lauantaina, tammikuuta 12, 2008

Politiikkaa

Hesarin mukaan Tuomioja siis pyrkii SDP:n puheenjohtajaksi. Ihan jees juttu sinänsä, mutta onkohan sinne tulossa jotain alle kuuskymppisiäkin ehdokkaita? Heinäluoma ja Tuomioja, jotenkin tää kuulostaa niin tutulta... eiks demarien pitänyt uudistua??? Mut ehkä ne saa houkuteltua vielä jonkun nuoren (lue alle 40-vuotiaan) ehdokkaan, onhan niillä nyt joitain mahdollisia sentään.

Eilen katsottiin På Spåret ohjelmaa, jossa juna matkasi kohti Helsinkiä. Hihittelin, kun huomasi, miten ruotsalaisilla on aika hatara käsitys Suomen politiikasta (toisaalta niin on myös turhan monella suomalaisella...). Suomi-aiheisia kysymyksiä oli mm, mitkä puolueet ovat Vanhasen koalitio-hallituksessa. Vastaukset olivat: Folkpartiet, Svenska Folkpartiet ja Miljöpartiet. Niinhän se Svenska Folkpartiet oli ainoa joka meni oikein. Tosin kyllä mä olisin hyväksynyt Miljöpartietin vaikka Vihreiden ruotsinkielinen nimi onkin Suomessa De Gröna.

Ja Teemu Selänteen ne olivat tekstissä kääntäneet Timo Selänteeksi. No, ehkä Teemu ja Timo ovat liksom samma sak....

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Usko tai älä, lainatakseni Erkki Karjalaista, vaikka onkin kuudenkympin ja kuopan väliltä, voi omata tosi freesejä juttuja ! Eli tunnen useammankin alle kolmikymppisen fossiilin.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anonymous, olet ihan oikeassa, ei se fyysinen ikä välttämättä kerro henkisestä iästä mitään :) Moni parikymppinenkin on ihan fossiili... Mutta jotenkin vaan tuntuu, että nämä äijät on olleet siellä jo jonkun aikaa ennenkin, vai...? Tosin Heinäluoma on itse asiassa aika uusi tyyppi politiikan puolella, mutta tuntuu että se on ollut siellä jo iäisyyden.. mä ihan kyllä symppaan Tuomiojaa. Mutta silti. Ehkä sieltä demarien riveistä löytyy vielä joku nuori haastaja?