keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2012

Päiväkotimaksut ja muuta kivaa

Enpä vaan voi olla taas kerran päivittelemättä, kun päiväkotilasku kolahti sähköpostiin: kaksi lasta täysipäiväisenä päiväkodissa, hinta 1680 kruunua. Siis todellakin noin 185 euroa - alle 200 euroa siis kahdesta lapsesta. Ihan käsittämätöntä. Suomessa jo yhden lapsen paikka maksaa 250, saatika sitten muualla maailmassa...voipahan taas hyvillä mielin olla iloinen veronmaksaja!

Ihania uutisia kuuluu myös lapsirintamalla; ystäväperheeseen oli vihdoin tullut tieto, että Etiopiassa odottaa pieni tyttö vanhempiaan. Viiden vuoden odotus palkitaan lopulta. Miten näissä adoptio-prosesseissa voikin mennä näin kauan aikaa? Kuulemma adoptio-oikeus oli jo menossa umpeen ja ystävät luovuttamassa, kun viime minuuteilla tämä tieto pienestä 10kk vanhasta tyttölapsesta oli saapunut. Ystävät lähtevät vauvaa hakemaan Etiopiasta muutaman viikon päästä. Ihanaa!

Hyvin yleistä tämä ei-toivottu lapsettomuus tosiaan on, omassakin ystäväpiirissä useita pariskuntia. Onneksi myös parilla muulla ystävällä lapsettomuus on loppunut raskaaksi tuloon monen vuoden yrittämisen jälkeen. Toivoa on siis, vaikka sen olisi jo melkein heittänyt.


2 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Onnea pienestä tytöstä! :D

Mitä näistä oon lukenu adoptioista, Suomen puolelta siis, niin 5-vuotta on lyhyt odotusaika.. Mikä on jotenkin ihan hullua, että nuoremmat vanhemmat ois tietenki toivotumpi, kuin vanhat vanhemmat, mutta jos adoptiolapsen saamiseen menee se keskimäärin 8-vuotta ja sitä ennen se lapsettomuuden toteeminen + kaikki ne yritysvuodet sitä ennen, niin ei siinä kyllä enää ihan nuoria voida olla. Kummaa toimintaa, maailma on kuitenki ei-haluttuja huonoosasia lapsia pullollaan jotka pääsis hyvään leipään käsiksi ihan pienitulosessa pohjoismaisessa perheessä.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elli, on tähän pitänyt vastata - joo se on todella hurjaa, että jonot on ihan tolkuttomia ja sitten voi sattua matkalla kaikenlaista, kuten että valittu maa päättääkin lakata adoptoimasta kokonaan tms. Aloita siinä sitten 5 vuoden jälkeen homma alusta! Ei ihme jos jotkut vaan luopuu toivosta ja yrittämästä. Ja samanaikaisesti perhettä tarvitsevia lapsia on tosiaankin maailman pullollaan. Ei mene ihan jakeluun...