ihan pienille tarkoitetuissa ruoissa huomattavasti korkeammat. Suomessa syötetäänkin enemmän purkkiruokaa kuin missään muualla.

Itsekin olen näistä aiemmin kirjoittanut. Kun siirryttiin vauvapuuroista pois "tavallisiin" puuroihin, tajusin, että täällä ei ollut lainkaan "lastenpuuroja" ja puurovalikoima muutenkin suppea. Ainakin meidän lähikaupassa, ja jostain isosta kauppaketjusta yritin myös hakea Nalle-puuroa vastaavaa, mutta ei sellaista ollut. Neljän viljan puuroa ei myöskään ole. Rasittavaa. Ja sellaisissa 2dl kertakäyttöpakkauksissa ei vauvanpuuroja myydä lainkaan. Suomessa makuja on näissäkin vaikka millä mitalla. Ja sitä marjasoseiden määrää, mitä Suomessa hyllyiltä löytyy! Ehkä Suomessa suositellaan vasta 5 kk lähtien, jotta vanhemmat eivät innostuisi aivan turhan aikaisin antamaan purkkiruokaa...?

Oltiin tänään Rautatie/raitovaunumuseossa (spårvägsmuseet). Se oli aivan huippu! Suosittelen lämpimästi lasten kanssa Tukholmassa kävijöille. Kuvia tullee hetken päästä.

Ei kommentteja: