tiistaina, helmikuuta 21, 2012

Pois sairastuvalta ja päiväkoti sujuu

Vidarin päiväkodissa aloittamisen jälkeen viime viikko oli ensimmäinen jolloin lapset olivat terveitä koko viikon. Siis kuukausi siinä meni - ensin vatsatauti, sitten kuumetta, sitten flunssaa, ja lopulta Vera sai vesirokon. Vidar ei sitten kuitenkaan saanut, vaikka puoli tarhaa on kärsinyt ko taudista. Erinomaista sinänsä, että Vera on sen nyt sairastanut mutta olisihan se ollut kätevää että se olisi tullut Vidarillekin samalla... No, joka tapauksessa viime viikon jälkeen piirrettiin rasti seinään - ehkä sairauskierre on siis laantumaan päin!

Viime viikolla myös Vidar meni päiväkotiin ekaa kertaa ihan mielellään, ja nykyään kun vie heitä sinne niin ukko roikkuu jo valmiiksi sisäpihan ovessa että "päästä nyt jo pihalle leikkimään" - ja kun portin sitten avaa, sinne häipyy eikä perään huutele :) Aika nopeasti tämä sitten kuitenkin sujui, vaikka alkuun vähän kirpaisikin.

Samanaikaisesti kuitenkin käyttäytyminen (öisin ei-nukkumisen lisäksi) on mennyt vaan hullummaksi - nykyään aina kun silmä välttää, on pakko kiiivetä pöydälle, repiä Veraa naamasta tai vaatteista, heittää ruokaa, kakata kylpyyn. Tosi kivaa. Hirmuinen vahtiminen koko ajan, kun äijä pistää ihan ranttaliksi. Ehkä seon jonkinlaista kapinaa sitten kuitenkin, tai ainakin rajojen testaamista ja uhmaa?

6 kommenttia:

nina kirjoitti...

Mua ihan nauratti, kun kuulosti toi sisaruksen "kiusaaminen" ja pöydille kiipeily, ja meillä myös maitojen kaataminen aika tutulta - täällä on ujosta pikku-ukosta kuoriutunut varsinainen veijari, joka osaa veljen härnäämisen jo ihmeteltävän hyvin. :D Eipä olis uskonut vielä viime syksynä - toisaalta se on musta ihan jees, että kokeilee rajojaan ja pitää myös puoliaan, ettei isoveli jyrää kaikessa. Miimikon ja koomikon vikaa kaverissa kyllä on vaikka muille jakaa. Sirkuskouluunko ehkä myöhemmin? ;)
Univaje on aivan karmeaa, toivottavasti teillä helpottaa pian! Meillä menee yöt jo aika hyvin, mistä olen kyllä tosi kiitollinen. Jaksamista sinne!!

pilami kirjoitti...

Hienoa, että päiväkotiin on sopeuduttu hyvin. Niin meilläkin, mutta pottailu kyllä kärsi asiasta: päiväkodissa kyllä tehdään melkein kaikki pissat pottaan, mutta kotona ei vaikka istuttais puoli tuntia pissaa odottelemassa. Sitten noustaan potalta, juostaan olohuoneeseen ja pissataan lattialle. Nooh, olen ajatellut, että olkoot, kai sitä ehtii ensi kesänäkin kuivaksi opetella... Meilläkin kiivetään pöydille (olen tosin antanut kiivetä, kun osaa tulla alaskin sieltä), heitellään ruokaa (ööh, on aina heitelty) ja kaadetaan maidot ruoan sekaan. Sellaista se kai on. Tsemppiä vaan meille! ;)

Mimmu kirjoitti...

Älähän hätäile, kyllä Vidarkin todennäköisesti vesirokkonsa saa. Meillä on kaveripiirissä kärsitty vesirokosta oikein urakalla ja joka perheessä sisarus on sairastunut kaksi tai kolme viikkoa ensin sairastuneen jälkeen, itämisaika kun on aika pitkä.

Hanna Kopra kirjoitti...

Ou jeee!

Vaiheita vaan. Sitten tulee uusia vaiheita! Tommosta se on.

Anonyymi kirjoitti...

hei.
Mietin samaa kuin edellinen kirjoittaja, Vesirokon itämisaika on 10-21 vrk, ja todennäköisesti saa sen Veralta. Vesirokko tarttu lähes varmasti samassa taloudessa asuviin, jos sitä ei ole aiemmin sairastanut.
Ja ehkäpä käytöksen raisuus osittain on jnkl reaktiota päiväkodin aloittamisesta. Syliä, huomiota ja aikaa vaan tarvitaan.
Kiitos mukavasta blogista.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Nina, joo ehdottomasti ihan hyvä että pitää puoliaan! Isosisko on tähän asti saanut ihan päättää tyystin niin nyt alkaa pikkuvelikin olla vähän jo jutussa mukana... Kiitos, univaje on hirmuinen mutta ehkä sitä ei sitten mummona muista...

Pilami, niin, kyllä kai se ennemmin tai myöhemmin. Ruotsissa usein paljon myöhemmin kuin Suomessa... kunhan kouluun mennessä? ;) Hyvähän tuo kiipeily toisaalta on, motoriikan kehityksen puolesta ainakin. Kunhan ei vaan tipu... ja siitäkin toisaalat kyllä oppii, jos ei vaan satuta kovasti.

Mimmu, joo niin ajattelin mutten nyt sit tiedä kun huomenna tosiaan tulee se 3 viikkoa täyteen...

Hanna, juupas. Ja sitten niistä tulee teinejä ja muuttaa pois kotoa...

Anonymous, tosiaankaan ei ole vielä tullut, ehkä tämän viikon vielä voi tulla. Mutta nyt sen sijaan tuli silmätulehdus. Joo, ilman muuta voi olla syynä opäiväkodin aloitus, toisaalta kuuluu varmasti myös ikävaiheeseen.

Kiitos!