sunnuntaina, toukokuuta 10, 2009

Yhteisellä kaapilla?

Hyvää äitienpäivää kaikille ihanille äideille (ja etenkin omalleni :)! Täällä Ruotsissa äitienpäivää vietetään vasta 3 viikon päästä, ja huolimatta muistutuksesta, meillä oltiin autuaasti unohdettu tämä Suomessa vietettävä merkkipäivä... no, sain lupauksen, että 3 viikon kuluttua juhlitaan sitten senkin edestä! Saa nähdä kuin käy...

Olen tässä viime aikoina useastakin lehdestä ym lukenut vaatteidenvaihtopäivästä (sillä on joku muukin nimi kyllä). Kaikillahan on kaappien täytteinä vaatteita tai kenkiä, joita ei koskaan käytä muttei oikein raaski poiskaan heittää. Joko ne ovat liian pieniä/suuria, vääränmallisia tai muuten vaan ei oikein omaan makuun - huolimatta siitä, että ne on joskus tullut ostettua. Monesti kyseisiä vaatekappaleita on tullut käytettyä vain pari hassua kertaa. Joko nämä vaatteet sitten pölyyntyvät ja vievät tilaa kaapissa, ta sitten ottaa itseään niskasta ja vie ne kirpparille, second hand kauppaan tai muuhun kierrätykseen.

Mutta entäs jos vaihtoehtona olisi vaatteiden vaihtopäivä? Tähän tilaisuuteen kutsutaan ystävät ja tutut, ja jokainen tuo mukanaan vääränkokoiset tai väriset, vähän käytetyt tai kyllästymiseen asti pidetyt vaatteensa vaihtoon. Tottakai vaihtoon voisi tuoda myös lastenvaatteita.

Olen harkinnut jonkun aikaa ko tapahtuman järjestämistä. Ärsyttää, kun ei osaa luopua joistain vaatteista, joita ei ikinä pidä. Jos ne meinisivät tutuille, olisi ehkä jonkinlainen mahdollisuus kysellä niitä takaisin, jos joskus mieli tekisi (todennäköisesti ei ikinä, mutta luopumisen tuskaa ehkä helpottaisi jos takaportti olisi tiedossa...).

Onkohan joku lukijoista järjestänyt tällaisia vaihtarikutsuja? Onko ne onnistuneet? Pitääkö olla tosi kierrätysmielinen ystävä- ja tuttavapiiri jotta homman saa toimimaan?

2 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

Kysehän on vain mihin olemme tottuneet. Olen samaa miettinyt ihan meidän asuintalolla. Kun koko taloryhmittymä on yhtä sisäpihaa, niin miksei vaan kaksi kertaa vuodessa roudata kaikkia itselle turhia kamoja pihalle, vaihdella huumassa - ja sen jälkeen raahata lisää turhaa - mutta uutta tavaraa - takaisin sisään. :)
Vakavasti puhuen, useinhan ongelmana on se että ei jakseta roudata tavaroita kaupungin toiselle puolelle, kaikilla ei ole myöskään autoa, tai energiaa, mutta sentään omalle pihalleen omasta kaapistaan tai ullakoltaan monikin jaksaisi varmasti tuoda kiertoon tavaroita pihalle.
Viime vuonna meillä oli pihakirppis. Oli todella kätevää kysyä että "saanko käydä kokeilemassa sopiiko tämä lamppu kotiini" ja kun se sopi; meitä oli kaksi tyytyväistä naapuria.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Norppa, ihan totta! Tuota en ole edes miettinyt, mutta kirjoittamasi on todellakin asiaa. Pitäisiköhän ehdottaa taloyhtiön kokouksessa...