keskiviikkona, toukokuuta 13, 2009

Lisää edellisestä aiheesta

Sosiaaliministeri olikin sitten puuttunut aborttiasiaan. Könsvalda aborter ska begränsas, uutisoi DN. Sairaalahenkilökunta ei saa automaattisesti kertoa lapsen sukupuolta, jotta sukupuolesta johtuvat abortit voidaan ehkäistä.

Samassa uutisessa kuitenkin todetaan, että sukupuoli tulee kertoa jos vanhemmat sitä kysyvät, mutta ei mikäli epäillään sukupuolen perusteella tehtävää aborttia syyksi. Tosi mukavaa sairaalahenkilökunnalle alkaa nyt sitten arvioida, milloin kerrotaan ja milloin ei. Ehkä se käytännössä on helppoakin, tiedä häntä, mutta kyllä tämä aika epäselvältä ohjeistukselta kuulostaa. Sosiaaliministeri toteaa myös:

Och en lagstiftning som förbjuder aborter av könsskäl har ingen verkan, enligt Hägglund.
– Då skulle folk uppge något annat skäl.


Niinpä. Mutta eipä edes kristillisdemokraattinen ministeri edelleen kyseenalaista vapaata raskaudenkeskeytystä viikkoon 18 asti. Se olisikin ruotsalaiselta politiikolta kuin ampua itseään jalkaan.

***

ps. Luettuani asiaan liittyviä muutamia blogeja mm Ung och idealist ja Common sense , minua tosiaankin hirvittää. Suurin osa näyttäisi olevan sitä mieltä, että aborttioikeutta ei missään nimessä saa rajata ja jos abortin saa tehdä sen perusteella, että sikiöllä on down-sydrooma tai sydänvika tai lapsi on vaikeasti vammainen, myös sukupuoli pitää saada olla syy raskaudenkeskeytykseen. Sosiaaliministeri hyökkää siis kommentillaan vapaata aborttioikeutta vastaan ja naisen vapaus päättää menee kaiken muun ylitse, viikkoon 18 asti. Ehkä moni asiasta kirjottava toisaalta - ja toivottavasti - on mielipiteissään aika radikaali?

Ei kommentteja: