keskiviikkona, toukokuuta 21, 2008

Jerezin ja Cadizin reissusta

Ihan pakko käydä heti täällä kehumassa miten hienosti meidän reissu (tällä kertaa) menikään!

Parin tunnin ajomatkan ja yhden kahvitauon jälkeen oltiin Jerez de la Fronterassa. Jerezin päivän ohjelmaan kuului tapas-lounas, tutustuminen sherrynvalmistukseen Tio Pepe -nimisellä viinitilalla (Jerez on nimenomaan kuulu sherrystään, englantilaiset eivät aikanaan osanneet lausua espanjalaisittain Jerez vaan sanoivat sherry...), sekä myöhäinen tapas-illallinen ulkona terassilla. Sää oli pilvinen ja viileä, ja jopa sadetta ilmassa, mikä harmitti vähän - mutta muutoin kaikki sujui loistavasti. Jopa puolentoista tunnin kierros viinitilalla meni mallikkaasti, Vera istui tyytyväisenä kärryissä tai sylissä eikä ollut moksiskaan! Illalla neiti nukahti vaunuihin, välillä vähän venytteli illallisen aikana, mutta vaunujen edestakaisin työntelyllä jatkoi uniaan. Yön nukkui hienosti hotellin pinnasängyssä, kunnes kuuden aikaan siirtyi äitin viereen josta heräsi klo 7.40.

Hotellimme Jerezissa, Casa Grande oli todella viehättävä, erinomainen palvelu ja aivan vanhan kaupungin keskustassa. Ainoa ikävä puoli, ja se todellakin erittäin ikävä, oli juuri vierailuumme osunut viemäriongelma hajuhaittoineen! Uskomatonta. Haisut tulivat ja menivät, mutta välillä ei oikein viitsinyt vessaan mennä... saatiin sitten onneksi alennusta hotelliyön hintaan.

Tänään vielä kotimatkalla vierailtiin Cadizissa, Atlantin rannalla sijaitsevassa satamakaupungissa, käveltiin vanhassa kaupungissa ja syötiin lounasta. Loppumatkalla tuli vähän uskonpuute ja alkoi väsyttämään, mutta siis kerrassaan loistoreissu. Edelliseen Sevillan matkaan verrattuna meillä taisi olla mukana eri tyttö...?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voih, kuulostaa ihanalta. Olen ihan pikkuisen vihreä kateudesta. Hajuhaitoista huolimatta. :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elina, oli aika ihana reissu, vaikka aina on myös mukavaa tulla kotiin :) Kyllä tekin vielä ehditte!