torstaina, marraskuuta 06, 2008

Polttarit juhlittu

Suomen polttarit sujuivat mallikkaasti svengaten Dancing Queenin tahdissa, sain olla Abba Agneta ja pukeutua vaaleanpunaiseen velouriin. Mutta hauskaa oli eikä onneksi mitään suurempaa nolausta, nokkahuilun soittokin jäi melkein lähipiirin päänsäryksi ja kaiken lisäksi sain aivan ihanan jalkahoidon. Illalla mentiin vielä kapakkaan tanssimaan pöydillä. Paikalla oli peräti 13 ystävää, kiitos kaikille mukana olleille aivan ihanasta päivästä!

Yöllä pääsimme taksilla kotiin suht lyhyen jonottaminen jälkeen. Sulhaselle kävi huonommin - hänkin kun oli Helsingin yössä suhaamassa - ja päätyi jonottamaan taksia yli 3 tuntia. Siis oikeasti, miksi tälle asialle ei tehdä mitään? Miten voi olla, että ainakin viimeiset 15 vuotta ollaan kärvistelty saman ongelman kanssa? En käsitä, miten tämä tilanne voisi oikeasti olla kenenkään intresseissä. Ongelma ei ole ainostaan se, että kolmen tunnin odottaminen on aivan järkyttävää. Seisoessaan pakkasessa on lisäksi suuri riski tulla kipeäksi. On myös suuri riski, että porukat lähtevät harhailemaan kotiinsa kävellen - kävely sinänsä on toki kannattavaa, mutta ei liene kovin turvallista kävellä kotiinsa pitkiä matkoja yksin keskellä yötä autioilla kaduilla?

Tuntuu, että tähän asiaan ei haluta muutosta - muutoin se olisi kyllä jo tapahtunut. Voisiko joku kertoa, miksi ei? Onko ajattelutapa, että ihan oikein niille jotka käyvät ulkona juhlimassa että saavat kärsiä siitä? Ovatko suomalaiset todella sellaisia moralisteja...?

8 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Taxi ongelmaan puututtaisiin, jos olisi millä puuttua. Kuskeja ei yksinkertasesti ole :/

ja meneehän niitä bussejakin! :D

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elli, ei niitä busseja nyt niin hirveästi öisin mene, eikä niistä kaikki tiedä. Esim ulkomaalaiset. Ja ne vähät bussit jotka menee on usein täynnä. Ja kuskeja olisi jos haluttaisiin vapauttaa kilpailu ja puututtaisiiin palkkoihin tms. Kyllä kai niitä keinoja olisi. Miksi muka Ruotsissa onnistuu hyvin mutta Suomessa ei? Tukholmassa ei ole mitään ongelmaa saada taksia öisin, paitsi ehkä uudenvuodenaattona. Ruotsissa on myös paljon maahanmuuttajakuskeja, Suomessa ei, mistä tämäkin johtuu? Moni työtön maahanmuuttaja ottaisi mitä työtä tahansa jos saisi. Siinä samalla tietysti täytyy hyväksyä, että kuski ei ehkä puhu täydelistä suomea, mutta olisko se niin kamalaa?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogi-vinkistä! Lisäänkin tämän oitis suosikkeihini.
Terveisin, Päivi

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei Päivi, kiva että löysit tiesi tänne! Työssäkäyvän äidin aikapula (ja 5 viikon päästä olevat häät!!) on iskenyt meikäläiseen ja vähän huonosti on tullut seurattua muiden blogeja viime aikoina, mutta yritän minäkin käydä ainakin silloin tällöin lukemassa teidän kuulumisia!

Hippu kirjoitti...

Mun mielestä kaikkein turhauttavinta on, että tolpalle jonottaa samanaikaisesti parisataa ihmistä ja parikymmentä taksia. Miksi ihmeessä vain tolpan kohdalla olevaan taksiin saa astua sisään? Tämä ongelma on kohdattu sekä Helsingissä että Arlandassa. Okei, Arlanda ei ole Tukholmassa mutta ei kyllä Suomessakaan. Voi tuntua pieneltä ongelmalta, mutta lisää kuitenkin jonotusaikaa parikymmentä minuuttia.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Katri, joo tuo tilanne tosiaan on lentokentillä. Kerran vaan tosin olen Arlandassa joutunut jonottamaan yhtään pitempään (silloin tosin harmitti ihan vietävästi), enkä Suomessakaan usein. Nykyään me kyllä tosin tilataan taksi aina etukäteen, jotta saadaan lastenistuin...

Anonyymi kirjoitti...

Mun veli oli kaksi viikkoa sitten Hesan yössä ja kun taksia ei saanut, niin lähti kävelemään Leppävaaraan Hesan keskustasta. Oli kuulemma ollut mukava aamukävely! Meidän äidin ensireaktio oli ollut et miten se uskaltaa???? Tuollahan voi tapahtua vaikka mitä? Minä jonotin kerran pikkujoulujen jälkeen 2 tuntia ja siitä hyvästä sain virtsarakontulehduksen. Taksitilanne Hesassa on ihan p:stä! T. Anu

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anu, siis se on ihan järkyttävää. Ei vaan tajua miten se vuodesta toiseen voi ollakin. Mäkin kävelin monet kerrat Kalliossa asuessa, mutta se nyt vielä menetteli matkan puolesta, muuten paitsi ei kovin turvallista. Mutta siis jengi tosiaan kävelee 10 kilsaa nopeemmin kun odottaa taksia, onhan se ihan karseeta. Ja kukaan ei reagoi mitenkään tähän hommaan, sitä mä en kans tajuu, kohautellaan vaan olkapäitä. Pimeetä!