lauantaina, heinäkuuta 10, 2010

Loma!

Ihanaa, meillä alkoi loma! Minulla pidempi sellainen, ensin kolme viikkoa lomaa ja siitä suoraan äitiyslomalle. 2 kk laskettuun aikaan ja vatsa painaa ja möyrii ja tuntuu raskaalta. Kunto on pohjamudissa kun aikoihin ei ole jaksanut tehdä mitään ja muutenkin kaikki on jotenkin hankalaa. Lämpö on ihanaa mutta sekin tietysti kaiken keskellä vähän rasittavaa. Keskiviikosta saakka on oltu Tukholmassa - ah miten ihana kesäkaupunki tämä onkaan - ja maanantaina lähdetään automatkalle Kolmårdeniin, Tanskaan ja Saksan kautta takaisin Suomeen. Saa nähdä miten mamman pinna kestää autossa istumisen. Onneksi on sentään ilmastointi...

Tänään oltiin ystävien luona hyvintoimeentulevassa Tukholman lähiössä ja ei voi muuta sanoa kuin että suomalaisen omakotitalo-alueen jälkeen silmä todellakin lepää näissä hyvinhoidetuissa ja samaan malliin rakennetuissa omikotitaloissa. Meidän naapurustossa Espoossa on heitetty kaikkea sekaisin ja lopputulos on yksnikertaisesti ruma - vaikka omakotitaloja tai rivitaloja lähes kaikki ovatkin. Sekaisin 20-,30-,50-,70-,90- ja 2000 luvun talomuotia ja kaikki näyttää yhdeltä sekasotkulta. Täällä selvästikin on hommassa joku kokonaiskäsitys, talot ovat samalta vuosikymmeneltä, sopivat yhteen. Sitten täällä on tietysti ihan erilainen naapurivahtiminen kuin Suomessa (olethan varmasti hoitanut pihasi?) mikä voi olla suomalaiselle aika rasittavaa...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Reetta kirjoittaa:
Kuullostaa ihanalta tuo teidän kesälomareissunne! Tukholmaan ollaan mekin lähdössä, tosin tällä kertaa kahdestaan miehen kanssa! Pakko hehkuttaa asiaa täälläkin, kun emme ole oikeasti olleet missään yli yön reissussa tyttelin syntymän jälkeen ja tytteli täyttää syyskuussa jo kaks. Olemme yhden yön ja yhden päivän Tukholmassa ja odotan jo niiiin malttamattomana että päästään rakkaaseen kaupunkiin ja saadaan tehdä asioita aikuisten tahtiin. Ens kerralla sit taas muksut mukaan, onhan se niinkin kivaa. =)
Tsemppiä odotuksen loppumetreille, kyllä se tukala olo sitten palkitaan!

emmi kirjoitti...

Ihanaa lomaa ja hyvää loppuodotusta! Me päätettiin olla ihan tukholma-helsinki akselilla tämä kesä. Eikä ainakaan ilmoissa ole ollut valittamista tähän asti... Tänään oltiin mekin taas sitä mieltä, että kyllä Tukholma on ihana kesällä :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Reetta, kuulostaa mukavalta reissulta! Olitteko jo? todellakin välillä tekee hyvää matkustaa vain "aikuisten kesken". Kyllä meilläkin reissussa hermot paukkui moneen otteeseen, vaikka pääasiassa hyvin menikin... mukava kuitenkin olla taas kotona!!

Emmi, Tukholma on ihana! Kyllä tuli vähän ikävä nyt kun oltiin siellä melkein viikko... kiva muuttaa taas jossain vaiheessa takaisin :) Toivottavasti teillä on loma sujunut mukavasti!

Anonyymi kirjoitti...

Reetta kirjoittaa:
Maanantaina lähdetään, odotan jo malttamattomana! =)