torstaina, joulukuuta 17, 2009

Uudessa kodissa kokeilemassa

Edellinen postaus herätti kiivasta kommentointia Suomi-vastaisuudesta. Sitä on ehkä ollutkin vähän ilmassa viime aikoina, lähinnä johtuen näistä muuttosekoiluista ja yleensä ottaen epävarmuudesta, ollaanko tekemässä oikeaa ratkaisua. Ja sitähän ei voi tietää kun vasta jonkin ajan kuluttua, joten epämääräinen ahdistus yhdessä innostuksen kanssa jatkuu...

Mutta vaihteeksi positiivisia asioita: olimme siis viime viikonloppuna Suomessa ja yövyimme ensimmäistä kertaa 1920-luvulla rakennetussa vuokratalossamme Espoossa. Ihanaa! Vähän oli viileää, varsinkin kun mittari tippui ulkona -12 asteeseen, mutta onneksi kaakeliuuni lämmitti! Niin idyllistä ja niin outoa meille kaupunkiasujille. On todella jännää vuoden aikana oppia, onko omakotiasuminen meistä kivaa vai kamalaa! Niin, ja täytyy sanoa, että kun jossain vaiheessa kommentoin että ollaan päätetty mihin suuntaan muutetaan - se ei TODELLAKAAN ollut tämä. Eli koko Espoo-kuvio tuli kyllä ihan puskasta :)

Kävimme hankkimassa huonekaluja Kierrätyskeskuksesta, jossa oli hämmästyttävän hyvä valikoima (ja huvittavan huonoa palvelua - äijät oli selvästi siellä rehab meiningillä, hyvä tietty että on töitä) sekä Ikeasta, joka on, no Ikea. Meillähän ei siis tule Tukholmasta mukaan mitään, eikä vuokratalossa ole valmiina muuta kuin pari lamppua ja verhoa. Mutta toisaalta on kihelmöivän jännittävää aloittaa kaikki ihan alusta! Ehkä minsuta löytyy pieni käsityöihminen ja alan innoissani ompelemaan verhoja ja huonekalukankaita (kaikki jotka tuntee mut joko hörahtelee tässä kohtaa epäuskoisesti, tai nauraa katketakseen).

Kuten kerroin, kävimme myös tutustumassa uuteen päiväkotiin, joka on yksityinen ostopalvelupäiväkoti. Siellä on aika pienet ryhmät. Aivan ihanaa! Se on ollut suurin pelko päiväkotiin liittyen - niin paljon olen lukenut ja kuullut suurista ryhmäkoista pääkaupunkiseudulla. Paikalla vietetyn tunnin aikana Vera alkoi jo vähän leikkiä joidenkin lasten kanssa, joka tuntui tosi kivalta. Henkilökunta vaikutti erittäin mukavalta.

Mutta ne pakkaset! Kyllä se oli kerrassaan hurjaa. Tukholmassa ei vaan ole yhtä kylmä, ei vaikka olisi pakkastakin. Pääkaupunkiseudun viima etsii vertaistaan. Mietti että mihin pohjoisnavalle sitä ollaan tulossa... Tosin tänään on täällä Tukholmassa ollut sellainen lumimyräkkä, etten meinannut töihin päästä kävellen kun ei mitään nähnyt ja lunta oli joka puolella.

Nyt sitten valmistaudutaan joulun viettoon - ihka ekaa kertaa täällä Tukholmassa! Suku kokoontuu tällä kertaa tänne (=pieni suku, vanhemmat veli ja miehen isä). Kuusi pitäisi hommata ja sitten niitä jouluruokia...

4 kommenttia:

emmi kirjoitti...

Voi kun kiva, että löysitte talon. Voin kuvitella, että on kiva asua kokeilumielessä talossa pidemmän ajan. Kierrätyskeskus on loistopaikka, jos vaan on intoa fiksailla tekemiään löytöjä.
Eikö olekin olleet loistavat lumimyräkät tänään?

Elli kirjoitti...

oi te muutitte taloon! ihanaa! en oo ikinä ite asunu talossa, mutta varmaan tollanen vuoden kokeilu on hauska juttu! kerro sitten kans taloelämästä, eikös! :D kiinnostaa, että millasta se on tällasen kaupunkiasujen silmin.

tänään just lakasin lumia portailta rapunoven edestä ja pohdin asiaa, että olisko musta taloasujaksi. en tullut vielä mihinkään tulokseen.

kierrätyskeskuksia on kyllä kiva kiertää katselemassa, voi tehdä välistä aika hyviäkin löytöjä! mekin ostettiin täältä samankaltaisesta paikasta 100-vuotias sohva! vaatii kyllä kunnostusta, mutta ihan hauskaa tulee varmasti olemaan. ainakin puuhaa miehen kanssa.

ja ihan totta, että ei täällä tukholmassa oo ollenkaan niin kylmä, kun helsingissä. kauhunsekaisin tuntein odotan joulua suomessa.

tuleeko muuten teidän ruotsalaiseen jouluun kinkkua vai pelkkää janssoninkiusausta ja lihapullia? :D

Anonyymi kirjoitti...

Me ostettiin muovikuusi ja se on UPEA! Tytöt koristelivat innoissan. Joululaatikot ja kinkun tilasin Hötorgetin suomalaisliikkeestä! Hyvää joulua koko perheelle.
t. Anu

Tukholman tyttö kirjoitti...

En tainnut koskaan vastata näihin, voi ei! On ollut aika haipaakkaa tämä elämä viimeisen muutama viikkoa...

Emmi, onhan tämä aika jännittävää ja eksoottista. Ja viileää! Ja opettavaista, mitä kaikkea pitää ajatella ja muistaa ja miten paljon rahaa kaikkeen menee (sähkö, vesi, jätteet jne)

Sama Ellille, eniten tähän mennessä on yllättäneet kaikki miljoona asiaa mitä pitää ajatella. Nyt esimerkiksi ei ole toimitettu jäteastiaa, mitäs teet?? Ja yläkerran vessasta on putket jäätyneet, mitäs teet.. mutta onhan tämä idyllistä.

Olin tosi positiivisesti yllättynyt Kierrätyskeskuksesta, löydettiin vielä lisääkin tavaraa sieltä tokalla kerralla. Ihan huippua!

Meillä oli joulussa sekä kinkkua että laatikoita ja lihapullia ja nakkeja ja Janssonin kiusausta. Kun oli molempien puolen suvut paikalla niin piti tarjota molempia... :) hyvin meni kaupaksi!!

Anu, kuulostaa hyvältä! Nyt te taidattekin olla siellä reissussa..?