torstaina, maaliskuuta 06, 2008

Vauvalomailusta

Espanjan ruokailukulttuuri aiheuttaa vauvalliselle päänvaivaa. Kun ravintolat iltaisin avaavat noin klo 20.00 ja ruokailu paikallisten parissa yleensä alkaa 21 ja 22 välillä ja jatkuu puolelleöin, on vaikeaa kuvitella synkrovoivansa sitä jotenkin järkevästi vauvan kanssa. Vauva kun yleensä menee nukkumaan 19-20. Olemmekin pääasiassa päätyneet vaihtoehtoon syömme kotona. Sevillassa kuitenkin illastimme ulkona ja se tosiaan meni ihan mallikkaasti Veran nukkuessa rattaissa. Mutta kyllä se silti vähän alitajuisesti stressaa, että entäs jos se herää ja kauanko nyt voidaan olla ja pitääköhän tuo naapuripöytä nyt liikaa melua... eikä sitä vaan kovin usein viitsi, jossei ole pakko.

Tähän mennessä vauvan kanssa matkustamisesta voi todeta, että niin kauan sujuu helposti, kun on oma keittiö, jossa on vähintään hella ja jääkaappi. Korvikemaidot ja vauvanruuat pitää saada jääkaappiin ja tuttipullot keitettyä. Täysimettäessä viime kerralla ei ollut vielä tätä ongelmaa. Liäski illalla on ihanaa kun voi istua omaan pöytään vauvan nukkuessa rauhallisesti sängyssään. Vaikka sitten joutuukin tekemään ruoan itse (meillä onneksi J joka kokkaa :). Ja että on kaksi huonetta, joissa sänky/sohva, jotta ainakin toinen saa nukkua. Eli jos matkaamme jonnekin muualle kuin tänne, tarvitsemme ilmeisesti huoneistohotelli-vaihtoehdon. Joskus hamassa menneisyydessä suhtautui lähinnä naureskellen apartementos-tyylisiin valintoihin, ja nyt huomaa, että muu ei vaan toimi! Jaajaa, niin se lapsi vaan muuttaa monta asiaa. Varmaankin homma on taas eri, kun lapsi täyttää yksi ja sitten kaksi jne.

Harvassa on ne kerrat, kun on tullut fiilis, että voi sitä elämää ennen vauvaa, mutta Sevillassa sellainen vähän tuli... istua ravintolassa syömässä myöhään, ottaa lasi punaviiniä yhdessä baarissa ja toinen toisessa, jatkaa juhlimista niin kauan kuin huvittaa... varmaankin kiva ulkkarivaihto-kaupunki, jos nyt joku sellaista harkistee. Mutta sitten on kuitenkin ihan tyytyväinen mennessään suht aikaisin nukkumaan. Eikä haittaa yhtään, ettei päässytkään enempää baariin vaan lapsen kanssa takaisin hotellille. Eikä varsinkaan seuraavana aamuna, kun päänsärky on ihan siedettävä... ja sitäpaitsi, kai se on hyvä, että se vanha minä on vielä siellä jossain, että joskus tulee sellaisia oloja, että on hauskaa tehdä asioita ilman vauvaa - vaikka juhliakin vielä joskus ihan kunnolla??

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kateellisena täällä lueskellaan teidän reissukuulumisia! Ootte onnekaita kun teillä on tuollainen mahdollisuus, siis helppo majoitus paikan päällä. Ei mahtais hotellielämästä pienen kanssa tulla mitään?

Mulla on kova matkakuume ja ollaankin suunnitteltu reissua syksyksi. Vasta syksyksi!! Tahtoisin jo nyt, kun on tuo imeväinen...syksyllä menee sitten jo muutakin. Noh, ehkä se reissaaminen on silloinkin ihan kivaa.

Mukavaa lomailua teille. Nautiskelkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Muakin jo jännittää, että miten meidän matka Maltalle menee, ja varsinkin ne yöt kahden alle 2-vuotiaan lapsen kanssa, kun nukutaan samassa huoneessa!. Meillä on kahden huoneen apartemento keittiöllä, mutta en tiedä onko siellä "olohuoneessa" sohvaa, että siihen voisi edes yöksi pötkähtää. Ajattelin,että yöllä hinataan pienin tyttö sinne olohuoneeseen sängyssä, ettei koko ajan muita herättelisi...tai ehkä hän jo siihen mennessä nukkuu yöt läpo....t. Anu

Tukholman tyttö kirjoitti...

Orava, joo on tämä ollut aika luksusta ja tiedostan kyllä että on aika extraa että on tämmöinen mahdollisuus!

Mutta vauvan kanssa matkustamisesta on aika vaikea sanoa yleisesti, riippuu itse asiassa tosi paljon vauvasta, miten yleensä nukkuu, vauvan iästä ym ja ihan omista tavoistakin ja hermoista. Kun oltiin täällä marraskuussa ja yötä reissussa meni se tosi hyvin, eli tuntui että hyvin onnistui 3kk vanhan vauvan kanssa yöpyminen hotellissa. Sillon ei tarttenu mitään pullojen keittelyjä, ja Vera mahtui vielä nukkumaan vaunun koppaan. niin että jos teillä on mahdollisuus lähteä nyt niin suosittelen kyllä! Mutta jos ei, niin kyllä se hienosti syksylläkin menee, pitää vaan suunnitella ehkä vähän enemmän. Ja joka tapauksessa rohkaisen ehdottomasti reissuun :) Mihinpäin suunnittelette matkaa?

Anu, no varmana jännittää... mä olisin varmasti ihan paineessa!!! Mutta kyllä varmasti on joku sohva, mikä se sellainen kahden huoneen apartemento olis jossa ei ole edes sohvaa, mitä siellä toisessa huoneessa sit ois...? Meillä ei ainakaan nukuta yöt läpeensä, eikä enää edes omassa sängyssä... pah. Tämmöstä tää on. Saa varmaan taistella nukuttamisen kanssa kun mennään huomenna kotiin. Millon olittekaan lähdössä Maltalle?