sunnuntaina, lokakuuta 12, 2008

Päiväkotilapsi

Vielä kerran päivitystä päiväkodista... Nyt on meillä sitten se 3 viikkoa inskolningia (mikä suomalainen sana vastaa tätä, päiväkotiin "perehtyminenkö"??) ohi ja ei tule kuuloonkaan, että sanottaisiin heihei ja vaan lähdettäisiin. Niinkuin olin naureskellut, että Ruotsissa tarvitaan kolme viikkoa kun Suomessa pärjätään vain yhdellä, ja sitten tosiaan meillä onkin tarvittu se 3 viikkoa.. pilkka osuu omaan nikkaan!

Meille on joka tapauksessa muotoutuneet omat rytmit, Vera menee päiväkotiin isänsä kanssa 10.30-11 aikaan melkeinpä suoraan ruokapöytään, sen jälkeen vaunuihin ulos päiväunille ja sillä aikaa isä lähtee töihin. Vera herää sitten sieltä ja on jänyt ihan suht iloisena leikkimään muiden lasten ja hoitajien kanssa. J on hakenut noin neljän aikaan, eli itsekseen päiväkodissa on oltu neljäkin tuntia putkeen, joista hereillä noin 3 tuntia. Että kyllä tämä varmaan tästä sutviintuu... kunhan totutaan hoitajiin ja muihin lapsiin, eiköhän se vilkuttelukin sitten jossain vaiheessa ala sujumaan.

Ensi viikko onkin sitten ensimmäinen ns normaali, ei-inskolning viikko. Vera menee päiväkotiin ainoastaan ti-ke ja on siellä sitten n. klo 11-16. Tämä tulee ainakin joitain viikkoja olemaan meidän rytmi, jollei nyt sitten jotain kummallista satu.

6 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

Onpas kivan näköinen tyttö taas kuvassa! :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Norppa, kiitos, eikös olekin oikea söpöliini! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Reipaalta päiväkotilaiselta( onpas hassu sana) näytetään kuvassa ja ihanat nuo kurahaalarit !
Kyllä se siitä lähtee sujumaan... Ja useinhan lapset itkevät jätettäessä ja itku loppuu just siihen ku isä/äiti häipyy näkyvistä.

t, anonyymi täältä upplands väsbystä

Norppa kirjoitti...

Kyllä, taidat olla ihan itse tehnyt! :)

TaiNa kirjoitti...

Minäkin ihastelen kurahousuja :) Inskolning on "sisäänkoulutus" tai niin ainakin täällä suomalaiset siitä puhuvat. Käännöskukkasia tosissaan.. :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei anonyymi, joo olihan hauska sana, päivä-kotilainen :D Nyt tosiaan jo menee paremmin eli toivoa on!

Norppa, njaaaaa olispa...

Taina, kurahousut on merkkiä Småfolk, on aika kallis mutta löysin alennusmyynnistä! Sisäänkoulutus?? On tosiaankin käännöskukkanen, huhhuh. Mutta niinhän nuo sanat usein kääntyy.. miksiköhän sitä sanotaan Suomessa, vai eikö sitä ole, hehhee. Eikö voisi sanoa totuttelu tai opettelu?