torstaina, syyskuuta 01, 2011

Asuntokauppaa

Meillähän on käynyt uuden tulokkaan myötä asunto vähän pieneksi. Etenkin jos ajattelee, että olisi kivaa joskus majoittaa myös vieraita. Suomessa meillä oli 110m2, täällä siis 81m2. Itse pidän sekä meidän kämpästä että taloyhtiöstä niin paljon ettei minua juuri haittaa, enkä jaksaisi ruveta ravaamaan asuntonäyttöja tai johonkin remonttiprojektiin kaiken muun keskellä. Olisin siis tässä tyytyväisenä jonkin aikaa, mutta mies harhailee ahdistuneena.

Oli sitten ottanut selvää millaisen asuntolainan saisimme. Kuulemma - 10 miljoonan kruunun asuntoon!! Härreguud. No, tämän asunnon hinta on noussut 7 vuodessa rutkasti, joten alkupääoma olisi sen verran, että se vaadittava 15% varmaan täyttyisi. Sen jälkeenhän käytännössä lainoja ei Ruotsissa tarvitse maksaa takaisin. Mutta siis 10 miljoonan kämppään... ja jos ruotsalainen saa ison lainan, ruotsalainenhn sen ottaa. Taitaa olla ollut näin Suomessakin jonkin aikaa - mutta suomalainenhan maksaa lainansa takaisin vaikka itkien ja selkä ruvella. Ruotsalainen hummailee ja elelee leveästi. Suomessa olisin saanut lainan muistaakseni n 200 000 euroa ja sen 20-25 vuoden takaisinmaksuajalla. On pikkaisen eroa, sanonko! (ehkä lieventävä asianhaara on että suomessa olisin ottanut lainan yksin, täällä se on laskettu meille molemmille. mutta silti)

No, ei nyt vielä olla kuitenkaan tuota kivaa 7-10 miljuunan lainaa otettu...

2 kommenttia:

Elli kirjoitti...

10 miljonaa! huh huh!! no sillä saa kyllä ihan kivalta sijainnilta ihan kivan kämpän!

sääli, ettei meille anneta sellasia summia.. ei yhden ihmisen palkalla :P

ja onnea Vidarille ensiaskeleista!! ihanaa!!!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Joo, sano muuta. Mietin että viitsiikö tammöisestä edes kirjoittaa (perisuomalainenhan ei rahasta puhu, paitsi jos siitä on pulaa :) mutta tää oli mun mielestä niin hulvaton juttu - miljoonamäärin lainaa ilman että sitä tarvii maksaa takas!? No, meillä perustuu kyllä siihen että on kaksi palkansaajaa ja suht hyvät tulot ja varmat työpaikat, ainakin tähän mennessä. Mutta silti... ja eihän sitä koskaan tiedä mitä työpaikoillekaan tapahtuu!? Nämä vaan luottaa että kyllä asuntojen hinnat pysyy korkeina.

Kiitos! Tästä se lähtee, juokseminen pikku-ukon perässä :)