lauantaina, marraskuuta 27, 2010

Mies matkalla, äiti pimahtaa

Univaikeudet alkoi näköjään taas. Niitä oli Verankin kanssa, nimenomaan mulla. Iltaisin ei saa unta, ja sitten päivällä on ihan puhki. Seuraavana iltana aikaisin nukkumaan ja aamulla kukonlaulun aikaan ylös... koko muu perhe nukkuu mutta itse heräsin tänään 5.30. Ei kiva, ei sitten yhtään.

Tällä viikolla oli miehen eka kahden yön ulkomaan työreissu, ja ei voi muuta sanoa kun: kaikki kunnia yksinhuoltajille. Yhden yön oli aiemmin ollut poissa, mutta nyt siis lähes kolme päivää. Meillä sentään on apuna isovanhemmat, ja suuri apu heistä onkin. Vera heräsi normaalista poiketen tietysti molempina öinä. Ekana yönä kahden aikaan hirveät itkupotkuraivarit. Siihen lopulta heräsi vauvakin, muutenkin oli ruoka-aika, mutta sitten oli vaikea nukahtaa kun isosisko potki seiniä ja huusi. No, rauhottui lopulta viereen. Siinä äiti sitten puolen tunnin taistelun jälkeen silitti oikealla kädellä Veraa ja vasemmalla Vidaria ja mietti vaan että Ou jee.

Seuraavanakin yönä Vera heräsi, tosin vasta viideltä ja tuli viereen vähän vähemmällä metelillä. Aamulla kyllä väsytti, ja kaiken lisäksi lunta tuli niin että hyvä kun ovesta ulos pääsi. Uskonpuute iski useampaan kertaan Veran päiväkotiin viemisreissulla, kun jo pelkästä autolle kahlaamisesta kastui jo housut polvia myöten. Siis joko tämä talvi tuli nyt?? Ja ei olla vielä edes joulukuussa? Huhhuh. Olin ihan valmis muuttamaan täältä heti huomenna, mutta mies sai sitten ylipuhuttua (kun muuttamisessa tässä vaiheessahan ei olisi mitään järkeä). Mutta kyllä koen itseni aika city-ihmiseksi täällä jumissa ollessa.

Mies oli siis ERITTÄIN tervetulut kotiin kun saapui keskiviikkoyönä. Torstaina pääsi äiti sitten peräti jumppaan, ihan itsekseen.

Ja ensi viikolla sama juttu, taas on reissu edessä ma-ke... sää ei ainakaan voi olla juuri hurjempi kuin tälle viikolle osui.

11 kommenttia:

Kukannuppu kirjoitti...

Sulla on kaupunkilaissielu.

Elli kirjoitti...

huh. täällä on vähän samaa edessä ens viikonloppuna, kun mies lähtee pe:na Norjaan ja tulee maanantaina. pelottaa jo valmiiksi miten rikkipuhki ja poikki tulen olemaan. ja tosiaan, en käsitä miten yksinhuoltajat jaksaa! hatunnoston arvoista kyllä.
sääli, ettei meillä täällä ole mitään tukirinkulaa, mutta ajattelin koittaa ujuttaa isovelin yökylään kaverilleen jos niillä ei ole muuta puuhaa.
terv.nimim. aamu viideltä päästiin tässä talossa nukkumaan, Ou Jee!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

viime päivinä on kyllä elävästi tullut mieleen viime talvi, kun työnsin tuplavaunuja lapsineen auraamattomia teitä pitkin tarhaan. Lapset istuivat rauhallisesti topattuina vaunuissa, kun itse puuskutin hikisenä takana. : ) Mutta toisaalta täytyy sanoa, että voi miten kaunista nyt on! Toisaalta toivon, että lumi pysyy ja saamme taas upean talven (ja vielä hienomman kesän! ) Perjantaina otin rattikelkan esille ja vedin tytöt tarhaan. Se oli hauskaa!

