maanantaina, huhtikuuta 28, 2008

Vappu tulee, taas kerran

Vappu lähestyy. Jo muutama vuosi sitten totesin, että vappu on vappu vain Suomessa. Olen viettänyt joitakin vappuja Ruotsissa, ja täällähän ei siis tapahdu ei niin mitään, nada, niente. Jos vappumarsseja ei lasketa siis. Joitakin vuosia sitten siis totesin, että jos vain mahdollista, olen vappuna Suomessa. Ruotsissa vappua vietettyinä vuosina olin ajatellut, että eihän sillä niin väliä, olenhan jo vappuja juhlinut ihan yllinkyllin. Mutta sitten kun se vappu kolkuttaa ovella ja on liian myöhäistä enää matkustaa Suomeen, alkaa aina kuitenkin ottaa aivoon. Ilmapalloja! Simaa! Munkkeja! Skumppaa! Ullis! Ei mitään vappukokkoja (!!) ja vasemmiston palopuheita, vaan puheita keväälle, opiskelijahaalareita ja piknikkiä Ulliksella.

Vuonna 2006 vietin erinomaisen, monipäiväisen ja perinteisen vapun Helsingissä. Ei siitä sen enempää, kiitokset vain mukanaolleille... Viime vuonna kuitenkin harhauduin jälleen ajattelemaan ,että eihän sillä väliä. Enkä oikeastaan jaksanut matkustaa. Joten vietimme vapun täällä Ruotsissa. Valitettavasti. Tein munkkeja ja maistoin skumppaa. Olin aika pitkällä raskaana. Joten lohduttauduin, että eihän se ihan sama asia olisi ollutkaan (no jaa, eihän vappu ole kuitenkaan vain alkoholin määrästä riippuvainen).

Nyt siis tulemme vapuksi Suomeen. Ensimmäinen perheellinen vappu! Tekisi melkein mieli ostaa vappupallo, vaikkei tuo taapero taida sen päälle juuri vielä ymmärtää. Vappuaattona on tiedossa vappubileet - johon lapset ovat tervetulleita - ja vappupäivänä tähtäämme Kaivariin, jos vain sää sallii. Tavataan siis siellä :D

Mitä vappu sinulle merkitsee? Jos olet ulkomailla, kaipaatko vappuna Suomeen?

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vappu... Minä olen täysi-ikäisenä ollut Suomessa vain yhden vapun ajan... On se niin eri asia kuin ulkomailla. Täällä Etelä-Amerikassa se on päivä muitten joukossa, ainoa vaan, että se on vapaapäivä. Laitoin just siman tulemaan, ei se vapuksi ehdi, mutta sama kai se täällä on minä päivänä se juo... munkit teen kun sima näyttää olevan melkein valmista.

Johanna kirjoitti...

Jep, tiivistit hyvin mun viime päivien ajatukset. Täällä Norjassakin vappu on vapaapäivä, mutta ei mitään muuta. Kuulostaa siltä, että siellä Ruotsissakin on enemmän menoa. On kovasti tehnyt mieli reissata Suomen vappua katsomaan! Jonain vuonna teemme sen.. Simaakin piti laittaa, hyvä kun muistutit, laitan huomenna! :)

-lea kirjoitti...

Sima on vieläkin tekemättä, kiitos muistutuksesta täältä sillan kanaalin toiselta puolelta :) Olemme käyneet yhden kerran vappukokolla, silloin oltiin Gotlannissa. Pitäisiköhän
vieläkin yrittää varata Hesan risteily? Hauskaa vappua!

Anonyymi kirjoitti...

Suomi-vappua kaivataan täälläkin. Pistää ihan vihertämään.

Maistuuhan ne munkit, skumppa ja simakin, löytyy ilmapalloja ja mukavia piknik-kohteita. Mutta siihen ainoaan oikeaan vapputunnelmaan virittäytyminen ei onnaa... Ei ainakaan Italiassa, epäilen vahvasti, ettei täällä Meksikossakaan.

Pidetään peukkuja, että vappuaurinko muistaa paistaa teille!

Mimmu kirjoitti...

Vaikka täällä Suomessa asustelenkin, niin ei vappu ole silti joka paikassa sama asiassa. Opiskelujen ajan asuin paikkakunnalla jossa ainoat vapputapahtumat oli kaupunginjohtajan puhe ja vasemmistoliiton paikallisjärjestön puheenjohtajan puhe torilla ja yleinen kävely ylioppilaslakkipäässä. Siis ei kulkueita, ei piknikkejä eikä juurikaan edes opiskelijoita vaikka opiskelijana itsekin ko. kaupungissa olin. Onneksi nyt asumme kaupungissa missä vappuperinteitä on ja niinpä mekin suuntaamme piknikille erään toisen vasta perheellistyneen parin kanssa ja ihan ehdottomasti ostamme vappupallot vaikkei nuo 3 kk ikäiset niistä mitään ymmärräkään!

