maanantaina, toukokuuta 07, 2007

Kun ei väsytä niin sitten ei

Kello on yksi yöllä ja en saa unta. Meillä oli eilen illalla vieraita ja ne lähti puol kahden aikaan yöllä. Mun sisäinen kello meni ilmeisesti siitä sekaisin, ja nyt sittei väsytä yhtään ja kaiken maailman ajatukset pyörii päässä. Raskaana ollessahan pitäisi olla väsynyt? Voisi nukkua päiväunet plus kunnon yöunet ja aamulla ja illalla jne? Ei näytä toimivan mun kohdalla. Mä olen vaan ihan pirteä ja ajatukset pomppii edestakaisin ilman mitään logiikkaa.

Tapasin duunissa perjantaina työkaverin ja sen vauvan, joka syntyi 2kk sitten. Synnytys oli ollut helppo, työkaveri oli kävellyt noin 7 kerrosta rappuja (!!) ja vetänyt hirmuja kävelylenkkejä siihen asti, että lapsivedet meni. Hän kommentoikin, että mitä enemmän kävelee viimeisten raskauskuukausien aikana sen helpompi synnytys. Meikäläinen siis yrittää kävellä niin paljon kuin mahdollista. Muuten en juuri ole vielä halunnut edes alkaa ajatella koko synnytystä. Mutta mitä helpommaksi sen vain voi saada sen parempi... Kai siitä selviää kun (melkein) kaikki naiset ennen mua on selvinneet??

Raskausjooga alkaa tiistaina. Kivaa! Kuntoilu on jäänyt kävelyä lukuunottamatta vähiin ja sekin vähän potuttaa. Tänään oli pihan siivoustalkoot ja naapuri asensi samalla meidän rapun portaisiin rampit vauvanvaunuille. Mukavia puolia ruotsalaisessa kerrostaloasumisessa on, että naapurit oikeasti juttelee keskenään ja auttaa toisiaan. Meidän talossa Tukholman keskustassa asuu muitakin lapsia, hyvin on onnistunut lapsiperheiltä keskustassa asuminen. Ei siis todellakaan mitään hinkua lähiöön ainakaan vielä. Tosin yläkerran naapuri on niin seniili, että pelkään että se polttaa ennen pitkää koko talon.

Ja ensi lauantaina on euroviisut. Päätettiin järjestää meillä kisakatsomo. Siitä lisää seuraavassa. Nyt yritän jos vaikka nukuttaisi enemmän - ylös pitäisi kuitenkin nousta jo 6½ tunnin päästä.

2 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Totta. Kävely on hyvää liikuntaa nivusalueelle. Samoin kyykistely. Itse koetin kyykistellä koko raskauden kamalsti, että liitännät ja muut venyy ja ei tulisi repeämiä sitten niin. Kävelin myös aina kaikki raput. No asutaan tokassa (katutaso, eka kerros ja sit me), mutta myös metrossa jne. jos ei olleet mitkään Kampin raput.

Ehkä auttoi, mistä tietää. Ei voi verrata, mutta helppo synnytys oli.

Helsingissähän ne suorastaan savustaa lapsiperheet kesksustasta. Alppilassa päiväkoteja karsitaan ja kuulemma jo Haagassakin. En mä ymmärrä mikä "viisaita" dorkauttaa, mutta ne kai aikoo autioittaa koko stadin.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Kyykistelystä en tiennytkään - pitääkin siis yrittää siirtyä kumartelusta kyykistelyyn. Ja sen verran moni on nyt kävelyn puolesta puhunut, että täytyy siinä olla perää!

Tosi kurjaa tuo päiväkotien sulkeminen kyllä. Kallion-Alppilan suunnalla ei taida väestöennusteet oikein luvata hyvää lapsiperheiden määrälle, ja niihinhän nuo lakkautussuunnitelmat pohjautuu. Se on kyllä vähän itseään toteuttava noidankehä, lapsiperheet muuttaa pois kun ei ole tarhoja ja tarhat lakkautetaan kun ei ole lapsiperheitä...