tiistaina, joulukuuta 30, 2008

Palattu kulmille

Olemme tänään palanneet Tukholmaan joululomalta, eilen palasimme häämatkan vietosta Helsinkiin. Kyllä, sellaisenkin kerkesimme tässä hässäkässä viettämään - olimme perjantaista maanantaihin luksus-minilomalla Prahassa. Vera oli erinomaisessa hoidossa mummon ja ukin luona eikä ikävöinyt laisinkaan. Ohi on siis ne kauheat itkuikävät ja kohtaukset, ainakin tällä erää. Me nautimme siis ensimmäistä kertaa neljän päivän lomailusta ihan keskenämme, ja oli kyllä aika eksoottista ja todella superihanaa :) ! Vaikka loppua kohden iskikin jo vähän ikävä....

Olimme aivan mahtavassa Golden Well hotellissa, josta olimme varanneet hääpaketin. Varsinainen helmi, palvelu oli todella hienoa, ruusut ja samppanjat huoneessa, pakettiin kuului myös mm. lentokenttäkuljetukset, illallinen hotellin ravintolassa, deluxe huone mistä oli upeat näkymät yli Prahan. Oli se tyyristäkin, mutta kerranhan sitä vaan avioon mennään!

En ollut aiemmin käynyt Prahassa, todella kaunis kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Lento Helsingistä ei kestänyt kuin kaksi tuntia. Siellä oli tosin kylmä, mutta sellaisia ihania aurinkoisia pakkaspäiviä, n. 5-8 astetta pakkasta. Turisteja oli paljon, ja etenkin etelä-eurooppalaiset turistit olivat varustatunee kuin Etelämantereelle. Syötiin hyvin, juotiin niin tsekki-olutta kuin shamppanjaakin, nukuttiin pitkään aamuisin ja syötiin iltaisin pitkiä ravintola-illallisia, joihin ei ole viime aikoina ollut juuri mahdollisuuksia. Ihanaa!

Joulukin meni mukavasti, pukki kävi ja Vera oli innoissaan - lahjoista, ei niinkään joulupukista. Me aikuiset kyettiin todella 1 lahja per pää tavoitteeseen. Muutenkin joulu oli ihanan perinteinen kuusineen, kirkkoineen ja ruokineen, Vera tietysti niin paljon enemmän mukana kuin vuosi sitten.

Muihin aiheisiin palattaneen kunhan joskus keretään. Huomenna juhlitaan taas, kylään on tulossa väkeä juhlistamaan uutta vuotta 2009. Mihin nämä vuodet katoaa...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Satunnaisena lukijana täällä käyn välillä kirjoituksiasi lukemassa, jostain joskus tänne eksyin aikoja sitten....Tukholma on lempikaupunkini, siellä olen asunutkin joskus ja puoli sukua edelleen asustelee siellä, osa serkuista syntynytkin siellä....

Pisti vain silmään pieni kirjoitusvirhe, ehkä haluat sen korjata....:)

Teidän joulu on varmasti ollut ihanan perinteinen kuusineen, ei kusineen.....*hihittää*

Terkuin Heidi Vaasan lähistöltä...

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei Heidi, jopas olikin virhe!!!Oikein perinteiseen paikkaan osui... nyt se on korjattu, kiitos huomautuksesta. Ja kiva muutenkin, että kävit täällä jättämässä viestiä :)

Anonyymi kirjoitti...

Sai kyllä aikamoisen kikatuksen aikaan tuo virhe, oli tosiaan niin oivassa paikassa....

Nolona huomasin että en onnitellut tuoretta avioparia ensimmäistä kertaa kun kommentoin..

Joten oikein paljon nautinnollisia aviovuosia teille molemmille!

T: Heidi ( naimisissa syyskuusta 1997)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Heidi, uskon että nauratti! Niin perinteinen oli kyllä... tämä on näitä mihin vain ei-suomenkileiset yleensä kompastuu ;)
Ja kiitos vielä onnitteluista!!