torstaina, marraskuuta 12, 2009

Ajokokemuksia

Arvatkaa mitä tyttö sanoi Helsingissä ollessa, kun istuin rattiin ja aloin ajaa. Tuijotti silmät ymmyrkäisinä viereiseltä penkilta ja totesi: "Äiti osaa!". Siinä se tuli. Pakkohan sitä on ajaa enemmän, ettei ajaminen ole vaan isien hommaa!! Lisäksi kun tultiin perille, kysyin että "no eikös mennyt hyvin" - Vera katsoi mua totisena ja sanoi "pelottaa". Että silleen. Tämä juttu jää kyllä historiaan :)


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hih - lapset, nuo totuuden torvet :)

On jo pidempään pitänyt kommentoida tuohon teitin autokysymykseen Helsingissä ja Suomessa. Olemme asustaneet Helsingissä sekä autotta että viimeksi auton kanssa. Auton omistajina juurikin tuosta samaisesta syystä, mitä kirjoittelit: jotta kaupungista pääsisi fiksusti pois paikkoihin, joihon joukkoliikeyhteydet ovat kehnot. Muutoin se seisoi paikoillaan ja arki pyöri jalan, pyörällä tai joukkoliikennevälineillä.

Sittemmin ulkomailla asustaneena sekä lapsettuneina suhde autoon on ikävällä tavalla muuttunut. Etenkin siis näin Meksikossa lähiöelämää viettäneenä. Ihan kävi ärsyttämään itseäkin, kun kesälomalla Helsingissä entisillä kotinurkilla huomasi kynnyksen autonkäyttöön madaltuneen merkittävästi. Sen siitä saa kun täällä KAIKKIALLE mennään autolla, jopa leikkipuistoon parisadan metrin päähän. Onneksi sentään olemme pitäneet tiukasti kiinni periaatteesta, että huristelemme vain yhdelle firman tarjoamalla menopelillä, joten joku todellisuudentaju on edelleen tallella - me kävelemme oman lähiömme sisällä. Yleensä...

Palatessamme kotiin Helsinkiin on itsekuri kaivettava esiin - toisaalta voi sitä vapauden huumaa lomalla, kun paikasta toiseen saattoi liikkua jalan.

Tsemmpiä muuttopuuhiin! Ja saludos Mehikosta!
- Saara

Kasselin kyyhky kirjoitti...

Joo, lapset osaavat kannustaa meitä vanhempiaan... Ajoin itse ajokortin noin kolme vuotta sitten hieman pakon sanelemana. Pitkään onnistuin kolmen lapsen äitinä hoitamaan "juoksevat menot" ratikalla ja bussilla, mutta lopulta annoin periksi ja nykyisin olen muksujen taksikuski. Mutta sielultani olen bussin käyttäjä ja kyllä mekin sitten hamassa tulevaisuudessa siirrymme taas julkisten liikennevälineiden käyttäjiksi, kai(?)

Norppa kirjoitti...

Eikää!!! :D

Tukholman tyttö kirjoitti...

Saara, kiitos toivotuksista! Me ollaan oltu lomalla Meksikossa tuttujen luona Meksiko Cityssä ja sitten vähän siellä ympäriinsä, ja siellä ei tosiaan pääse mihinkään ilman autoa. Eikä oikein uskallakaan mennä jalan, sen verran turvatonta siellä kuitenkin on. Ja sitten siihen varmasti aika nopeasti tottuu, ja autoa käyttää silloinkin kuin ei tarvitsisi... mä en kyllä kertakaikkiaan tajua kulttuuria, missä leikkipaikalle pitää mennä autolla. Espanjassa on samanlaista. se on ihan hirveää!!

Anne, mua kanssa vähän ärsyttää ainaiset kommentit että jos on lapsia tarvitsee ehdottomasti auton... ja nnyt ärsyttää itseni,kun olen valahtanut samaan katgoriaan... mutta uskon, että lasten tullessa isommiksi ja harrastusten alkaessa auto kyllä helpottaa elämää suuresti. Toisaalta keskustassa asuessa ei autoa oikeasti tarvitse - meidän naapureille tulee tässä kolmas lapsi pian, eikä heillä ole autoa.

Norppa, Kyllä tosiaan... vähänkö on pakko ajaa nyt useammin!!