sunnuntaina, maaliskuuta 16, 2008

Vielä päiväkotijonoista

Olisi tietty ollut hyvä tarkistaa ennen kuin tänne horisee omiaan kuulopuheiden perusteella mutta parempi myöhään jne. Nyt kun tuli oikein luettua Tukholman kaupungin websisivuilta, että miten tämä systeemi toimiikaan, niin siellähän selvästi lukee Barnomsorgsgarantin gäller som förut och innebär att ditt barn har rätt till plats inom tre månader från ansökan. Eli ei sen jälkeen kun on täyttänyt yksi vaan sen jälkeen kun on hakenut, ja hakea saa kunhan lapsi on täyttänyt 6kk. Tai hakea voi toki aiemminkin, mutta hakuaika lasketaan siitä kun on täyttänyt 6kk. Mutta eipä täällä juuri alle vuoden vanhoja tarhoissa näy.

Webbisysteemi joka tapauksessa on edelleen nurin. Täytynee yrittää huomenna uudelleen ja soitella perään, jos ei onnistu.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi, meillä Danderydin kunnassa ei oteta alle vuoden ikäisiä. Tai niin ainakin sain kuulla meidän päiväkodista. Alle vuoden ikäiset ei kuulemma saa rahaa kunnalta. Mutta en ole kyllä missään lukenut, että ei alle 1-vuotiaita. Käytäntö näkyy kuitenkin olevan, että pitää olla 1-vuotias ja mielellään vielä vanhempi! Me saatiin juuri MInnealla paikka syyskuun alkuun samasta tarhasta kuin Micaela. sillon Minnea ei kyllä vielä ole 1.v., mutta sanoivat, että aloitellaan rauhassa (inskolning 2-3 viikkoa). Siellä odottaa jo tutut tarhatädit ja lapset. Kivaa!t. Anu

Anonyymi kirjoitti...

Haha, minunkin täytyy varmaan laittaa Muru jo nyt johonkin jonoon, täälläpäin kun on mielettömän vaikeaa saada päiväkotipaikkaa :D
Naureskelin kun äitini on ilmoittamassa Murua vauvauintiin, vaikka pikkuinen ei ole vielä edes syntynyt, mutta hyvähän se on kait varautua ajoissa.. :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anu, joo mä luulen että suurin osa kunnista ottaa aikaisintaan 1- vuotiaana kunnalliseen hoitoon. Mutta ilmeisesti on myös mahdollista päästä 9kk ikäisenä jossain tapauksessa. Se on kyllä tosi harvinaista. Tosi kivaa että lapset pääsee samaan tarhaan! Helpompaa teillekin viedä ja hakea :D Ne joustaa varmaan Minnean tapauksessa tuosta ikärajasta kun Micaela on siellä jo.

Winda, joo käsittääkseni Helsingissä on aikalailla yhtä vaikeaa kun täällä (vai oletko Hgissä?). Meillä on listalla: päiväkotijonoon, koulujonoon, ja asuntojonoon :D Vuokra-asunnoissa on 20 vuoden jonot, joten ehkä sitten sopivasti 20vuotis lahjana voi saada kämpän, hahaha.

Me ei päästy sinne vauvauintiin mihin oisin halunnu, joten ei muuta kun ajoissa jonoon vaan :)