Anonyymi kirjoitti...

8 ulkomaanvuoden jälkeen olin viime vuonna ensimmäistä kertaa taas Suomessa vapun! Ja voi miten kivaa se oli. olin totaalisesti unohtanut vappupallon, simat, Kaivarin, vappulounaan....minulla oli ainakin tosi mukavaa, vaikka silloin olinkin raskaana ja mukana oli 1 vuotias tyttäreni. aikuisten juhlat siis jäivät. Tänä vuonna olemma taas ulkomailla, mutta suomalaisten kanssa juhlimme.....t. Anu Hyvää vappua Mari.

Hanna Kopra kirjoitti...

Mua ei päästetty viime vuonna Kaivariin ja se kirvelee vieläkin. "Pienen vauvan kanssa ei kyllä…" PLAA PLAAA PLAAA! Tänä vuonna mennään! Niiiiin mennään!

Kaivariin, leikkikentän luo, että pääsee keinuuuu eli UUu-UuuuuUUUU!! Otetaan kerrospukeutuen Helmille vaatteita, hedelmiä, rusinoita iso laatikko jne. että varmaan viihdyttäisiin. Kaikki.

Vappu on ihana!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Onpas tänne tullut paljon kivoja kommentteja!

Ratón, oletpas sitten kauan jo asunut ulkomailla! Tai no, enhän itse asiassa tiedäkään minkä ikäinen olet :) Hauskaa että kuitenkin jaksat tehdä simaa, vaikka oletkin siellä kovin kaukana. Hauskaa vapun juhlintaa sinulle, minä päivänä sitten simaa saatkin!

Johanna, täällä itse asiassa Uppsalassa opiskelijat juhlivat vappua vähän suomalaiseen malliin. Tukholmassa kai lähinnä teinit hilluvat kaupungilla huomenna, onhan vappupäivä vapaapäivä. Vappupäivänä ei sitten tapahdukaan mitään, paitsi poliittisella rintamalla puheita tietty.

Whatsover, mulla vaan ei mene jakeluun tämä vappukokko-traditio...se tuntuu niin väärältä!! Ehkäpä oletkin jo risteilyllä ;)

Saara, tsemppiä sinne teille vapun juhlintaan! Näin se munkin mielestä on, että vaikea sitä "oikeaa" vapputunnelmaa on saada aikaiseksi muualla kuin Suomessa. Kiitos toivotuksista; Suomeen on luvattu ihan kivaa säätä, toivottavasti toteutuu myös!

Mimmu, voi kurjuus, eihän tuollainen ole vappu eikä mikään! Varsinkaan opiskelijalle, jolloin se vappu oli erityisen tärkeä juhla! Onneksi nyt pääsette nauttimaan oikeasta vapputunnelmasta ihan vappupallojen kera! Oikein hauskaa vappua teille!

Anu, miten teidän reissu?? Joo eikö vaan olekin niin että Suomen vappu on jotain ihan extraa. Niin kivaa!! Oletteko muuten nyt täällä, oletteko menossa sinne Mintun lähettämään juttuun?

Hna, niin, teillä oli Helmi ihan superpieni viime vuonna... nyt vaan otatte kaiken viime vuonna mnetetyn takas :) Ehkä me nähdään Kaivarissa, hih (voi kyl olla vähääää tungosta...)

Anonyymi kirjoitti...

Kaipaan myös Suomen Vappua,tänä vuonna näyttävät kelitkin suosivan. Tein juuri 90 munkkia illan suomibileisiin ;-) Pistetään vähän norjalaisiin vauhtia. Viime vuonna Suomessa, silloin 7kk poikamme iloitsi kovasti vappupallosta ja osasi leikkiä sen kanssa. Perinteinen pallo haetaan ilmapallokaupasta tänään!!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Bergen, toivottavasti oli onnistuneet Suomibileet!! Meidän Vera on itse asiassa ollut vappupallosta ihan haltioissaan, eli tosiaankin oli ihan väärä luulo ettei 8-9 kuinen pallon päälle ymmärtäisi!

Elli kirjoitti...

mulla meni vappuaatto täällä stokiksessa, mutta torstaina lennettiin suomeen. meni kyllä vappuilut ihan ohi tänä vuonna :/ vaikka toisaalta ihan jees. sai nähdä äitiä ja ostettiin muksulle vappupallo! se ei kyllä jotenki siitä kauheesti piitannu. ehkä se 5-wee tarvii enemmän ku kirkkaat värit. sääli :P musta se oli ihan kiva formulapallo!
ens vuonna vois sitten juhlia vähän enemmänkin! näyttää tolle mun Norskille miten se suomivappu oikeesti menee!