Tsemppiä öihin! Meillä oli Micaela viime yönä melkein 40 asteen kuumeessa ja heräsimme 2 tunnin välein. Onneksi kuume on nyt poissa.

terveisiä perheelle! T. Anu

Norppa kirjoitti...

Täällä yksi kaupunkilaissielu myös muuttamassa "maalle". Itseasiassa tosi kiinnostuneena odottelenkin omia tuntemuksiani, erityisesti nyt kun kelit ovat täällä kaikkein haasteellisimmat.
Pidän peukkuja että seuraavat yöt menisivät iisimmin!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kukannuppu, todella oivallinen ilmaisu - kaupunkilaissielu! Sellainen mulla juuri on, ja ruepankin käyttämään tätä jatkossa :)

Elli, tsemppiä teillekin! Auttaa suuresti jos saat isomman hoitoon. Yhden kanssa kyllä selviää, mutta kaksi on vähän haasteellista... voi valvotaanko teillä niin kamalasti..!

Anu, niin tästä näyttää tulevan samanlainen talvi kuin viime talvikin... meillähän tuplavaunuja ei ole, vaan Vera kävelee - jos kävelee. Pulkkaakaan ei oikin voi vaunujen kanssa vetää ja 2 kk vanhaa ei toisaalta vielä oikein voi laittaa pulkkaan mukaan..!

Oi kurjaa että Micke ollut kipeänä. Noin korkea kuume vielä, huhhuh. Terkut teillekin kaikille! Ootteko tulossa jouluksi Suomeen?

Norppa, missä on sinun "maalla"? Tsemppiä muuttoon!!

pilami kirjoitti...

Tsemppiä. Mun mielestä yksin lapsen ja koiran kanssa pari päivää on jo riittävän haasteellista. Vähintään koiranlenkkeilytysapua / lapsenkaitsemisapua, jotta itse pääsen lenkille, tarvitaan. Mua nyt kyllä ärsyttää tää pakkanen, kun ollaan jumissa neljän seinän sisällä. Meille sanottiin neuvolassa, että -10 astetta on alle vuoden ikäiselle pakkasraja (vaunulenkeille ja päiväunille, voihan sitä tietty kauppaan lähteä tms.) ja oon nyt pitänyt siitä kiinni. Pöh, lapsi nukkuu huonosti päiväunia sisällä ja koira katsoo murheellisena, että eikös sitä pääse lainkaan tänään ulos... Odotellaan siis vaan, että mies tulisi töistä kotiin.

pilami kirjoitti...

Korjaus: se pakkasraja oli puolivuotiaaksi -10 ja siitä vuoden ikäiseksi -15.

Elli kirjoitti...

sun pitää sitoa pulkannaru vaunun työntöaisaan, siinähän se liukuu sitten samalla mukana :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Pilami, joo nää pakkaset on vähän liikaa vauvan kanssa. Olin kyllä kaupungilla maanantaina, kun oltiin pääasiassa sisällä (bussissa, kaupoissa, ravintolassa). Mutta ulos ei tosiaan ole voinut oikein mennä, eikä tämä nyt 3 vuotiaallekaan kauhean kivaa ole, on ollut niin kylmä.

Elli, joo mutta sit ongelma on tuo hiekoitus... :(

Elli kirjoitti...

niin joo, suomessahan hiekotetaan.. täällä ei oo vielä näkyny niin en muistanu ollenkaan! (onneksi tässä osassa tukholmaa aurataan kunnolla, toisin kuten siellä edellisessä sijainnissa)

ainiin! sultahan voinkin kysästä, että mistä täältä voi ostaa joulukuusen? ollaan kerrankin joulu kotona niin kuusihan on oltava vaikka mies hankaakin vastaan. :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elli, me ostettiin viime vuonna Odenplanilta, mutta se taitaa olla teille ihan väärässä suunnassa? Ei ehkä kannata mennä kuusen kanssa tunnelbanaan :) Kaikilla toreilla kyllä varmaan myydään, että luulisi että teiltäkin löytyisi?
No onhan sitä nyt kuusi oltava jos olette kotona joulun!!