torstaina, elokuuta 05, 2010

Vera 3 vuotta



Vera sitten täytti 3 vuotta. niin se aika menee, juurihan tuo oli ihan vauva...!! Ja monet teistä lukijoista on olleet mukana alusta asti. Kiitos siitä! Tämä onkin nyt viimeinen Vera-kuva tässä blogissa - olen miettinyt asiaa jonkin aikaa, ja nyt päättänyt siirtää lapsi- ja vauvakuvat muualle. Muuten kyllä jatkan Tukholman tytön kirjoittelua normaalisti (vaikka hiukan harhaanjohtavahan tuo nimi on tällä hetkellä - toisaalta muutetaanhan kuitenkin vielä takaisinkin :) Jos haluat katsella kuvia jatkossakin, ilmoitathan siitä niin lähetän kutsun. Valitkoon lapset jatkossa itse, mitä kuvia itsestään nettiin laittavat yleiseen jakeluun.

Raskaudessa menossa vko 35 ja huhhuh että tyyppi liikkuu. Närästää ja painaa ja vatsa heiluu ja pomppii miten sattuu. Huomaa muuten, miten tämä kakkosraskaus on mennyt aikalailla omalla painollaan, välillä ei edes muista mikä viikko on menossa ja muutoinkin sitä pääasiassa odottaa, että aika kuluu eikä ollenkaan huomio asioita samanlailla kuin ekan kanssa. Näin kai se yleensä aina menee - ykkönen kun jo pyörii jaloissa, ei juuri aikaakaan jää moisen pohtimiseen...

Pikkuisen alkaa nyt kuitenkin miettiä ja jännittää synnytystä. Vaikka meneehän se kun on pakko ja ekakin tuli kunnialla ulos, niin kyllä se silti vähän hirvittää. Onkohan Suomessa synnyttäminen erilaista kuin Ruotsissa? Olen ainakin ymmärtänyt ettei perhehuoneita juuri jaeta. Ollaan menossa tutustumiskäynnille sairaalaan reilun viikon päästä, siellä varmaan kuullaan lisää.

11 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Onnea Veralle! MIelelläni lukisin jatkossakin, sekä Verasta, että sinusta. Olen todella koukuttunut suorastaan provosoivaan tyyliisi kirjoittaa Suomen ja Ruotsin välisistä eroista, varsinkin kun itsellänikin on pieni kokemus niistä.

Elina kirjoitti...

Onnea suloiselle kolmivuotiaalle!
Minäkin lukisin mielelläni teistä vielä. Toki jatkan tämänkin blogin lukemista. Kutsua voi lähettää osoitteeseen milenamaaria@gmail.com. Minäkin kirjoitan itseasiassa kahta blogia nyt. Toinen on enemmänkin kuvablogi (lähinnä Milenasta), johon voin antaa kyllä osoitteen ja salasanan jos kiinnostaa. Ja toinen taas on julkinen odotusblogi. Täytyi kuopuksenkin kuitenkin oma odotusblogi saada, kun esikoisellakin oli. :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Heippa hei Mimmu ja Elina, kiitos toivotuksista :) ja jatkan toki täällä ihan normaalisti kaikkea Suomen ja Ruotsin erojen ruotimista sekä lapsiperheen arjen kuvailua - mutta lisäksi laitan sitten kuvia erilliseen blogiin. Täytyy nyt vain selvitellä miten tuollainen salasanattu blogi toimii ja lähettelen teille siitä sitten infoa!

Elina, laitatko mulle osoitteeseen tukholmantytto@gmail.com tiedot sinne sinun Milenan kuvablogiin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan tuohon perhehuoneasiaan pieni kommentti: yleensä perhehuoneet on kai varattu esikoisensa saaneille. Kakkosvauvat äiteineen ja siitä eteenpäin joutuvat yleensä monipaikkaisiin huoneisiin. Tylsää. Riippuu varmaan myös mihin sairaalaan olette menossa ja mikä on ajankohta? Noin kuukauden päästä ilmeisesti? Käsittääkseni heinä-elokuu on ruuhka-aikaa, joten jos olette kuun vaihteessa tai syyskuun alussa tositoimissa, niin voipi olla väljempää. Eiköhän se mene sillä periaatteella, että perhehuoneita jaetaan niin kauan kuin niitä riittää, esikoisensa saaneet etusijalla.

Tsemppiä :)

Laura kirjoitti...

Huh, onneksi et lopeta blogia konaan :) YMmärrän kyllä, että laspsista voi olla mukavaa, että ihan kaikki eivät näe heidän kuviaan ja juttujaan.Kiitos blogista sitä on mukava seurata, itsekin aikoinani Tukholmassa asuneena. Me harkitsemme muuttoa myös takaisin Ruotsiin, mutta ei Tukholmaan :)postia laitetaan.

emmi kirjoitti...

Onnittelut kolmivuotiaalle! Ja härregyyd kun aika on mennyt nopeasti tuon raskautesi suhteen. vko 35...

Mulla on kanssa oma blogi meidän neidille, joka eka oli avoin kaikille, mutta päätin sen sitten laittaa salasanan taakse. Itse olen päätökseen ollut tyytyväinen. Sinne voi kirjoittaa hieman vapaammin, oikeilla nimillä ja laittaa enemmän kuvia.

Mielelläni seurailen Veran kasvamista jatkossakin (emmijsa@hotmail.com).

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ajattelin minäkin viimein ilmoittautua lukijaksesi, kun blogiasi on tullut jo pidemmän aikaa seurattua. Asun Tukholmassa, tai nykyään kylläkin viereisessä kunnassa miehen ja 2 poikamme kanssa, isompi 3 ja pienempi 1 vuotta. Tykkään tavastasi kirjoittaa, ja olen samaa mieltä monista asioista Suomen ja ruotsin välillä vaikka yhtä hyvin en voi vielä sanoa ruotsalaisia tuntevani, kun oma mieheni on hollantilainen, eikä meillä vielä ihan hirveän läheisiä ruotsalaisia ystäviä ole.
Toivottavasti jaksat jatkaa blogin kirjoittamista vauvan synnyttyäkin :).

Liisa

Laura kirjoitti...

Olen 3 vuotta lueskellut blogiasi ja mieluusti katselisin kuvia vielä jatkossakin :)
-Laura

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anonymous, joo ihan ymmärrettävääkin että jos perhehuoneista on pulaa, ne annetaan ensisijaisesti ensisynnyttäjille. Ei sitä edes samanlaista tarvetta koe tällä kertaa. Mutta kokemus ekalta kerralta oli kyllä niin hyvä, että jos nyt joutuu samaan huoneeseen monen muun kanssa niin varmaan haluaa kyllä aika pian kotiin sieltä... Jorviin ollaan menossa ja laskettu aika on tosiaan syyskuun puolella. Katsotaan nyt sitten meneekö syyskuulle, luultavasti, kun Verakin aikanaan tuli melkeinpä laskettuna aikana.

Laura, kiva kuulla että blogia on mukava lukea! Muuten onkohan nämä kaksi Lauralta tullutta kommenttia sama Laura?

Emmi, kiitos! joo, kakkosraskaus menee kyllä nopeammin kuin ykkönen... :) Saakos sinne sun omaan blogiin kanssa tunnukset? Olisi kiva käydä sielläkin välillä! Mä kanssa mietin, että kun en kerta omia kuvia laita tähän julkiseen blogiin niin ehkä ois kohtuullista etten laittaisi lapsenikaan... Ja tosiaan, en ole vielä saanut tätä toista blogihommaa valmiiksi, siksi viipyy..!

Liisa, kiva kun ilmoittauduit! Ehkä me vaikka joskus tavataankin Tukholmassa kun sinne palataan :) Oletko käynyt kirkolla? Oletko kotona poikien kanssa? Kauanko olette asuneet Tukholmassa? kyllä varmaan jaksan kirjoittaa, nyt kun on kotona tuntuu että on taas aikaakin - vaikka se ehkä muuttua vauvan tultua?!! :)

Laura, laitatko spostiosoitteesi mulle osoitteseen tukholmantytto@gmail.com

Elli kirjoitti...

voi vitsit, sultahan voiskin kysellä tästä synnytyksestä täällä ruotsissa :D mulla meinaan kanssa jännittää samainen asia, tosin toisin päin.

esikoisesta suomessa meillä oli perhehuone ja se oli kyllä ihanaa. suomessahan on nyt muuttunu possunuhan jälkeen aika monessa sairaalassa, että vaan ihan lähimmäiset saa tulla vierailemaan sairaalassa ja se on musta hyvä muutos. nyt jännittääkin, että jos joudun täällä ruotsissa jonnekin joukkohuoneeseen ja kulttuurieroista johtuen siellä onkin 5 muuta äitiä joilla jokaisella on se 8 vierasta tunti tolkulla niin miten mun pää kestää :D kauheita pelkotiloja jo luonu itelleni tästä.

ens sunnuntaina muuten täällä menee 30-viikkoa rikki poksis!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elli, mä olen samaa mieltä ettei sinne sairaalaan oikeesti tarvitse kaikkien kummin kaimojen tulla. Kyllä sen kerkeää sitten myöhemminkin. Isovanhemmat ja vauvan sisarukset on asia erikseen, mutta muuten voidaan kyllä rajoittaa. Ja Tukholmassa BB Stockholmissa tosiaan ei saanut tulla ketään, ja se olikin todellinen lintukoto. En usko että muissakaan sairaaloissa vastaanottoaikojen ulkopuolella saa tulla vieraita.

Teilläkin H-hetki lähestyy! :)