torstaina, toukokuuta 15, 2008

Espanjan auringon alla

Terveisiä Espanjasta! Täällä on oltu maanantaista lähtien. Lento meni kuin tanssi, Vera nukkui päiväunet ja muuten viihtyi ja viihdytti muita. Mutta kun tultiin kämpille, ei asuntoon tullut vettä. Jossain systeemissä oli vikaa ja jouduttiin elelemään ensimmäinen ilta ja yö ilman juoksevaa vettä, ja kyllä oli muuten outoa! Sitäkin ihanampaa oli päästä suihkuun korjaajan käytyä seuraavana aamuna. Kyllä näihin pieniin (vai suuriin tässä tapauksessa?) itsestäänselvyyksiin on niin tottunut, että ei osaa ajatellakaan elämää ilman.

Tämä reissu on taas ihan erilainen kuin edellinen. Nyt liikutaan, ja täällä kaikki lattiat ovat kovaa kiveä. Mihinkään ei oikein uskalla päästää murua ryömimään ja kiipeämään, kun kaatumisen riski on hyvin korkea. Vähäksi aikaa välillä, tarkan valvonnan alla. Lattialla on myös tosi kylmää, peppu jäätyy. Täällä ei varmaankaan lapset vietä aikaansa lattialla... Auringossa ei tietenkään voi olla; liikkuvaisen ja paljon hereillä olevan lapsen kanssa auringonotto on siksipä poissuljettua.

Ostettiin myös matkasänky, sellainen värejä tursuava muovinen hökötys. Ei todellakaan tietoa pohjoismaisesta pelkistetystä tyylistä ;) Vera tuskin huomaa eroa, mutta sateenkaaren värien kirjo otti etenkin alkuun isän ja äidin silmään.

Ja nukuttamisessa on palattu vierihoitoon. Koska se matkasänky on vähän outo ja paikka vieras, ja se nukuttaminen vaan sujuu niin paljon nopeammin. Ja lisäksi se on aivan ihanaa, siis äidin mielestä... Itselläni ei ollut mitään melankolisia fiiliksiä lopettaa imetystä. Enemmän saan kiksejä vieressä nukkumisesta, vauvan pienestä lämpimästä vartalosta omaa vasten, tukkaan hengittämisestä. Ihanaa. Mitenköhän tästä vaan taas pääsee kotiuduttuamme eroon??

Muuten, tasan 300 blogitekstiä kirjoitettu. Juhlan aiheensa sekin :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa lomaa! Ihanaa päästä välillä pois kotiympyröistä :-D Mekin olemme kahdenviikon päästä Kreetan auringon alla, pojan 20kk ja miehen kanssa, yee!
Kiva lukea teidän kokemuksianne!
Terveiset taas Norjasta.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Berge, kiitos!! On tosi ihanaa ollut, jo pelkkä auringon määrän triplaantuminen tekee tosi hyvää :) Ilmeisesti siellä pohjolassa on ollut tosi kurjat ilmat kaiken lisäksi. Kivaa että tekin pääsette reissuun! Onko sulla muuten omaa blogia?

Anonyymi kirjoitti...

Vieressä nukkuminen... Meillä nukkuivat molemmat pitkään, kunnes hermostuin varpaista suussa ja heiluvista kantapäistä, jotka tyynestä rojahtivat minne sattuu:)

Anonyymi kirjoitti...

;-D moi, ei ole mulla omaa blogia. olen muuten täysin samaa mieltä imetys/vieressä nukkumisesta ;-)
Täällä on aurinkoista ja maisemat ovat aivan ihanat, mutta lämpöä vain +11 ja viileä tuuli. Vielä 10 päivää lähtöön...Mukavaa loman jatkoa!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Oben, juu luulen että mullekin joskus tulee stoppi vieressä nukkumisessa :) mutta ei nyt vielä ainakaan!

Bergen,luulen että tässä imetys/ vieressä nukkumisasiassa (niin kuin monessa muussakin vauvoihin liittyvässä kysymyksessä) on useita vastakkaisia mielipiteitä.. mun mielestä vieressä nukkuminen on joka tapauksessa ainakin tällä hetkellä ihanaa :) Täällä on tosi lämmintä; teillekin tulee varmasti ihana loma!