maanantaina, helmikuuta 27, 2012

Takaisin sairaspedille...

Ja sitten palasimme sairastuvalle, tietysti. Tällä kertaa pikkumiehellä silmätulehdus, hirveä köhä, nuha ja kuumetta. Yskä on niin karmaiseva, että huomenna varmaan yritetään lääkäriin. Lisäksi silmät on aika muurautuneet umpeen, joten senkin puoleen ainakin yritetään ruinata lääkkeitä. Ruotsissahan ei silmätulehdukseen juuri anneta meidän kokemuksen perusteella antibioottia, vaan ohjeena on että "se menee ohi 5-6 päivässä" - ja jos ei mene, niin sitten pitää tsekata olisko kuitenkin kyseessä bakteeri eikä viirus... kiva siinä lapsen kärvistellä 5 päivää ilman että saa silmiä auki. Vera tosiaan sai kerran tällaiset ohjeet, asuttiin Suomessa ja lomailtiin Tukholmassa kun tämä sattui. Kun palattiin silloiseen Suomen kotiin, Suomessa terveyskeskuslääkäri antoi reseptin samantien.

Täällä ollaan peloissaan resistanttien bakteerien takia, eli siitä ettei pian antibiootit enää auta kun bakteereista tulee niin vastustuskykyisiä kun antibiootteja napsittaan " niin helposti". Onhan siinä tottakin, muttei se paljoa lohduta kun lapsi on kauhea kipeä...

Vesirokkoa ei Vidarille ole tullut, huomenna on Veran sairastumisesta 21 päivää. Saa nähdä, nythän sen pitäisi tulla jos olisi tullakseen.

Viikonloppuna oli sisaruksia vierailulla, ja ensi viikonloppuna oltaisiin tulossa Helsinkiin.  Sillä varjolla ehkä saadaan lääkkeet, ainakin Vera sai ennen joulua, kun oltiin lähdössä reissuun. Ei ollakaan käyty Suomessa sitten joulun, ja täällähän alkaa olla jo ihan kevättä ilmassa. Nollassa ja aurinkoista, eikä yhtään lunta, aivan ihanaa.

Tänne syntyi viime viikonlla myös Ruotsin kuuluisin vauva, jota ilmeisesti myös Suomessa kovasti juhlittiin :) Lapsi sai nimen Estelle ja sitähän on sitten päivitelty, ettei moista saisi kruununperijälle antaa. No, eiköhän tuohon kuitenkin ajan myötä totuta.

6 kommenttia:

pilami kirjoitti...

Mikä siinä Estelle nimessä on ruotsalaisten mielestä niin huonoa? Onko esim. Victoria tai Madeleine perinteisiä ruotsalaisia nimiä?

Tukholman tyttö kirjoitti...

Erityisesti Herman Lindqvist, prinsessa Victorian luotettu, ilmoitti olevansa raivoissaan nimestä sanoin:
Det är totalt oväntat och mycket olämpligt att en svensk framtida drottning heter Estelle. Det är helt emot all tradition och erfarenhet. Den enda Estelle ur kungahusets historia var inte en svensk, utan en amerikansk miljonärsdotter som var gift med Folke Bernadotte.

Koko juttu
http://www.aftonbladet.se/nyheter/babylyckan/article14425349.ab

Että sillai. Victoria -nimi ainakin kulkee suvussa, Maddesta en tiedä.

Toisaalta moni ruotsalainen on ihan tykännyt nimestä, mutta eihän tuo tosiaan ihan perinteinen ole.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös nää enempi ole naureskelleet nimestä josta tulee mieleen Estrella sipsit?

Ehkä nimi oli shokki kaikille jotka olettivat lapsen saavan mitä ihanampia nimiä kuten Desiree,Ingrig joita ollaan nähty kuninkaallisten niminä. Sitten nimeksi tulee Ewa joka on ihan tavallisen 50-v tantan nimi.

emmi kirjoitti...

Oo nej! Kyllä teitäkin nyt koetellaan taudeilla ja kaikella siihen liittyvällä! Tässä maassa ei kyllä nykyään saa lääkkeitä mihinkään. Kummallista touhua.

pilami kirjoitti...

Niin mutta mä en vieläkään ymmärrä, että mikä siinä nimessä on niin huonoa. Miksi nimen pitäisi olla joku kuningashuoneessa kulkeva nimi? Onko esim. Silviaa muuta kuin Victorian äidillä? Jos ei, niin eihän sekään ole mikään kuninkaallinen nimi. Ja makuja on tietty monia, mutta mun mielestä esim. Desiree on paljon huonompi. Kuka haluaisi olla Mielihalu?? (desire). Ja mun logiikalla, jos aina otettaisiin nimi suvusta, niin siellähän olisi vain yksi miehen ja yksi naisen nimi, joita annettaisiin sukupolvesta toiseen. Eihän toi Estelle kuitenkaan ole esim. Anna tai jotain muuta tosi yleistä.

Muuten, eikös Estrella ja Estelle ole kielellisesti molemmat lähtöisin sanasta stella, joka tarkoittaa tähteä. Että siinä mielessä vertaus Estrellaan ei edes onnu. ;)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anonymous, joo tuo Estrellaan yhdistäminen on ollut kanssa syynä sille, ettei nimestä ole tykätty.

Emmi, niinpä! Tänään on oltu päiväkodissa mutta huominen näyttää jälleen epävarmalta, kun Veralla tuntuisi olevan lämpöä... samantien tässä voisi lopettaa työnteon kokonaan...onneks viikonloppuna sentään mummolassa saatiin nukkua :) Mä en kanssa tajua, mitä järkeä ettei lääkkeitä anneta mihinkään. Työkaverin flunssalle oli kuulemma lääkärissä vaan naureskeltu, kun sillä oli sitä ollut jo kuusi viikkoa. Ihan uskomatonta asenteellisuutta.

Pilami, niin ei kai näsitä nimistä oikein mikään ollut kuninkaallinen ja se varmaan myös kirvoitti kommentteja. Itse asiassahan kaikki neljä nimeä ovat jollain tavalla sukuun avioliiton kautta tulleita. Ei Silivia liene sen parempi kuin Mary tai Ewakaan. Estellekin oli vaan joku amerikkalainen hupakko, joka naitiin sukuun. Anna ehkä jopa olisi ollut vaihtoehtona parempi, perinteisesti ruotsalaisena aina muodissa olleena nimenä... aika paljonhan kuninkaallisissa suvuissa on vain niitä muutamaa nimeä, etenkin vallan perijillä. Jos kyse olisikin jostain muusta kuin tulevasta kuningattaresta, ehkä sillä ei niin olisi väliä. No, ehkä monarkia katoaa ennen kuin Estelle pääsee valtaan outoine nimineen ;)