maanantaina, marraskuuta 30, 2009

Huippu päiväkoti

Oltiin tänään ekaa kertaa kylässä Veran päiväkotikaverin Amandan luona. Amandakin on muuttamassa vuoden vaihteessa, myös omakotitaloon, tosin Tukholman sisällä. Joten molemmat tytöt lopettavat päiväkodissa joulukuun lopussa.

Tuntuu ihan älyttömän kurjalta. Nämä on ensimmäiset kaverit, ensimmäinen tarhapaikka, Vera on viihtynyt ihan älyttömän hyvin, hoitajat on hirmu kivoja, ryhmät kohtuullisen kokoiset. Kaikki muu on ihan mielettömän hienoa paitsi piha, ja siihenkin on luvassa parannus kevään aikana.

Sydäntä raastaa ottaa lapsi pois päiväkodista, jossa viihdytään, jonka henkilökunta on kaikki tuttuja ja lapset kivoja kavereita joista puhutaan päivittäin. Raastaa, vaikka kuinka järki sanoo, että 2vuotias unohtaa, tutustuu uusiin helposti ja sopeutuu.

Mutta olen kyllä niin tyytyväinen meidän päiväkotiin ja Veran viihtymiseen siellä. Toivottavasti uudessa päiväkodissa olisi yhtä kivaa.

6 kommenttia:

emmi kirjoitti...

Onpa hauska kuulla, että tuo päiväkoti on hyvä, koska tuo on meillä yhtenä vaihtoehtona elokuun aloitukselle. Toivottavasti teidän uusi päiväkoti tulee olemaan yhtä mukava :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Emmi, me on oltu tosi tyytyväisiä, ainoastaan piha on tällä hetkellä kamala. Sekään niin haittaa ihan pieniä, mutta isommalle lapselle siellä ei ole mitään. Mutta kuten mainitsin, muutos on tulossa eli päätös on jo tehty että pihalle hankitaan kunnon leikkimökki ja muita vempaimia.

Pienten ryhmä oli muuten aivan ihana, maksimissaan lapsia oli 10 kpl ja tänä syksynä jonkin aikaa tietääkseni vain 4-5... tosi luksusta. Olettehan jonossa?

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän tunteen. Äidille päiväkodin vaihtaminen on näköjään vaikeampaa. Minulle ainakin olin, kun meidän tytöt vaihtoivat viime keväänä tarhaa. Itkin varmaan joka aamu viimeisen viikon aikana. Se oli varmaan se, että se oli ensimmäinen tarha, jonne olin vienyt kaksi lastani melkein joka päivä viimeisen vuoden aikana. Siihen oli kehittynyt hyvin vahva henkinen side. Mutta nyt olen aivan mielettömän tyytyväinen meidän uuteen tarhaan. Joka aamu mietin, että onneksi uskalsin vaihtaa. Tytötkin viihtyvät huippuhyvin! Kyllä se siitä! t. Anu

emmi kirjoitti...

Joo ollaan jonossa. Joskus kesän lopulla hain paikkaa. Se on vaan hieman syrjässä meidän kotimatkoja ajatellessa... mutta katsellaan ja kuulostellaan. Fridhemsplan olisi paljon parempi siinä mielessä. Itse koen, että se olisi niin tärkeää, että tuo suomenkieli olisi mukana päivisinkin, eikä vaan ne muutamat tunnit vuorokaudessa kun itse tapaan tyttöä.

Niin se varmaan on, että äiti tuntee olonsa niin turvalliseksi kun on kerran löytänyt jotain mihin on tyytyväinen. Ja sitä ei mielellään vaihtaisi pois johonkin, josta ei tiedä miten se tulee toimimaan.

Elli kirjoitti...

mun poika on tuolla Fridhemsplanilla. ihan mukavaa sielläkin on ollut. on tosin jo eskarissa, että ei ole siellä pienten puolella enää. käytiin kyllä tutustumassa ja oli ihan sievät tilat ja tarhalaisten leikkipaikkakin näyttää kivalta.

ei todellakaan lähelläkään mitään suuntaa minne liikuttaisiin, mutta ei täällä Söderistä etelään taida olla suomalaisia päiväkoteja/eskareita. ja toi on siitä kiva, että siellä saa olla yläasteen loppuun asti jos hyvin käy.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän tunteen - itsekin itkin viimeisenä tarhapäivänä... ja tuntui aivan kamalalta jättää tuttu ja turvallinen tarha... Mutta mekin ollaan mielettömän tyytyväisiä uuteen tarhaan, kivoja tätejä on muuallakin =) ja uusia kavereita löytyy nopeasti. Tsemppiä! /Ulla