sunnuntaina, elokuuta 05, 2007

I am a regular milking machine

Maitoa tulee niin, että ollaan alettu pumppaamaan sitä myös säästöön. Mikä on tietysti älyttömän positiivista, mutta kyllä tässä mietityttää että missä vaiheessa nainen muuttuu maitokoneeksi....?

No, ei pidä valittaa, monilla on ongelmana maidonvähäisyys joten parempi näin. Tyttö syö ihan kunnolla ja varsinkin päivisin usein, ollaan alun ruokailuongelmien takia käytetty tukena syöttötuttia (whatever onkaan suomeksi). Rintamus tosiaan painaa kun suurempikin synti ja senkin vuoksi BB:ltä suositeltiin pumppausta. Viime yönä alkoi olla vaikea nukkua rintamuksen koon vuoksi ja heräsin yöllä vilunväristyksiin ja kun soitettiin BB:lle, sanoivat että voi tosiaan johtua siitä, että maitoa tulee liikaa ja sitä olisi hyvä pumppailla. Aivan loistavaa palvelua muuten, että synnytysosastolle voi soittaa näin jälkeenpäin kaikenlaisissa kysymyksissä.

Eilen käytiin kylvyssä ja kuvassa ollaan kylvyn jälkeisissä tunnelmissa.

Napanuoran jäänteen tippumista odotellaan kovasti, se nimittäin alkaa tuoksua pahemmanlaatuiselta homejuustolta. Se näyttää kyllä onneksi irtoamisen merkkejä suht pian (we wish).

7 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Joo, älä ihmettele jos ja kun rinnat muuttuu ihan kauhistuksen erikoisen valtaviksi. Mulla ainakin oli jonkin aikaa ihan kauheen valtaisat. Ei pysytnyt nukkuu lainakaan vatsallaan ja kyljelläänkin ne oli tiellä (?!) OMG.

Ja ne vuosi ja vuosi, suihkusi ja olin menettää ihan hermonderit niihin.

Kannattaa muuten todellakin pitää sitten mukana itselleen vaihto paitaa (tai useampaa), kun lähtee jonnee näin alussa. Ja rintaliivinsuojiksi kannatan sellaisia ihan kunnon "kesto"mallisia. Itsellä osoittautui ainakin paremmiksi, kun ne on isompiakin kuin kertikset.

Tosi paljon onnea! Ihan tosi ihqua!

Anonyymi kirjoitti...

Terve, mulle sanottiin BB:llä, ettei kannattaisi kauheesti pumppailla, koska se vaan kiihdyttää maidon tuotantoa. Sanoivat vaan, että jos maitoa tulee kauhesti niin kannattaa hiukan painella rintaa, jotta "ylim" maito tippuu pois, esim suihkussa. Kyllä se oli ihan kauheeta kun rinnat olivat niin pinkeät että meinasi taju lähtee.

Ajattelin kyllä ensi kerralla pumppailla, koska edell. kerran maitoa ei mun mielestä tullut iltaisin tarpeeksi paljon.

Eipä muuta vaihteeksi täältä helteisestä Suomesta! Jalat ja kädet ovat aivan turvoksissa ja oli aivan pakko mennä iltapäivällä järveen viilentymään. Onneksi tämä kesä onkin ollut huono, ettei näitä lämpimiä päiviä ole ollut paljon.

terv. Anu

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin veljeltäsi tästä iloisesta perhetapahtumasta, onnea kovasti! Aiotte varmaan kasvattaa tytöstä kaksikielisen?

Mitä blogiin muuten tulee, allekirjoitan täysin kulttuurierot suomalaisten ja ruotsalaisten välillä. Onneksi Norjassa on jo enemmän Suomi-meininki! ;-)

t Anna V

Anonyymi kirjoitti...

Hei Mari,

onneksi olkoon vielä tyttärestä, oikein suloinen vauva! Kiva, kun olet ehtinyt laittamaan kuvia tänne niin päästään kaikki ihailemaan.
Hyvä, että voit itsekin hyvin ja maitoa tulee. Joo, alkuun tuo rintojen valuminen ja kuumotus on aika häiritsevää, mutta kyllä se menee aika pian ohi, tai siis ainakin mulla meni. Rintojen pumppauksen suhteen olisin vähän varovainen. Siis samoin kuin Anu kirjoitti, mulle ainkin on kerrottu, että kysyntä määrää tarjonnan eli pumppaus voi vain kiihdyttää maidontuotantoa.Mutta tässäkin kannatta ehkä tehdä niin kuin itsestä parhaalta tuntuu. Kaikkia neuvoja kun on aina vähintään kaksi päinvastaista :-)
Nauttikaa tyttärestänne ja äitiydestä&isyydestä!
Terkuin
Anna

Norppa kirjoitti...

Sydämellisesti Onnea!!!

Anonyymi kirjoitti...

Voi taivas, miten ihana tyttö!! Niin suloinen!

Ihan ihmeellistä, kuinka se arki muuttuu, kun pieni tulee taloon :) Tässä odotellaan ihmettyneinä, kuinka hurjaksi rintavarustus sitten lopulta kasvaakaan, ja miten kaikki lähtee käyntiin.. jänskättää.

Ihana kuulla,että teillä sujui kaikki hyvin! Se antaa vähän tsemppiä tuohon tulevaan koitokseen ;)

Paljon paljon terkkuja ja lämpimiä ajatuksia!! Ihan hirmuisesti onnea!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hna, viikonloppuna oli tosiaan ihan tuskaa, ei pystynyt joo edes kyljellään kunnolla oleen! Nyt on vähän helpottanut. Mäkin olen ostanut kesto rintaliivinsuojia, ne on toimineet ainakin tähän asti hyvin. Ja kiitos onnitteluista, on kyllä tosi ihqua!!

Anu ja Anna, pumppaukseen liittyen, me ollaan lähinnä siis lypsetty käsin, ei siis olla vielä ostettu mitään pumppua. Meinas kyllä tosiaankin tajua lähteä viikonloppuna, nyt jo parempi. Terkkuja paljon teille molemmille!

Hei vaan Anna V, kiva kun sinäkin olet löytänyt tiesi tänne blogiin ja kiitos onnitteluista! Kyllä aiomme ehdottomasti kasvattaa tytöstä kaksikielisen. Täytyy vaan aina muistaa olla johdonmukainen kielten kanssa!

Kiitos paljon norppa!

Milano, kiitos! Niin todellakin elämä ja arki muuttuu kun vauva muuttaa taloon asumaan. Päiväjärjestys on kyllä täällä aikamoisen sekaisin mutta onneks tässä on aikaa harjoitella :) Ja rintavarustus tosiaan kasvoi kolmella kuppikoolla!!!

Hyvin se synnytys teilläkin varmasti menee vaikka aina aikamoinen koettelemus ja kokemus onkin. Ja sitten se on ohi ja vauva sylissä :) Paljon terkkuja sinne ja voimia loppumetreille!