maanantaina, maaliskuuta 02, 2009

Kurssitusta

Sain synttärilahjaksi valokuvauskurssin, jota on nyt kaksi kertaa takana. Kurssilla on harjoitettu ja harjoiteltu kuvaamista manuaalisilla asetuksilla. Valotus, kuvausaika, aukko, manuaalinen kohdennus ja muut termit on tulleet ruotsiksi tutuiksi. Vähän on ollut hankalaa, kun kameran ohjekirjanen on englanniksi, ohjeet kurssilla tulee ruotsiksi ja sitten vielä miettii aiemmin suomeksi opittuja termejä!

Joka tapauksessa kurssi on ollut tosi mielenkiintoinen ja tähän mennessä on oppinut paljon uuttaa. Tuntuu vaan, että kun asettelee kaikkia asetuksia kohdalleen, testailee valoa ja sopivia mittoja, niin kohde on häipynyt jo ajat sitten kuvasta... näin erityisesti lapsia kuvatessa. Siksipä on viime aikoina tullut otettua paljon muitakin kuin Vera-kuvia. Mutta täytyy sanoa, että värit ovat aivan eri luokkaa kuin automaattikuvauksella. Tarkkuuden kanssa on tosin vielä aikalailla hakemista. Johtunee myös siitä, että kamera on hyvä, muttei kuitenkaan erinomainen. Muilla kurssilaisilla kun on kunnon objektiivit, minulla vaan sisäänrakennettu.

Ylihuomenna on viimeinen kerta, ja tuntuu että kyllä on ollut ihan rahanarvoista. Toisaalta on vähän stressannut kurssille ehtiminen, etenkin kun ekalla kertaa olin poikkiväsynyt huonojen unien jäljiltä ja tokalla kertaa olin hirveässä flunssassa. Oiskohan vikalla kertaa tuuria ja olisin ihan täydessä terässä? Vera on tosin taas kipeänä, flunssassa raukka, joten eiköhän tuo minuun tartu keskiviikkoon mennessä.

Mutta vähän kyllä mieli tekisi seuraavaksi kuvankäsittelykurssille...

Ei kommentteja: