lauantaina, maaliskuuta 21, 2009

Arvaa kenellä on korvatulehdus?

Uskomaton juttu - minulla on korvatulehdus. Usko tai älä, minulla ei siis Veralla (ainakaan tietääkseni ei Verallakin) Ja minä kun luulin että tämä tulee vain lapsille! Menin eilen lääkäriin koska luulin, että minulla on vettä korvassa. Ja lääkäri totesi, että tämähän on mojova korvatulehdus!

Hirmuinen flunssahan mulla on ollut koko viikon, mutta tämä homma alkoi torstai-iltana pitkän suihkun jälkeen. Kun korvaan sattui, siellä oli ikäänkuin kalvo joka haittasi kuulemista ja päätä alaspitäessä korvassa ikäänkuin sykki, kuvittelin tosiaan että siellä oli vettä. Kun se jatkui perjantaina menin lääkäriin.

Lääkäriin menosta on jällenkerran todettava aivan käsittämätön systeemi. meillä on siis husläkäre, jolla on soittoaika aamulla. Samalle päivälle voi tällöin saada ajan jos on tuuria. Voi myös mennä avoimelle vastaanotolle klo 10-11 jonottamaan, siellä yleensä menee 1-1½ tuntia. Aamulla ajattelin, että eiköhän tämä päivällä ohi mene. Kun näin ei käynyt, seuraavaksi soitin Vårdguideniin. Erinomainen palvelu, vastaava on käsittääkseni Suomessakin. Sieltä käskettiin lääkäriin. Kello oli jo 11 joten ei toivoakaan husläkären luo menosta. Soitin siis "työpaikan terveysasemalle"- joka ei siis varsinaisesti ole sitä vaan jolla on siis yhteistyösopimus työpaikan kanssa, muuten ei eroa muista lääkäreistä. Maksaa siis saman verran kuin kaikki muutkin (140 kr yleislääkäri, meni minne tahansa). Yksi vapaa aika olisi löytynyt, mutta se ei sopinut minulle enkä kokenut paniikkia - vettä korvassahan ei voi olla niin vakavaa, vai mitä?

Vårdguidenista oli neuvottu, että jos en saa aikaa omalle husläkärelle päivän aikana, klo 17 jälkeen voin mennä läheisen sairaalan Närakuteniin. Sinne siis. Menin sinne klo 17.30 ja sain ajan klo 18.40. Kävin kotona välissä. Olisin todennäköisesti saanut ajan myös puhelimitse. Tapasin lääkärin ja sain diagnoosin, johon kävin hakemassa lääkkeet apteekista samantien. Hienoa palvelua.

Mietin vain. Että miten voi olla järkeä systeemissä, jossa ajan saa helpommin klo 17 jälkeen kuin sitä ennen?

Ei kommentteja: