sunnuntaina, syyskuuta 18, 2005

Rapujuhlia ja tuttavuuksia

Eilen oli rapujuhlat lähellä Täbyä, n 20 minuutin ajomatkan päässä Tukholman keskustasta, mutta ihan maalla. Uskomatonta, miten lyhyen matkan päässä Tukholmasta päätyy keskelle maaseutua. Sama asia tietysti Helsingissä, mutta Tukholma on kuitenkin kaksi kertaa Helsingin kokoinen. Rapujuhlat pidettiin ladossa, jossa ei ollut lämmitystä. Mielenkiintoista, mutta kylmää... Vaikken yleensä ole mikään tanssihirmu bileissä (ennemmin se joka istuu lasi kourassa keskustelemassa syntyjä syviä) niin tällä kertaa oli tanssiminen aika pop - tuli edes vähän lämpimämpi. Kotiin ajaessamme ulkona oli 4astetta lämmintä. Hrrr! Ihmekös jos ladossa paleli. Syksy on todellakin tullut.

Rapujuhlat ovat kyllä niin ruotsalainen traditio. Juttelin pitkään erään ruotsalaisen kanssa, joka on asunut Kööpenhaminassa 10 vuotta. Kuulemma Tanskassa ei ymmärretä rapujen päälle. Suomessakin enemmän, mutta kyllä silti Ruotsi on ihan ykkönen rapujuhlalistalla. Omasta mielestäni rapujen syönti on ihan yliarvostettua. Niitä on helkkarin hankala syödä. Niissä on todella vähän syömistä. Hirveä vaiva häviävän pienestä määrästä ruokaa. Tsemppasin kuitenkin ankarasti ja sain kiskottua joitakin lihanpalasia rapujen sisuksista; mitä pidemmälle ilta meni, sen paremmin se sujui. Ehkä paljolla harjoittellulla voisin jopa saada itseni kylläiseksi rapuillallisilla... rapujen seuraan kuuluvat tietysti snapsit ja snapsilaulut. Nekin alkavat sujua jo aika mallikkaasti.

Eilen päivällä oli 3 kaveria käymässä päiväristeilyllä Helsingistä. Juostiin läpi hirveä määrä sisustusliikkeitä Östermalmilla. Opin aika monta uutta sisustusliikettä sillä reissulla... hauskaa kun tulee tuttuja käymään ja itse oppii uutta omasta kaupungistaan! Samalla mietin, miten paljon ihmisiä sitä tunteekaan eri ympyröistä, eri tuttujen kautta.. On oikeastaan aika mielenkiintoista miettiä, mistä eri ihmisiä tunteekaan. Työnhakijallehan suositellaan, että pitäisi tehdä mindmap kaikista ihmisistä joita tuntee. Nimenomaan kun joku esittää kysymyksen "mistä te tunnette toisenne?" tulee monesti hämmentävä olo: niin mistä itse asiassa?? Jonkun tutun tutun kautta, jonka kanssa ei itse asiassa enää ole tekemisissäkään. Oma joukkonsa on tietysti lapsuus- ja koulukaverit, sekä opiskelukaveri ja työtutut. Mutta entä ne kaikki muut?

4 kommenttia:

Thinlina kirjoitti...

Kysyitkö kuminan käytöstä? Olen ihmetellyt samaa. Hirveä mauste.
:)

Tukholman tyttö kirjoitti...

damn! Taisin luvata kysyä. Ja tietysti unohdin. Aalborg jubileums-akvaviitti oli kuitenkin hyvää - siinä ei varmasti ollutkaan kuminaa...

Thinlina kirjoitti...

Ei se mitään :) Eli oli hyvät bileet ja hyvä niin!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kysyin kuminan käytöstä täällä kotona enkä saanut kyllä mitään järkevää vastausta - lähinnä lajia "är det så".. ja totesin että olen unohtanut ilmeisesti kaikkea muutakin, kun se nimenomaine akvaviitti on todellakin pahaa! Onneksi hyviäkin akvaviittejä löytyy, ja niillä saa joo ihan hyvät bileet :)