torstaina, joulukuuta 10, 2009

Nobelia

On juhlilla eroa. Suomessa kahvitellaan yhdeksän aikaan illalla ja juodaan boolia (anna mun kaikki kestää, eikö booli kuulunut 90-luvulle??). Ruotsissa vietetään kunnollinen illallinen puheineen ja juhlallisuuksineen. Vielä livenä täällä

Ja Obama juhlii Oslossa. Kollegat katselee työpaikan ikkunasta juhlapaikkaa. Kuulemma moottoritie Oslon lentokentälle oli suljettu tänään. Siis koko moottoritie. Just joo. Mitä mieltä olet, ansaitseeko Obama rauhanpalkinnon?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, itse olen sitä mieltä, että suomalaisessa tavassa viettää itsenäisyyspäivää on jotain erittäin viehättävää. Ei mahtipontisia puheita, ilotulituksia, satoja suomenlippuja monistettuna ympäriinsä, suuruudenhulluutta joka täytyy joka vuosi ylittää. Meillä juodaan kahvit ja tullaan hiprakkaan boolista. Siinä se.

Miksi se on sinusta hävettävää? Sellaisen kuvan ainakin tästä kirjoituksesta saa.

ratón kirjoitti...

Brasiliassa myös juodaan juhlien päätteeksi kahvit - espressoa sen olla pitää. Ja ne juodaan vaikka klo 4 aamulla.

Boolia ei ole vastaan tullut, mutta se olisi ihan miellyttävä vaihtoehto ainaiselle wiskylle. Mutta se taas, että Brasiliassa hyvin harvoin kukaan humaltuu (julkisesti ainakaan) on äärimmäisen mukavaa.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anonymous, välillä tuntuu että sitä on ruotsalaistunut tässä kuluneiden vuosien aikana, vaikkei sitä aina itse tajuakaan... täällä ei ihan tajuta kahvittelun päälle, vaan vannotaan illallisten nimeen. Itselläkin tulee välillä kahvia korvistakin Suomen vierailujen aikana, kun sitä tarjotaan järjestään joka kylässä. Kahvittelu on siis erinomaisen suomalainen tapa ja sopinee meidän tasavallan juhliin, jos näin halutaan ;)

Juu Ratón, näin toki on, myös etelä-euroopassa ja jopa täällä Ruotsissa - paino nimenomaan sanaparissa "juhlan päätteeksi". Suomessa kun itse juhla on nimenomaan ne kahvit, täällä taas kahvit lopettavat hyvän illallisen. Mutta maassa maan tavalla, tässäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Maassa maan tavalla. Minun mielestä on hienoa, että vietämme itsenäisyyspäivää ja että joillakin kansalaisilla on mahdollisuus päästä presidentin luo, vaikka vaan kahvittelemaan ja maistelemaan boolia. Kahvikulttuuria kannattaa pitää yllä, ovathan Suomi ja Ruotsi maailman maita, joissa juodaan kahvia eniten maailmassa. Skool sille! terv. Anu

Mimmu kirjoitti...

Minusta on kyllä vähintäänkin outoa antaa nobel ihmiselle joka ei toistaiseksi ole tehnyt mitään muuta kuin valittu presidentiksi ja pitänyt pari puhetta. Mitään konkreettisia käytännön toimia hän ei ole tehnyt, paitsi lähettänyt lisää joukkoja Afganistaniin jotta sodan päätöstä voitaisiin nopeuttaa. Vielä oudommaksi tämän tekee se, että yleensä rauhanpalkinto jaetaan yli 10 vuotta sitten tehdyista teoista.

Joten siihen nähden iltakahvit ja booli kuulostaa harvinaisen selväjärkiseltä.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Mimmu, mä olen kyllä ihan samaa mieltä! Aivan pöperöä antaa niin arvostettu tunnustus jostain mitä ei ole vielä tehty. Rauhanpalkinnon arvostus tosiaankin laski mun silmissä, ja ilmeisesti aika monen muunkin.