maanantaina, heinäkuuta 26, 2010

Ainutlaatuinen äitiyspakkaus ja lomareissun loppu

Kävimme tänään hakemassa äitiyspakkauksen; tällä kertaa minäkin siis sain sellaisen (edellisellä kerralla sain kylläkin lahjaksi ystävältäni joka ei tarvinnut omaansa toiselle lapselleen). Mutta nyt sain siis ihan oman :) Äitiyspakkaus on kyllä todella ainutlaatuinen juttu, Ruotsissahan sitä ei tosiaan ole olemassa. Mun mielestä tämän vuotisessa oli kivoja värejä ja kivan näköisä vaatteita muutenkin. Tosin en ymmärrä, miksi aina vaan jaetaan potkupukuja, joissa ei ole neppareita haaroissa? Todella epäkäytännöllisiä - en Veran aikaan käyttänyt niitä lainkaan, ja tuskin tulen käyttämään tälläkään kertaa. Oletko sinä saanut uuden pakkauksen, ja mitä mieltä olet siitä?

Lomareissun loppumatkamme sujui hyvin, tosin päivän koukkaus Puolaan oli täydellisen turha. Itseä jännitti ettei synnytys vaan ala (olen valitettavan ennakkoluuloinen enkä olisi halunnut synnyttää Puolassa) ja rajakaupunki, jossa oltiin oli aikamoisen ruma. Kaiken huipuksi päätettiin palata takaisin Saksaan Swinoujscien kautta, jossa olikin lauttayhteys jota ei oltu etukäteen tajuttu ja lautalle sai jonottaa 3 tuntia!!! Itku kyllä tuli, kuumuudessa ja 33 viikolla raskaana, kun ei edes tiennyt kauanko jonotus mahdollisesti kestäisi. Melkein teki mieli hypätä Ystadin lauttaan, sen sijaan että tultiin Rostockin kautta suoraan Helsinkiin.



Puolan teilläkin vähän pelotti, kun kolme autoa ajoi kahdella kaistalla vierekkäin ja ohituksen oli kuolemaa uhmaavia. Ei tosiaankaan kiva kokemus pienen lapsen kanssa.

Vera täyttää lauantaina 3 vuotta. 3 vuotias pikkuneiti jo! Aika on mennyt hurjaa vauhtia. Juhlat pidetään suvun ja kummien kesken; lapsikemut jätettäneen tänä vuonna väliin. Ensi vuonna niitä tuskin voi enää välttää...

PS. ollaan kerätty viinimarjoja meidän puskista - niitä on ihan uskomattoman paljon!! Tällä hetkellä meneillään on todelliset mehunkeittoharjoitukset. Hyvää tulee!! Mutta kaikkea tämä talossa asuminen teettääkään...!! :)

7 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Äitiyspakkaus on kyllä upea juttu. Jännä kun Suomessa sitä jatkuvasti arvostellaan ja esim. pakkauksen toppapuvun katsotaan olevan jopa noloa. Minulta yritettiin moneen otteeseen tiedustella haalarin ostopaikkaa, kun olimme Ruotsissa Amandan vauva-aikana ja ilmeet epäuskoisia kun sanoin, että valtio tarjosi.

Tuohon tutti- ja vaippajuttuun, mitä kirjoitit edellisessä postauksessasi kommentoisin vielä, olen nimittäin huomannut ihan saman. Meillä oli tytöllä todella voimakas imemistarve ja niinpä tutti annettiin jo ennen rintaa sairaalassa. Koko vauva-ajan tuttia syötiin lähes koko ajan ja sain siitä jo silloin suomessa kommenttia. En ymmärrä miksi Suomessa tuttia pidetään niin kamalana asiana, jo alle vuoden ikäisellekin, siitäkin huolimatta, että yritin selittää vauvan syövän muuten kätensä rakkuloille.

Katri Nisula kirjoitti...

Hei Marijohanna!
Olen Ruotsin radion suomenkielisen Sisuradion kirjeenvaihtaja Helsingissä ja olen lueskelle blogiasi kiinnostuneena ja haluaisin haastatella sinua ohjelmaamme, mielellään aika pian. Jos kiinnostaa, otatko yhteyttä. Sähköpostini on katri.nisula@sr.se

Katri

Elina kirjoitti...

Minä päätin tällä kertaa jättää pakkauksen ottamatta, kun Milenan kohdalla niin moni vaatteista jäi käyttämättä. Lähinnä sen vuoksi, kun olivat aluksi niin suuria ja unohtuivat lopulta kaapin perukoille. Lisäksi saimme melkoisesti vaatteita lahjaksi, kun kyseessä oli ensimmäinen tyttö suvussa. Mummut siis ostivat riemuissaan tyttövaatetta. Nythän noita on sitten kakkosellekin, joten pakkaus tuntuu vähän turhalta.

Mutta osaan sitä silti kovasti arvostaa. Ja täytyy sanoa, että tämän vuotinen pakkaus näyttäisi olevan erityisen kiva.

