maanantaina, syyskuuta 19, 2005

En käsitä

En käsitä. No on tietty paljon asioita mitä en käsitä, mutta tällä kertaa tätä. Lähetin viime viikon alkupuolella kyselyn Ruotsin Punaiselle Ristille heidän www-sivujensa kyselylomakkeen kautta. Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi. Kysyin, miten osallistuminen Punaisen Ristin toimintaan onnistuisi parhaiten, olisiko syytä ensin käydä kurssilla vai voiko auttamiseen osallistua suoraan ilman kurssitusta. Ei minkäänlaista vastausta tänä mennessä, vajaaseen viikkoon. Okei, siellä voi olla ruuhkaa. Voi olla että heillä paljon tekemistä eikä aikaa vastata typeriin kyselyihin. Ja eihän viikko ole vielä aika eikä mikään.

Mutta, en voi sille mitään että alan suuresti epäillä ruotsalaisten avustusjärjestöjen toimintatapaa uusien kiinnostuneiden mukaanottamisessa. varmaan ovat muuten erinomaisen tehokkaita. On minulla pahoille sanoilleni vastinettakin. Liityin Ruotsin Amnestyyn samantien tänne muutettuani. Viime keväänä sain vihdoin aikaiseksi ottaa yhteyttä Amnestyyn sähköpostitse. Kyselin sieltäkin, miten voisin osallistua. En edelleenkään ole saanut vastausta kahteen erilliseen tiedusteluun. Ei siellä ilmeisesti olla kiinnostuneista uusista aktiiveista. Olen kyllä käsittänyt, että vapaaehtoishommiin riittää täällä huomattavasti enemmän porukkaa kuin Suomessa. Enpä kuitenkaan olisi voinut uskoa, että tulijoita on ilmeisesti niin paljon, etteivät edes kyselyihin jaksa vastata.

Voisin tietysti yrittää soittaakin, mutta mielestäni asiat on helpompi hoitaa sähköpostitse -varsinkin tällaiselle kielipuolelle se on helpompaa, luulisi etenkin SPR:n tajuavan kun on tekemisissä sen verran paljon maahanmuuttajien kanssa. Lisäksi alkaa oikesti ottaa kupoliin, ettei apu ilmeisesti kelpaa.

Asiasta kymmenenteen, lupasin tarkistaa kuminatilanteen rapujuhlissa. Ja unohdin tietysti kysyä. Mutta löysin meiltäkin kuminaa. Ehkä se tosiaan on ruotsalaisten mielimauste.. Aalborgin jubileumsakvaviitti oli kuitenkin hyvää. :o)

1 kommentti:

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei no wonder, olipa tosi kivaa että vastailit, noin se varmaan on.. vaikka silti vähän rasittavaa, miksi sitten ylipäänsä laitetaan mitään lomaketta nettiin?? en varmaan ole ihan ainoa joka sellaisen kautta yrittää ottaa yhteyttä, kun ei ihan tiedä kelle muuten pitäisi/voisi meilata tai soittaa.

Mutta joo, pitäisi varmasti vaan ottaa itseään niskasta ja mennä johonkin tilaisuuteen mukaan, tai vaikkapa aloittaa ko kurssilla. Mutta Suomessa mun mielestä tuli kyllä paljon enemmän tietoa, noin yleisesti ottaen, olin sielläkin aikanaan jäsen, vaikken kovin aktiivi sellainen.