tiistaina, elokuuta 31, 2010

39 ja kuusi vaatetta

Täällä vaan ollaan edelleen. Vielä 6 päivää laskettuun aikaan ja olo on vähän kypsynyt ja levoton. Joka päivä tulee kyllä nukuttua päikkärit, mutta sitten illalla ei uni tulekaan. Ehkä tämä on sitten valmistautumista iltapirteään vauvaan ...? Joka tapauksessa ei millään enää jaksaisi odottaa. Tämä suomalainen tosi aikainen kotiin jääminen alkaa nyt aiheuttaa vähän ärsyyntymistä - olenhan ollut kotona jo kaksi kuukautta, kun lomat lasketaan mukaan (no kuka käski jäädä lomalle mutta toisaalta, olisko ollut kivaa olla heinäkuussa töissä??). Äitiysloman alkaminen 5 viikkoa ennen laskettua aikaa on kieltämättä suht aikaisin... Ruotsissahan vastaavaa ei ole, vaan töitä voi ja saa tehdä niin pitkään kuin haluaa ja moni tekeekin. Yleisesti kotiin jäädään 2-3 viikkoa ennen laskettua aikaa. Tietysti jos vauva päättää tulla etuajassa, voi olla että sitten saakin mennä suoraan töistä synnyttämään...

Uusi musta on heittänyt haasteen jo aiemmin, eli pitäisi valita 6 vaatetta jolla selvitä koko syyskuu. Ohjeet menevät näin:

Kuuden vaatteen säännöt:

1. Valitse korkeintaan kuusi vaatetta, joita käytät syyskuun ajan eli 1.-30.9. Myös legginsit, neuleet ja topit ovat vaatteita. Vaatteita saa siis olla myös vähemmän kuin kuusi.
2. Kuuteen vaatteeseen ei lasketa alusvaatteita, päällystakkeja, sukkahousuja, huiveja, kenkiä, koruja, hattuja, hansikkaita jne.
3. Kuuden vaatteen lisäksi saa käyttää erikseen myös urheiluvaatteita, yövaatteita ja bilevaatteita. Näissä kuitenkin kehotetaan tarkkaan harkintaan ja minimalismiin - miten tiukasti, siitä päätät itse. Jos sinulla on kaksi täysin samanlaista ja samanväristä vaatetta, ne voidaan laskea yhdeksi.
4. Luo ja julkaise omat sääntösi, jos tämä määritelmä ei sinulle sovi.

Itselleni tuskin tuo aiheuttaa ongelmia, koska viimeisillään raskaana/juuri synnyttäneenä päälle ei muutenkaan mahdu juuri mitään. Taidan olla selvinnyt noin kuudella vaatteella ihan pakosta jo elokuun.

Onnistuisitko sinä? Onko tämmöisessä yrityksessä ylipäänsä mielestäsi mitään järkeä?

8 kommenttia:

Elli kirjoitti...

taitaa jäädä tohon kuuteen täälläkin :D sattuneesta syystä.

sinänsä ihan hauska idea, tosin noi kyseiset säännöt on ehkä vähän turhat jos 2 saman näköstä vaatetta lasketaan kuitenkin yhdeksi.. ja bilevaatteet saa olla erikseen. tai ehkä otsikko sitten pitäisi olla arkivaatteisiin viittaava enemminkin.
pärjäisin kyllä varmaan muutenkin, ainoastaan pyykinpesu vois olla hankalaa kun en viittis tyhjää konetta pyörittää :D ja nyrkkipyykille en kyllä jaksa ruveta.

Anonyymi kirjoitti...

Nauti kotonaolemisesta! Katsele telkkaria, lue, nuku, syö herkkuja, istu puutarhassa, surffaile...Töitä saa taas tehdä seuraavat 30 vuotta. Tsemppiä loppurutistukseen! Tähtää siihen 11.9. T. Anu

Virpi kirjoitti...

Vietin sattumoisin juuri syyskuun vuonna 2008 vähemmällä vaatemäärällä kuin lista sallii, kun olin kuukauden reppureissulla Euroopassa pelkän olkalaukun ja kangaskassin kanssa. Mulla oli mukanani musta hame, musta kauluspaita, raidallinen t-paita, musta villatakki, leggingsit + yhdet kengät (sandaalit) + bikinit + parit alushousut. Niitä sitten nyrkkipyykättiin majapaikoissa. Hyvin pärjäsin niin bileissä Budapestissa, rannalla Kroatiassa, kirkoissa Roomassa, vaeltamassa Pohjois-Italiassa kuin shoppailemassa Nizzassakin, samalla kun kaveri kantoi kärsien isoa rinkkaansa...

Kantamisesta tuli vielä mieleen kommentti aiempaan postaukseen: meillä Manduca on osoittautunut hintansa väärtiksi, kun nyt 5 vkon ikäinen tytär ei viihdy muualla kuin sylissä - ei edes ulkona vaunuissa. Luen kateellisena muiden vaunulenkeistä, kun meillä työnnetään vaunuissa vain ostoksia ja tyttö kulkee Manducassa (tai muuten tulee huuto). Manduca tuntuu auttavan myös mahakipuihin, ainakin iltahuutava tyttö rauhoittuu siihen ja nukahtaa.

pilami kirjoitti...

Mun mielestä oli ihanaa jäädä äippälomalle "hyvissä ajoin", eli normisti, miten Suomessa jäädään. Olin loppun asti niin hyväkuntoinen, että jaksoin aika hyvin touhuta kaikenlaista. Vasta lasketun ajan jälkeen sitä alkoi todella odottaa synnytystä. Tosin mulla jäi tosi moni valmistelu remontin vuoksi niin viimetippaan, että olin vain onnellinen ettei ainakaan etuajassa syntynyt. :)

Hanna Kopra kirjoitti...

MITÄ!?!? Onko säännöissä vielä sellainenkin porsaanreikä, että kaksi saman näköistä vaatetta voi laskea yhdeksi!? Eieieiei! Mutta kuten Martti Servon laulussa lauletaan: Joillekin 2 on vain kahdeksan.

pilami kirjoitti...

Mut hei, sullehan tulee ainakin pari vaatetta sairaalavaatteist... ;) voit siis valita vain neljä omaa!! :P

Elli kirjoitti...

tulinpa vaan kurkkimaan, että jokos täällä on tullut lähtö? :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elli, mä olen todennut että se onkin itse asiassa aika vaikeeta! En ois uskonu...
Ja olet ihan oikeassa että pitäisi pestä vaatteita vieläkin useammin kuin tähän mennessä...! Vielä ollaan kuitenkin 6 vaatteen raamissa :)

Niin, ja viimeiseen kommenttiisi: I just wish... täällä ollaan edelleen.

Anu, niin kai sitä pitäis...ei vaan sovi mulle :) Kiitos, onko 11.9. Minnin syntymäpäivä?

Virpi, kuulostaa kyllä tosi hienolta että olet pärjännyt noin vähällä... en olisi kyllä kyennyt, edes interrail-aikoinani :)

Tuo Manduca vaikuttaa kyllä aivan huipputuotteelta!

Pilami, asennoitusmisongelmahan tämä vain on.. turhaa olisi tällai stressata. Ehkä mulle vaikuttaa myös se, että haluaisi sen karsean synnytyksen vaan alta pois...

Hna, joo, esim mulla on monta samanlaista mustaa mammatoppia joita käytän muiden paitojen alla kun on vähän pakko tässä vaiheessa raskautta, joten oletan että niitä saa kaikkia käyttää ;)

Pilami, hehhee.En kyllä varmana laske niitä :)