lauantaina, toukokuuta 05, 2007

Keittiöremonttia ja alkoholineuvoja

Keittiöremontin toimittaja on vihdoin päätetty. Jesh! Puolen vuoden pähkäily on ohitse, ihanaa... lupasivat, että remontti voisi alkaa kesäkuun alussa ja olisi valmis kesäkuun loppuun mennessä. Prkleen kalliiksi se tulee, mutta tässä vaiheessa ei enää jaksa sitä murehtia. Samalla nousee toivottavasti asunnon arvo saman verran.

Lisäksi saadaan pesukone-kuivausrumpusysteemi keittiöön, tähän asti on käytetty taloyhtiön yhteisiä pyykinpesutiloja. Hyvin on sekin toiminut, pesuvuoron on saanut helposti ja valtaisa pyykkivuori on tullut yleensä pestyksi noin joka toinen viikko. Mutta kunhan vauva tulee jossain vaiheessa kesää niin pesukoneelle tulee todnäk melkein päivittäistä tarvetta. Silloin ei kyllä mitenkään enää jaksa olla taloyhtiön muiden asukkaiden armoilla, vaikka mukavia pääasiassa ovatkin.

Kävinpä Tiitun vinkistä tsekkaamassa minäkin mitä Alkon sivulla todetaan raskaudesta ja alkoholista. Aivan selvällä suomenkielellä siellä tosiaan lukee: Yhden-kahden viikottaisen alkoholiannoksen ei ole todettu aiheuttaneen haittavaikutuksia raskauden kulkuun, äidin omaan tai sikiön terveyteen, ja vain vajaat 10 % raskaana olevista naisista juo tätä enemmän. Vertailun vuoksi, Systembolagetin sivuilta poimittua: Eftersom det inte finns någon garanterat ofarlig mängd är den allmänna rekommendationen att avstå helt från alkohol under graviditeten. Taas kerran voi todeta, että ruotsalaiset on vieläkin hysteerisempiä kuin suomalaiset.

Oltiin tänään kaupunginteatterissa iltapäivänäytännössä katsomassa näytelmä nimeltä Rampfeber. Siellä oli meidän lisäksi paljon mummoja. Esitys oli kyllä oikein hauska, mutta pitää ilmeisesti paikkansa, että iltapäivän matinee-näytännöt on varsinaisia eläkemagneetteja! Nyt pitäisi käydä teattereissa ja konserteissa ja kaikkea, kun sitten ei varmaan enää pääse mihinkään kunhan vauva tulee? Meillä kun ei ole oikein ketään hoitajiakaan omasta takaa Helsinkiä lähempänä. Ehkä sitä ei sitten toisaalta haluakaan teattereihin eikä baanalle?

Ei kommentteja: