maanantaina, elokuuta 13, 2007

Tytölle nimi

Tänään oli kolmas neuvola viikon sisään - ja nyt oli vihdoin tytön paino noussut oikein kunnolla. Ilmeisesti korvikemaito oli sitten auttanut. Kyllä helpotti vanhempien oloa tieto että painokäyrä on vihdoin ylöspäin. Seuraava neuvola-aika onkin "vasta" viikon päästä.

Huomenna on 2vkoa synttärit, otetaankin ehkä pitkä kävelylenkki sen kunniaksi.

Nimikin on jo päätetty - täällä Ruotsissa kun ei todellakaan odotella ristiäisiin saakka. Ristiäisethän voi olla tosiaan vasta 10 kk syntymän jälkeen. Me ei vieläkään olla osattu päättää pidetäänkö ristiäiset Suomessa vai Ruotsissa. Traditiot on ihan erilaiset, Suomessa perinteisesti ristiäiset olleet pieni perhejuhla, Ruotsissa taas kutsutaan suku ja kaverit ja kummin kaimat ja pidetään oikein isot kemut. Tässä siis keskustelu jatkuu, mitä me oikein halutaan. Kai me joku kompromissi löydetään...

Tyttö on joka tapauksessa Vera nimeltään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Blogilistan kautta tänne eksyi tällainen suomenruotsinsuomalainen (mieti sitä sitten :D) ja hotkaisi ison osan blogia kerralla. :) Nätti tyttö ja yhtä nätti nimi. Onnea!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis nimi! Tosi ihana kuulla,että kaikki on lähtenyt hyvin käyntiin! Oho, 2 viikkoa menee nopeasti..

Ristiäisjuttuja täälläkin muuten mietitään, tai lähinnä, miten kertoa anopille,jos ristiäiset olisivatkin Suomessa. Mutta nää on näitä pohdintoja kahden maan välillä ;)

Tsemppiä ristiäispohdintoihin, ja paljon terveisiä!!! :D

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään tuosta Vera-nimestä, jotenkin mun makuun kun sellainen selkeä ja lyhyt mutta ei mikään väkisin väännetty trendinimikään.

Tyttö tykkää nimestään kai siinä missä vanhempansakin :)
Näyttääkin ihan Veralta!

Hanna Kopra kirjoitti...

Mulla on erittäin hauska Veera-serkku, joten hyvää karmaa nimessä.

AINA voi juhlia kahdesti. Aina. Ja tässä vasta syytä juhlaan onkin! Enkä voisi olla vähempää tosissani.

Siis me ollaankin kauheeeeeen ruotsalaisia! OMG! Meillähän oli just tommoset ruattalaiset nimijuhlat, kaikkine kumminkaimankavereineen. Ja oli hyvät… eikun tajuttoman hyvät pilleet.

Anonyymi kirjoitti...

Vera on kaunis nimi. Tytölle kaiketi tulee muitakin nimiä - joko niistä olette päässeet yhteisymmärrykseen?

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kristina, kiva kun eksyit blogiini ja kommentoit! Suomenruotsinsuomalainen, siinä vasta nimihirviö!! Mietinkin sitä että mistä tuo muuten tulee? Kiitos myös onnitteluista ja kehuista!

Milano, joo aika menee siivillä! Kohta teilläkin on siellä käärö sylissä. On tämä vaan aika ihanaa ja hurjaa! Ristiäispohdinnat on aika vaikeita muuten. Pitäisi varmaan pitää kahdet kekkerit ...

kuten hna ehdottaa! Mekin mietittiin tuota, että pitäis jotkut avoimet ovet ensin Tukholmassa ja sitten varsinaiset ristiäiset Suomessa. Hnalla olikin aikasen isot juhlat tosiaan ruotsalaiseen malliin! Kai niitä muutkin Suomessa järkkää isoja bileitä, mutta yleisempi käsittääkseni on ihan pienet perhejuhlat vaan.

Pupu, kiitos! Mekin tykätään että Vera on kiva nimi ja tyttö näyttääkin Veralta. Ja nimi sopii sekä Suomessa että Ruotsissa.

Tiitu, juu Veran lisäksi nimiä tulee kaksi, ja sukunimiäkin kaksi. Ei tule siis tytöllä nimistä pulaa :) Ehkä paljastan muut etunimet vasta ristiäisten yhteydessä niin säilyy joku jännitys sentään ;)