tiistaina, maaliskuuta 24, 2009

Terveyskeskussysteemi on ihan syvältä

Tää terveydenhuoltojärjestelmä tässä maassa on kyllä niin syvältä, että nyt ei sanat riitä. Ensin istun 40 minuuttia puhelimessa ja odotan lääkärin puhelinaikana, jotta pääsisin juttelemaan lääkärin kanssa. Mitään yleistä vastaanottoa kun ei ole. Koko ajan varattu. Sitten soitan numeroon, jossa vastaa joku sjuksköterska, jolle soitin jo alkuun kun en päässyt lääkärille läpi, tyyppi vaan yrittää että "soita nyt lääkärille, kohta puhelinaika loppuu". Siihen jo sanoin vihaisesti että jumankauta mitä luulet että tässä on yritetty tehdä 40 minuttia. Otti sitten mun numeron ja nyt vaan kädet ristissä toivotaan, että lääkäri suvaitsisi soittaa. Eli taas odotetaan, eikä uskalla muita puheluita hoitaa jos vaikka lääkäri juuri silloin sattuisi soittamaan.

Ja kun vaihtoehtoakaan ei ole, että olisi joku yksityinen systeemi tai jotain. Kaikissa muissakin lääkärikeskuksissa tuntuu olevan suunnilleen sama systeemi.

Miksi niillä ei voi olla jotain yleistä vastaanottoa, josta voisi joko varata ajan, tai edes puhelinajan??

Korvatulehdus siis vain jatkuu eikä lääkärin kanssa tunnu pääsevän edes keskustelemaan. Kai mun täytyy taas mennä viiden jälkeen sitten, kun se näyttää olevan ainoa keino. Sanonko prkl mitä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sä olet päässyt tutustumaan Ruotsin systeemiin hyvin! ; ) oliko teillä duunin kautta joku lääkäri. Hötorgetin vieressä on Cityakuten http://www.cityakuten.se/stockholm/halvprivat/akutmottagning/index.php

Mun mies käy siellä kun ei muualle kerkeä. en tiedä hintoja, mutta ei kai niin kauhean kallis. joutuu odottamaan, mutta pääsee kai aika nopeesti jos ei nyt ihan lounaalla mene.
Toivottavasti paranet pian. terv. Anu

Anonyymi kirjoitti...

Oletko koskaan miettinyt privat sjukvårdsförsäkring -vaihtoehtoa?

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anu, ongelma onneksi toivottavasti ratkesikin jo. Ja on meillä duuninkin kautta lääkäri, mutta se on aika kaukana ja jos ei ole töissä vaan kipeenä niin kurjaa lähteä toiselle puolelle kaupunkia... jos tää ei toimi niin sit seuraava vaihtoehto on tuo Cityakuten! Hinnat kai on samat, eihän täällä saa käsittääkseni olla yksityiselläkään eri hinnat. Vai?

Anonymous, enpä kyllä ole! Mikä hyöty tuosta privat sjukvårdsförsäkring vaihtoehdosta on, mitä sillä saa extraa? Nyt jo olen käynyt ns yksityisellä, joka toki kuuluu yleiseen systeemiin. Onko siis olemassa jotain erityisiä yksityisiä lääkäriasemia??