Elli kirjoitti...

oi musta kanssa se oli niin nätti sen tän vuotinen äippäpakkaus! mulla on yks kaveri, joka sano ainakin aikasemmin, että voisi sen mulle myydä sillä suomenhinnalla, mutta viimeks kun asiasta kysyin ei tullut enää mitään vastausta, joten voi olla että on mieli muuttunut. sillä ei sitte voi mitään tietysti vaikka itteään harmittaakin.

musta on kanssa jotenkin ihan älytöntä arvostella jatkuvasti äippäpakkauksen vaatteita, kun ne kerta ilmaseksi saa, eikä käsittääkseni tällasta ole missään muussa maassa. tosin se nepparittomuus on kyllä vähän hölmöä..
voihan ne sitten lahjottaa vaikka fidalle tai uffille ne vaatteet mistä ei ite tykkää ja jää käyttämäti.

Hanna Kopra kirjoitti...

ME emme ole kertaakaan ottaneet pakkausta, koska esikoinen sai niiin paljon vaatteita ja äitini ompelee kuin vimmattu. Plus 140 eurolla saa kirpparilta ihan toooodella, tooodella paljon vaatetta. Tosin me sijoitimme kestovaippatarpeisiin esikoisen kohdalla aika paljon, joita siis käyttää pian Kolmonenkin.

Idea on kuitenkin hyvä ja se, että sitä kehitellään. Koska enhän minäkään itse osaa ommella tai kutoa mitään järkevää tai mikä menisi oikeasti lapsenkaan päälle, joten ilman äitiä ja isomummoja ei olisi kaikkia villasukkia ja muitakaan.

pilami kirjoitti...

Heh, ihmettelin itse tuota nepparikysymystä, kun meille eksyi vasta tänään ekat potkuhousut, joissa on haaroissa nepparit... ;) lapsi kuitenkin lähes 3 kk nyt. En kyllä itse koe ollenkaan hankalaksi ottaa potkuhousuja pois vaipanvaihdon yhteydessä. Pitäähän ne puolipotkuhousutkin ottaa. Meille tuli vielä viime vuoden pakkaus, mutta tosi kiva se on ollut - oikeastaan kaikki vaatteet tulivat näin esikoisella tarpeeseen. Tiedä sitten otetaanko mahdolliselle pikkukakkoselle äitiyspakkausta, kun on tuota vaatetta jo ehtinyt kertyä siihen malliin, että niillä pärjäisi toinenkin varsin hyvin.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Mimmu, joo niin se vaan menee ettei ilmaista osata oikein arvostaa. Voin vain kuvitella, mikä huuto kuitenkin syntyisi, jos pakkaus aiottaisiin ottaa pois... saavutetut edut jne.

Minä olen ehkä (kuten niin monessa muussakin asiassa) mielipiteineni jossain Suomen ja Ruotsin välissä - Suomessa vedetään turhankin tylyä linjaa ikäänkuin tutti 2vuotiaana olisi jotenkin kamala asia - toisaalta Ruotsissa ollaan kyllä ihan löperöjä välillä. Tuntuu, ettei vanhemmat jaksa mitään, annetaan lasten päättää ja ajoittain elää ihan pellossa ;) vähän sitä samaa linjaa sitten jatketaan koulussa, jossa ei lapsille saa ei sanoa jotta ei tulisi kellekään paha mieli.

Elina, kakkoslapsen kohdalla varmaan aika monikin valitsee ennemmin rahan kuin pakkauksen, kun ne tavarat on jo kertaalleen saatu. Niin varmaan minäkin olisin tehnyt jos olisin molemmat lapset saanut Suomessa. nyt kuitenkin monet ekassa pakkauksessa olleista tavaroista on jäänyt Tukholmaan, ja tuntui kivalta saada ihanoma pakkaus :)

Teilläkin siis odotetaan kakkosta! Multa oli mennyt ihan ohi... Ihanaa, onneksi olkoon!!!

Elli, samaa mieltä. Tosi kivat värit oli. Ja kuten yllä kommentoin, tuntuu ettei ilmaiseksi saatua juuri osata arvostaa... vastaavaa ei tosiaan muualla ole.

Hna, on se hyvä että voi valita ottaako pakkauksen vai rahana. Tuo on kyllä totta, että kirppareilta saa tosi halvalla vaatteita - mun äitini on innostunut kirpparishoppailija ja hinnat on kyllä ihan todella alhaisia, ja laatu hyvää joten alkaa meilläkin olla vaatetta aikalailla...

Pilami, niin se varmaan on että mihin tottuu... itse en käyttänyt potkuhousuja lainkaan Veran kanssa. Puolipotkuhousut kun saa pois peppua nostamalla, mutta kokopotkuhousuissa pitää nostaa koko vauva. Aivan mielettömän hankalaa...!! Ja vaikka nyt ei näin ajattelisikaan, niin en silti ymmärrä, mitenkä niitä neppareita nyt kuitenkin ei voisi sinne laittaa, kun se kuitenkin helpottaa huomattavasti... jää käyttämättä meillä ihan varmasti. Mutta ehkä joku ne sitten joltain kirpparilta mukaansa ottaa :)