sunnuntaina, tammikuuta 15, 2012

Dubai 2

Vähän lisää tunnelmointia matkalta

Ski Dubai ja burkat



Ski Dubain maskotti


Ravintolassa Palmulla (palmunmuotoon rakennettu tekosaari)






 Burj Khalifa



Mission Impossible oli kuvattu täällä



 Amazing Race Norge oli parhaillaan käynnissä. Kilpailijat rynnivät meidän ohi


 Meidän kaveriperhe oli samaan aikaan reissussa, tytöt katsovat maisemaa


Hotelli Atlantis, the Palm


Hotellin katossa osoitettiin rukoussuunta


Auto syttyi palamaan


Aitoa vanhaa Dubaita, textile souk


Dubai Museum ja Fort, Dubain vanhin rakennus



Kauppakeskus Souk Marinat Jumeirah, burkia


 Souk Marinat Jumeirah, taustalla näkyy maailman ainoa 7 täden hotelli Burj Al Arab.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita ja erikoisia nähtävyyksiä, mutta juurikin tuon kaksinaismoralismin takia arabimaihin matkustaminen ei kiinnosta minua pätkääkään. Ollaan muka niin siveää ja hurskasta, mutta siirtotyöläisiä kohdellaan kuin orjia.

Jokin aika sitten katsoin dokumentin afrikkalaistyttöjen orjuuttamisesta juurikin Arabiemiraateissa. Aivan järkyttävää oli se, miten muka(ulkopuolisesti) kunnon ihmiset kohtelivat kotiapulaisiaan, pahoinpitelivät niin henkisesti, fyysisesti kuin seksuaalisesti kaikin tavoin. Passit vietiin ja kotiin ei ollut paluuta. Sen jälkeen on kyllä ollut vaikea suhtautua noihin kulttuureihin enää millään tavalla. Varmasti sielläkin on monenlaisia ihmisiä, mutta ehkä parempi, että pysyn poissa sieltä. ;)

Terveisin toinen tukholmalainen

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei anonymous, joo onhan se totta. Toisaalta missä niitä ongelmia ei olisi? Kotiapulaisia kohdellaan taatusti monissa eurooppalaisperheissä ihan yhtä sikamaisesti. Amerikassa kohdellaan laittomia siirtolaisia pohjasakkana, Etelä-Euroopassa samoin - Espanjassa Afrikasta tulleet raataa tomaattiviljelmillä käytännössä nälkäpalkalla (ja me syödään niitä tomaatteja kun ei haluta maksaa liikaa) ja sitten on ne joilla on vielä kurjempi kohtalo... Kreikassa siirtolaiset tungetaan 20 hengen huoneisiin vankilaan odottamaan päätöstä. Intia on ihan mahdoton, tyttölapsia abortoidaan ja tyttöjä pakkonaitetaan 12 vuotiaina. Thaimaassa turistit ostaa paikallisväestön "palveluksia", naiset jättää lapsensa muiden hoitoon kun eivät voi niitä itse elättää ja tämähän sallitaan ihan normaalina. Puhumattakaan lapsiprostituutiosta. Ja Kiinassa ei voi sananvapaudesta puhua. Mihin sitten matkustaa? Jos näin ajattelee, paras pysyä kotona...

En tietenkään tällä tarkoita että mitenkään hyväksyisin tätä sikamaista käyttäytymistä mitä kuvailet. En vaan usko että se olisi erityisesti arabimaiden ongelma ja kulttuurinen ominaisuus, mitä sitten ehkä naisiin suhtautuminen yleisesti ottaen taas on. Eli naisnäkökulmasta minäkin kyllä voisin jättää arabimaihin matkustamatta...

Toisaalta onneksi voi itse valita minne matksutaa! Suurin osa maailman väestöstä kun ei sitä voi tehdä...

Nina kirjoitti...

Moikka, joo ihan samat fiilikset tuli näköjään sullekin Dubaista - pohjoismaalaisesta paikka tuntuu jotenkin ihan älyvapaalta. Pinnallista mahtailua, mitään "aitoa" sieltä ei kauheasta löytynyt, tai on varmaan, mutta se ei turistille juuri näyttäytynyt. Mulle jäi jotenkin paha maku suuhun koko touhusta, ja juuri nimenomaan kun tiesi miten kaikki pröystäilevät rakennukset on rakennettu riistämällä siirtolaistyövoimaa...juu ei. Vidarille kaikkea hyvää dagiksen aloitteluun! :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Nina, kyllä, juuri näin! Pakko vaan rakentaa koko ajan isompaa ja korkeampaa ja komeampaa ja viidessadas kauppakeskus... ihan pöhköä. Ei mene jakeluun.

Mutta oli siellä lämmin ja lapsille olivat ihan älyttömän ystävällisiä...