maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Kirje verottajalta

Hämmentävää. Tänään tuli verokarhulta postia, jonka mukaan tämän vuoden veroprosenttini on 23. Mahtavaa, upeaa! En ollut edes tietoinen, että näin alhaisen veroprosentin voi Ruotsissa saada! Tietysti asian kääntöpuoli on se, että tuloni ilmeisemminkin ovat tänä vuonna niin alhaiset, että olen tosiaankin oikeutettu näin hälyttävän alhaiseen veroprosenttiin... ja jotakin maan veropolitiikasta kertonee, että olen aivan riemastunut tästä uutisesta :D (Suomessa tosin 23 prosenttia ei liene edes kovin alhainen...)

Olen meinaan koko ajan luullut, että jokainen maksaa ensimmäisestä tienatusta kruunusta lähtien sen 30 prossaa. Jonkinlainen vähennys siis ilmeisestikin on olemassa vähävaraisille (joihin siis nyt ilmeisesti kuulun). Perusprosenttihan on tässä maassa siis n. 30, ja siitä voi sitten poiketa yhdellä prosentilla ylös tai alas riippuen kunnasta missä asuu. Ja mm. bonuksia tai muita palkan päälle tulleita extroja aiemmin saatuani olen tosiaan maksanut niisän 50 prosentin veron.

Nyt siis kansankoti näyttää hymyilevää naamaa: vanhempainvapaan korvaukset ovat mielestäni aivan kohtuulliset, ja veroprossakin huitelee alakäyrällä . Huraa :D

Ei kommentteja: