lauantaina, marraskuuta 13, 2010

Ravintolakokemus

Mies täytti eilen vuosia ja kävimme ulkona syömässä. Vera oli mummolassa yökylässä, Vidar tuli mukaan ravintolaan. Vuosi sitten olin antanut miehelle synttärilahjaksi ravintolaillan Luomossa, joka sitten vähän synttärin jälkeen palkittiin peräti Michelin-tähdellä. Alkuvuodesta olin jo varannut pöydän, mutta sitten alkuraskaus ja iltapahoinvointi yllätti = mulle maistui pelkkä spaghetti. Ei hirveästi huvittanut mennä yhteen Helsingin kalleimmista ravintoloista nirsoilemaan :) Kokeellinen keittiö epäilytti myös raskauden osalta - raskaana kun tunnetusti on hyvin rajoittunut ruokavalio. Joten nyt siis vihdoin sain annettua miehelle viime vuoden synttärilahjan!

Ensinnäkin, viikko sitten kirjoitin lapsista ja ravintoloista - voi sanoa, että Luomossa oli erinomainen vastaanotto "vauva mukana" kombolle. Ei mitään ongelmaa, tosin mitään erillistä soppea ei löytynyt kun paikkoja on vain 30. Mutta tunnettiin itsemme ja vauva tosi tervetulleiksi, eikä imetyskään tuntunut hirvittävän vaivaannuttavalta. Palvelu oli loistavaa.

Ruoka oli todella hyvää, jännittäviä yhdistelmiä ja uusia makuja. Luomossa on vain yksi menu, josta voi valita joko 3 aterian, 5 tai 7 aterian menun. Lisänä voi ottaa juustolautasen. Luomon www-sivuilta löytyy myös kuvia annoksista. Todella wow, ruokataidetta ! Voin todellakin suositella (jos haluaa vähän luksusta). Mutta tänne en ottaisi sitä 3 vuotiasta mukaan. Vidar taas käyttäytyi kuin pieni enkeli, heräsi kesken ruokailun mutta istui sylissä tyytyväisenä ja tarkkaili ympäristöä, ja nukahti maidon jälkeen vanhempien alkaessa jälkiruoalle. Tämähän oli jo Vidarin toinen ravintolakeikka ilta-aikaan, myös Tukholmassa Vidar pääsi äidin mukaan suomityttöjen illalliselle ihanaan Haga Deliin. Hienosti meni myös siellä.

Vähän harmitti kun jouduttiin aika kauan odottamaan junaa kotiin, että "ajattele jos asuttaisiin keskustassa, miten helppoa tällainen olisi". Kun lähdettiin alkuillasta rankkasateessa junalle (en ymmärrä miksei Suomessa ole takseja joihin saisi tilata vauvanistuimen, todella surkeaa), joka tietysti VR:n tapaan oli 15 min myöhässä, hiukan ketutti tämä lähiöelämä....

Vidar on nykyään kovasti seurallinen, lukee kuvakirjaa innokkaasti ja heiluttelee räpyliään siihen malliin kirjan suuntaan että pian varmaan tarttumishommat on lähellä. Hellyyttävää!

Nyt ukko huutelee tuolla joten pitää mennä - hyvää isänpäivän aattoa kaikille!

Ps. Luinpas tässä vanhoja blogimerkintojä Veran ekalta 3kk ajalta - mielenkiintoista pienet erot Suomen ja Ruotsin välillä, mm jälikarkastus Suomessa 1½ synnytyksestä, Ruotsissa 3kk päästä vasta. Rokotuksetkin tulee vähän eri tahtiin, Ruotsissa eka jo 3kk kun Suomessa silloin saa ainoastaan Rotan. Rotaa ei Ruotsissa ainakaan aiemmin saanut ollenkaan.

Huvitti myös kommentti, että tokan kanssa kaikki olisi varmaan erilaista. Imetyskin sujuisi kuin itsestään. Buaahaaa, vähänpä sitä tiesi...

Ja sitten olin lähdössä illanviettoon ja Vera jäi ekaa kertaa isälle hoitoon kun Vera täytti 3kk. Nyt olen ilmoittautunut työpaikan joulujuhliin 3.12. joten suunnilleen samoihin mennään.

5 kommenttia:

pilami kirjoitti...

Toi myöhäisempi jälkitarkastusajankohta olisi mun mielestä varmaan parempi - itsellä ainakin kaikenmaailman kysymyksiä ja synnytyksen kulun mietintää esiintyi vasta useampi kuukausi synnytyksestä. Eihän tohon jälkitarkastukseen mennessä ollut juuri ehtinyt itseään ajattelemaan, kun kaikki aika meni vauvan ja kaiken uuden opettelussa.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Tottahan se on että alkuun on kovasti uutta ja opettelemista! Kuinka teillä on mennyt? Vanhako teidän vauveli on nyt?

pilami kirjoitti...

Kiitos kysymästä, meillä on mennyt mainiosti. Vauva on puolivuotias ja tietysti maailman ihanin! :) Tosi paljon helpompaahan se on nyt kuin esim. kolme kuukautta sitten. Ja aika tuntuu menevän ihan käsittämättömän nopeasti. Uuusimpaan postaukseesi liittyen: en itse kyllä ehdi yhtään niin masentua tästä vuodenajasta nyt äitiyslomalla. Viihdyn niin hyvin kotosalla ja nautin, kun pääsen valoisaan aikaan ulkoilemaan! Töissä ollessa kamalinta on mielestäni just se, että mennessä ja tullessa on pimeää...

Elli kirjoitti...

mulle annettiin täällä ohjeeksi nyt, että heti kun vuoto lakkaa niin varaa aika jälkitarkastukseen. joka pitäisi itseasiassa muistaa tehdä. tosin, en nyt kyllä kuollaksenikaan muista, että mihin ihmeeseen mun piti se aika edes varata :-D mutta kai ne jossain tietää jos rupeen soittelemaan.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Pilami, kiva kuulla että teillä on mennyt hienosti! Niin ja teilläkin sitten on turhauduttu säiden kanssa lopulta... turhaahan se on, kun ei niille säille mitään voi mutta kyllä välillä vaan ottaa päähän :/

Elli, täällä varattiin tuo tarkastus neuvolan puolesta eli itse ei tarvinnut tehdä mitään. Neuvola toimii mun mielestä täällä kyllä paremmin kun Ruotsissa... Varmaan menet sinne samaan missä kävit MVC:ssä (mödravårdcentral)?