lauantaina, huhtikuuta 28, 2007

Kaakelikauppaa ja vauvanvaunuja

Meillä on meneillään kaksi isoa projektia 1) keittiöprojekti sekä 2) vauvanvaunuprojekti. Keittiöprojekti alkoi jo viime vuonna, mutta vasta nyt olemme päässeet tarjousten vertailuvaiheeseen ja päättäneet, mistä firmasta tilaamme uuden keittiön. Keittiökalustefirman äijällä tuntuu olevan ihan sairaasti hommaa päätellen mm. siitä että tyyppi lähettää meiliä aamuyöstä. Tukholmassa on menossa todellinen keittiöremontti-buumi, samoin kuin asuntoja ostetaan ihan villinä. Asuntojen hinnat alkaa pyöriä aika uskomattomissa sfääreissä.

Olemme päättäneet uusia koko keittiön ennen kuin vauva syntyy. Kolme kuukautta aikaa siis jos vauveli tulee ajallaan. Tänään kävimme parissa kaakelikaupassa tsekkaamassa sekä seinä- että lattiakaakeleita. Saimme mukaamme toisesta pari koepalaa, joita pitäisi nyt verrata keittiön tasojen väriyhdistelmiä vasten. Maanantai-aamuna tulee remonttimies katsomaan, millä aikataululla vanhan keittiön saa revittyä alas. Kuukausi pitää varata vähintään aikaa kalusteiden varauksesta niiden toimittamiseen. Pahimmassa skenaariossa näen itseni viikon vanhan babyn kanssa keittiöremontin keskellä ilman juoksevaa vettä, pakastinta, uunia, pesukonetta ja mikroaaltouunia...

Vauvanvaunuprojekti taas alkoi tosissaan vasta viime viikonloppuna. Tänään kävimme Bromman Babylandissa ja Bonti nimisessä putiikissa Vasastanissa. Valinnan varaa olisi vaikka kuinka, mutta viime kädessä rajoitteet asettanee talomme hissi. Talo on rakennettu v 1891 ja n 90x 90 kokoiseen hissiin ei kovin moni malli mene. Vaihtoehtomme on siis itse asiassa aika vähissä: Teutonialla ja Bugaboolla näytti olevan pari mallia, jotka menivät extra pieneen tilaan. Oliskohan kellään mitään suosituksia? Näitä voisi varmaan kyllä katsella käytettynäkin netistä, toisaalta tuntuu että helpommalla ja varmemmalla pääsee kun ostaa uudet. On vaan niin karmeaa kulutusjuhlaa taas tämäkin.

Samalla kauppareissulla hiepelöin jo vähän pikkuriikkisiä vauvan bodyja, aivan suloisia. Vielä ei ole tarttunut matkaan juuri mitään vauvakamaa. Onhan tässä onneksi vielä aikaa.

2 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

No ette ihan vähällä pääse, jos nyt alatte keittiöremonttia tekemään! Tsemppiä!! :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Tell me about it.. :) Mutta kahdessa kuukaudessa sen pitäisi olla valmis jos nyt tilataan ja siis keretä ennen laskettua aikaa. I wish!!