keskiviikkona, toukokuuta 02, 2007

Ensimmäinen vauvanvaate!

Maanantaina oli tullut postia Bebes-liikkeestä Helsingistä. Joo tiedän, ei ehkä järkeä olla asiakaslistalla kun ei edes asu Suomessa mutta tädit kaupassa niin ystävällisesti totesivat että ei se mitään vaikka onkin ulkomailla, niin kirjoitinpahan sitten siihenkin kanta-asiakaslistaan nimeni. Pari viikkoa sitten matkaan tarttui myös Polarn ja Pyret liikkeen kortti, lompakko ei enää sulkeudu kaikilta kanta-asiakaskorteilta... No joka tapauksessa Bebes-meilissä oli mainos:

"Kuumimmat trendi vauvoille suoraan Pariisista! huipputrendikkäät kallo-ja strassibodyt ja paidat nyt Bebesissä" Öh, olenkohan jotenkin vanhanaikainen kun kallobody ei oikein innosta...? Ja eikös tuollainen 45 euroa ole aika tyyris hinta yhdestä bodysta? Mutta mistä tässä mitään tietää, vaikka siihenkin hurahtaisi jossain vaiheessa!!

Kävin sitten ostamassa ensimmäiset vauvanvaatteet tämän postauksen innoittamana! Ihan H&M:stä, pari bodya 50 senttiselle - näyttivät kyllä niiiiin miniatyyrikokoisilta, että mietin vaan voiko sellaiseen oikeasti joku vauva mahtua??


Tänään oli myös Försäkringskassan föräldrarinfo, eli infotilaisuus äitiys-ja isyysrahasta ja -etuuksista. Systeemi on tosi antelias, mutta aika vaikeatajuinen. Vanhempainrahapäiviä on yhteensä 480, vanhempainrahaa voi ottaa seuraavien 8 vuoden aikana suunnilleen miten haluaa, jakaa vanhempien kesken ja ottaa 1-7 päivää viikossa. Ainoata rajoituksia on se, että 60 päivää on sellaisia, jotka vain toinen vanhemmista voi ottaa. Käytännössä tämä on se pakollinen 2 kk isyysvapaata. Tässä kaikessa infossa on nyt vähän sulattelemista. Olin kyllä ajoittain vähän pihalla ruotsinkielisestä selonteosta joten onneksi J oli mukana, saapahan vääntää mulle rautalangasta mitä tehdään ja miten.

Ei kommentteja: