torstaina, elokuuta 26, 2010

Odottelua

Niin se mies meni Tukholmaan ja täällä ollaan kädet kyynärpäitä myöten ristissä ettei synnytys alkaisi ennen lauantai-iltapäivää. Toisaalta närästää vaan niin pirusti ettei tätä kovin kauaa jaksaisi... ja aikamoisia ennakoivia supistuksiakin on jatkuvalla syötöllä... mutta eipä tätä onneksi kauaa enää olekaan, vaikka menisi yliaikaiseksikin niin loppu häämöttää. Tänään oli taas neuvola, eipä mitään uutta. Kaikki arvot kohdallaan ja hemmo oikein päin odottelemassa ulostuloa. Peppua tunkee kylkiluihin niin että kylkiluut rutisee ja iho on pinkeenä.

Mietityttää muuten, kenet ottaisin synnytykseen mukaan jos mies ei pääsisi...? Kenet sinä ottaisit?

Kiitos hirmusti vinkeistä liittyen kantoliinoihin ja reppuihin. Tuo Manduca kuulostaa tosi hyvältä. Tsekkasin kaikki käytettyjen tavaroiden saitit (Tori, Huuto, Kaksplus markkinapaikka sekä Netcycler - unohdinko jonkun?) mutta hinnat pyörivät niissäkin n 60-70 euron paikkeilla. Aika kallista käytetyksi tavaraksi mun mielestä, kun uutena repun saa 100 eurolla. Kertonee sekin tietysti siitä, että reppu on tosi suosittu.

Tällä viikolla on peräti harrastettu kulttuuria: on oltu miehen kanssa Espoon Cinessa katsomassa saksalaista indie elokuvaa Shahada - koskettava - ja huomenna ehkä mennään Veran kanssa Espoopäivään ja Taiteiden yöhön jos jaksetaan. Verallahan on perjantaina kotipäivä. Niin, jos ei siis olla laitoksella...

5 kommenttia:

Tiitu kirjoitti...

http://www.babyidea.fi/palstat/list.php?37 ja http://www.kestovaippainfo.fi/keskustelu/viewforum.php?f=86 (tuolta löytyvä Kimperin trikooliina muuten erinomainen liina vastasyntyneen kanssa, jos sellaista haluaisit kokeilla).

60-70 euroa on tosi hyvä hinta käytetystä, hyväkuntoisesta Manducasta. Ei niitä halvemmalla käytettynä liiku, kun ovat niin suosittuja ja pidettyjä. Ei välttämättä olekaan pöllömpi idea ostaa mieluinen kuosi uutena ja myydä se sitten aikanaan hyvään hintaan eteenpäin. Suosittelisin silti testaamaan myös trikooliinaa vauvan kanssa: sen kantomukavuus oikein sidottuna on ihan omaa luokkaansa hyväänkään reppuun verrattuna. Kantoliinatukihenkilöillä on yleensä vino pino liinoja, joita mielellään antavat kokeiltavaksi ja neuvovat käytössä, eli välttämättä ei ole pakko omaakaan liinaa hankkia ennenkuin sen on todennut hyväksi.

Mulle tähän toiseen synnytykseen on tulossa joka tapauksessa ystävä mukaan doulaksi, vaikka mieskin kaikella todennäköisyydellä on osallistumassa synnytykseen. Olin viime talvena samaisen ystäväni synnytyksessä doulana ja tuolloin vakuutuin siitä, miten suuri merkitys doulalla voi olla synnytyksen kulussa, vaikka se mieskin olisi mukana. Tärkeää tietysti on keskustella tukihenkilön/-henkilöiden kanssa etukäteen omista toiveista ja tarpeista, jotta he osaavat huomioida ne mahdollisimman hyvin. Ihan ketä tahansa en synnytykseen mukaan ottaisi, enkä varsinkaan ilman perusteellista valmistautumista yhdessä tukihenkilön kanssa. Toivottavasti miehesi pääsee mukaan synnytykseen ja ellei pääse, toivottavasti saat mukaan tukihenkilön, joka osaa auttaa ja tukea sinua toivomallasi tavalla.

pilami kirjoitti...

Mä varmaan menisin synnytykseen yksin, jos mies ei pääsisi mukaan. En oikein pysty näkemään esim. äitiäni siellä vaikka tosi hyvä suhde meillä muuten onkin. No, ystävistä voisin kyllä harkita jotain jo synnyttänyttä. Niitä vain ei sitten vielä paljoa olekaan...

Ja kiitos onnitteluista. Hyvin on vauva-arki mennyt -itse asiassa paljon helpommin kuin etukäteen antoivat lähes kaikki tahot ymmärtää. Yhden lapsen kanssa on kuitenkin varmaan niin paljon helpompaa kuin kahden... ;) vaikka kaipa ne rutiinit aina löytyy kohtuu nopsaan.

Hanna Kopra kirjoitti...

Mä ottaisin joko yhden ystäväni tai sitten yhden toisen. Äitiä en, koska siihen palaisi kuitenkin käämit. Ystävät kuitenkin (molemmat synnyttäneitä) osaisivat ottaa homman hommana ja turha hössötys jäisi vähemmälle.

Onnea loppumetreille!

Elli kirjoitti...

mä ottaisin äidin mukaan. meidän suvussa synnytellään sellasella vauhdilla, että ei siinä ehtis mennä hermot ja äiti osaa olla sen verran jämäkkä ja vaativa, että saattais tulla tarpeeseen :D

Tukholman tyttö kirjoitti...

Tiitu, ehkä mä voisin tavata jonkun kantoliinahenkilön kunhan vauva on saapunut, niin voisihan sitä testata. Ei siitä varmaan haittaakaan ole :) Laitatko yhteystiedot mulle tukholmantytto@gmail.com niin voin olla suoraan yhteydessä.

Nyt on mies palannut reissusta joten ei pitäisi olla mitään ongelmia päästä mukaan synnytykseen.Mä kun en ola oikein doula-tyyppinen ollenkaan :)

Pilami, mä kanssa rupesin harkitsemaan ystävän mukaanottoa,kun yksi ilmoittautui vapaaehtoiseksi... Mulla kun melkeinpä kaikki kaverit on jo synnyttäneet, itse olin viimeisten joukossa. Yksin siellä ei kyllä ole kiva olla... No, onneksi näyttää siltä että mies pääsee paikalle.

Kiva kuulla! Mulla kanssa jäi omasta ekan lapsen vauva-ajasta tosi positiiviset mielikuvat. Luulen että kahteenkin tottuu aika pikaisesti - toivotaan!

Hna, ehkä juuri noin. Vaikea sanoa kun ei ole kokeillut ;) Kiitos!

Elli, äitejä on kanssa niin moneen lähtöön. Mutta ne nyt ainakin todistettavasti on synnyttäneet kaikki ;)